Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 23C°,
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Κοινωνία
Σχετικά Νέα
Υπέρ της ΕΡΤ και της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ σε ...
Πρόστιμα σε 63 επιχειρήσεις μοίρασε ο ΕΦΕΤ τον Μάιο
Πρόστιμα, που ανέρχονται σε 277.500 ευρώ επιβλήθηκαν από τον Ενιαίο Φορέα ...
ΕΦΕΤ: Πρόστιμα 277.500 ευρώ σε 63 επιχειρήσεις τροφίμων
Πρόστιμα συνολικού ύψους 277.500 ευρώ επέβαλε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Διεθνής έκθεση τροφίμων, ποτών & παραδοσιακών γεύσεων στο Ελληνικό

Διεθνής έκθεση τροφίμων, ποτών & παραδοσιακών γεύσεων στο Ελληνικό

Με 27 επιχειρήσεις και από τα πέντε μεγάλα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δίνει δυναμικό παρόν σε μία ακόμη διεθνή έκθεση τροφίμων, ποτών & παραδοσιακών γεύσεων, την “ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2014”, η οποία διοργανώνεται από την εταιρεία “RMINTERNATIONAL” από χθες και έως την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, στο εκθεσιακό κέντρο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων ξιφασκίας (Άγιος Κοσμάς, Αθήνα) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.

Μεγάλος χορηγός της συμμετοχής της Π.Β.Α., η ακτοπλοϊκή εταιρεία “BLUESTARFERRIES” και τη συμπαράσταση του Επιμελητηρίου Λέσβου.     

Το μεγάλο πλεονέκτημα και η καινοτομία της έκθεσης αυτής, είναι ότι αν και απευθύνεται πρωτίστως στο Αθηναϊκό καταναλωτικό κοινό, συνδυάζεται με την παράλληλη διοργάνωση του 3ου Ελληνορωσικού Εξαγωγικού Συμποσίου, που θα πραγματοποιηθεί από το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο συνεδριακό κέντρο του χώρου της έκθεσης (25 & 26 Ιανουαρίου 2014) με θέμα: "Προωθώντας ελληνικά Προϊόντα στη ρωσική αγορά: Τρόφιμα – ποτά", το οποίο θα πλαισιωθεί από ρωσική αντιπροσωπεία εισαγωγέων – εμπόρων. Οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να  προσεγγίσουν τη μεγάλη αναδυόμενη αγορά της Ρωσίας και να γνωρίσουν τα μέλη του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου – εισαγωγείς  που δραστηριοποιούνται στην αχανή ρωσική αγορά. Η ρωσική αποστολή που θα δώσει το παρόν, αποτελείται από: α) εκπροσώπους δυναμικών εισαγωγικών επιχειρήσεων, β) εκπροσώπους μεγάλων αλυσίδων supermarkets, γ) χονδρέμπορους, και δ) εμπειρογνώμονες σε θέματα πιστοποιήσεων, τελωνειακών & τραπεζικών διαδικασιών, logistics και άλλων σημαντικών ιδιομορφιών της εισαγωγικής επιχειρηματικότητας στη Ρωσία. Όλη η ρωσική αποστολή θα περιηγηθεί τα ελληνικά περίπτερα και θα γνωρίσει τους παραγωγούς που θα συμμετάσχουν στην έκθεση, ενώ μέσω των b2b συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του συμποσίου, θα δοθεί η δυνατότητα για έναρξη επιχειρηματικών συνεργασιών.  

 Επιπλέον, όπως συνέβη και στην “22η DETROP OENOS” της Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2013), στην εν λόγω έκθεση θα δώσει το παρόν με αρκετά μέλη του ο  Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε. (Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων & Ποτών Εξωτερικού:   AssociationofOverseasGreekFood & DrinksImporters). Περίπου 10 Έλληνες – μέλη του Συνδέσμου, εισαγωγείς από χώρες της βόρειας, της δυτικής και της κεντρικής Ευρώπης, που προμηθεύουν μεγάλο αριθμό ξένων super markets, αλλά και τα ελληνικά εστιατόρια των χωρών αυτών, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παραδοσιακά τρόφιμα και ποτά των ελληνικών επιχειρήσεων και να διαπραγματευτούν για την έναρξη εμπορικών συμφωνιών.

 Οι δύο παραπάνω καινοτόμες παράμετροι, προσδίδουν στην έκθεση έναν σαφή χαρακτήρα εξωστρέφειας και εξαγωγικού προσανατολισμού, πέραν της δυνατότητας που θα υπάρχει για διενέργεια άμεσων λιανικών πωλήσεων προς το καταναλωτικό αθηναϊκό κοινό – επισκέπτες της. Με δεδομένο δε το αίτημα επιχειρήσεων για διαφοροποίηση των χώρων, για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών εκθέσεων, θα υπάρχει διαχωρισμός των επιχειρήσεων που επιθυμούν να διενεργούν λιανικές πωλήσεις, από αυτές που επιθυμούν μόνο εμπορικές επαφές.

 

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κτηνιατρικής Παραγωγικών Ζώων και Υγιεινής Τροφίμων
Με κυρίαρχα θέματα την πρωτογενή παραγωγή, τις καινοτομίες στην ...
Οι 37 πρώτοι υποψήφιοι της Καλογήρου για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Τους 37 πρώτους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής της ...
Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση τροφίμων για την Κεφαλονιά
Κάλεσμα στα συνδικάτα και τις λαϊκές επιτροπές να οργανώσουν ...
Φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων
Ιδιαίτερα στον καιρό της κρίσης η ανάδειξη του προβλήματος της ...
Φεστιβάλ στην Αθήνα κατά της σπατάλης τροφίμων
Διήμερο φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων πραγματοποιείται σήμερα ...
Τι να προσέξουμε τις γιορτές στην αγορά τροφίμων
O Ε.Φ.Ε.Τ. συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τους ελέγχους στην αγορά των ...
Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων-Στους 900.000 οι δικαιούχοι
Ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων για το 2013 από το ...
Σαλάμι χωρίς χημικά συντηρητικά παρασκεύασαν στο ΤΕΙ Θεσσαλίας
Καινοτόμησαν οι φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ ...
Απεργία στη ΜΕΒΓΑΛ, διεκδικούν τα δεδουλευμένα και αντιστέκονται στις απολύσεις
Σε εξέλιξη βρίσκεται η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στη ΜΕΒΓΑΛ (λήγει ...