Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 4C°,
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Δεν κάνει πίσω στην ανάπλαση της παιδικής χαράς στον Αγ. Παντελεήμονα ο δήμος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δεν κάνει πίσω και θα προχωρήσει ...
Γιορτή χαράς, αθλητισμού και αλληλεγγύης στο Περιστέρι
Ο   «Γ.Σ.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ», με την υποστήριξη του Δήμου ...
Ποδηλατόδρομος και βιοκλιματική ανάπλαση οδών στην Αγ. Παρασκευή
Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς επισκέφθηκε την Τετάρτη ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Βιοκλιματική Ανάπλαση παιδικής χαράς στο Περιστέρι

Βιοκλιματική Ανάπλαση παιδικής χαράς στο Περιστέρι

Την Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Βιοκλιματική Ανάπλαση Ευρύτερου Χώρου 1ης Παιδικής Χαράς», συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, υπέγραψε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με το Δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, στο Δημαρχείο της πόλης.

Το έργο, το οποίο θα εκτελεστεί στον ευρύτερο χώρο της 1ης Παιδικής Χαράς, καταλαμβάνει ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο του κεντρικού αστικού ιστού του Δήμου Περιστερίου, συνολικής έκτασης 4,7 στρεμμάτων, και αφορά διαμορφώσεις πεζοδρομίων, δαπεδοστρώσεις με βιοκλιματικά υλικά, τοποθέτηση καθιστικών και λοιπών στοιχείων αστικού εξοπλισμού, δημιουργία νέων και ενίσχυση των υπαρχόντων χώρων φύτευσης, δημιουργία σιντριβανιού και εμπλουτισμό της υφιστάμενης παιδικής χαράς με νέα, σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής στην ομιλία του, αφού επεσήμανε τη σημασία του συγκεκριμένου έργου, που έρχεται να προστεθεί σε σειρά παρεμβάσεων αστικών αναπλάσεων, ύψους 330 εκ. ευρώ, σε όλη την Αττική, τόνισε ότι «σκοπός του έργου είναι να αναζωογονήσει την ευρύτερη περιοχή και να παραδώσει στους πολίτες και στα νέα παιδιά ένα χώρο αναψυχής, όπου θα μπορούν να αθλούνται και να παίζουν με άνεση και ασφάλεια. Με κοινή λογική και σωστό προγραμματισμό έχουμε δημιουργήσει ένα πλεόνασμα που μας επιτρέπει να υλοποιούμε πάσης φύσεως έργα, έργα υποδομών, κοινωνικά, αθλητικά. Χρησιμοποιούμε κάθε διατιθέμενο μέσο και εκμεταλλευόμαστε κάθε διαθέσιμο πόρο για να αντιστρέψουμε την κατάσταση, σεβόμενοι την ποιότητα ζωής του πολίτη».

Στη συνέχεια ο κ. Σγουρός, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποκαθιστώντας το ρόλο της κεντρικής διοίκησης και επεσήμανε ότι «στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας έχουμε δώσει ιδιαίτερη προσοχή και βαρύτητα και ως Νομαρχία Αθηνών και ως Περιφέρεια Αττικής, ενώ στο Δήμο Περιστερίου από το 2003 μέχρι σήμερα υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα, ύψους 15,5 εκ. ευρώ, χρηματοδοτούμενα τόσο από ιδίους πόρους όσο και από κοινοτικούς πόρους».

Ενώ κατέληξε λέγοντας «Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται δίπλα στο Περιστέρι, δίπλα στη Δυτική Αθήνα, δίπλα σε όλους τους Δήμους της Αττικής. Με καλή και στενή συνεργασία των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης προχωράμε το έργο μας. Η Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να μπει στη λογική του κομματικού σωλήνα».

Ο Δήμαρχος Περιστερίου, κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, για την πολύτιμη συμβολή του στην υλοποίηση πλήθους έργων στην περιοχή του Περιστερίου και τόνισε ότι «σε μια δύσκολη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση εποχή, που η μνημονιακή ασφυξία έχει επηρεάσει όλες τις οικογένειες, η Περιφέρεια Αττικής υπήρξε πολύτιμος σύμμαχος και υποστηρικτής μας. Το σημερινό έργο έρχεται να προστεθεί σε σειρά έργων που έχει υλοποιήσει στο Δήμο μας, όπως το Άλσος Περιστερίου, ένα έργο με “ταυτότητα”, που ολοκληρώθηκε με τη δική της βοήθεια, το σύγχρονο Κολυμβητήριο, το Βρεφονηπιακό Σταθμό και τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν κατασκευαστεί σε διάφορες περιοχές του Δήμου».

Τέλος, ο κ. Παχατουρίδης αναφερόμενος στη στενή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα σε Περιφέρεια και Δήμο, επεσήμανε ότι «εφόσον σε μια “κουτσουρεμένη” θητεία υλοποιήθηκαν τόσα έργα, φανταστείτε τι μπορεί να γίνει σε μια ολόκληρη θητεία πέντε χρόνων».

Τον Περιφερειάρχη Αττικής συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κώστας Παπαντωνίου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κώστας Καράμπελας, καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πανταλάκη- Ανδριανοπούλου Ιωάννα, Ερμίδου Γεωργία, Γιαννακάκος Βασίλης και Μαριδάκης Στέλιος, ενώ παρέστησαν ακόμη Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Περιστερίου.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Πάτρα : προσπάθησε να κρεμαστεί από κούνια παιδικής χαράς
Νεότερη ενημέρωση 09.10΄Επεισοδιακά εξελίχθηκε η απόπειρα αυτοκτονίας ...
«Βουτιά» θανάτου από καθαρίστρια περιφέρειας στο Περιστέρι
Στο κενό έπεσε σήμερα (Τετάρτη) μια γυναίκα 35-40 ετών στις 9:00 το πρωί από ...
Το Περιστέρι γιορτάζει τα κούλουμα με μεζέδες, κρασί και μουσική
Την Καθαρά Δευτέρα, στις 3 Μαρτίου 2014 και ώρα 11:00, ο Δήμος Περιστερίου θα ...
Δωρεάν Προσυμπτωματικός Έλεγχος Καρκίνου του Παχέος Εντέρου στο Περιστέρι
Το Κέντρο Υγείας Περιστερίου σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου, ...
Δωρέαν εργαστήριο κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών στο Περιστέρι
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου στο πλαίσιο των εορταστικών ...
Bazaar βιβλίου στο δήμο Περιστερίου
Τώρα και στο Περιστέρι βιβλία από 1 ευρώ. Στο καλοκαιρινό bazaar βιβλίου ...
Στοπ στην ανάπλαση των πλατειών Αττικής και Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών
Στην απένταξη έργου από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013, που, αν και είχε ενταχθεί ...
«Πράσινο φως» για το κολυμβητήριο Περιστερίου
Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, και ο δήμαρχος Περιστερίου, ...
Ο Γ. Σγουρός υπέγραψε προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή σύγχρονου κολυμβητηρίου στο δήμο Περιστερίου
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, και ο Δήμαρχος Περιστερίου, ...