Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 8C°,
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Κοινωνία
Σχετικά Νέα
Φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων
Ιδιαίτερα στον καιρό της κρίσης η ανάδειξη του προβλήματος της ...
Τι να προσέξουμε τις γιορτές στην αγορά τροφίμων
O Ε.Φ.Ε.Τ. συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τους ελέγχους στην αγορά των ...
ΕΦΕΤ: Πρόστιμα 277.500 ευρώ σε 63 επιχειρήσεις τροφίμων
Πρόστιμα συνολικού ύψους 277.500 ευρώ επέβαλε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Φεστιβάλ στην Αθήνα κατά της σπατάλης τροφίμων

Φεστιβάλ στην Αθήνα κατά της σπατάλης τροφίμων

Διήμερο φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων πραγματοποιείται σήμερα και αύριο 26 Ιανουαρίου (11:00-19:00) που συνδιοργανώνουν το «WWF Ελλάς» και το «Μπορούμε», στο The Hub Athens με τους σεφ Λευτέρη Λαζάρου, Άκη Πετρετζίκη, Αλέξανδρο Παπανδρέου, Tip the chef και Troo Food Liberation με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Παιδικό Μουσείο, το Let’s go green και την ομάδα Playroom.

Όλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμμετέχουν με ευφάνταστες δράσεις στο διήμερο φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων, στο Impact Hub Athens, Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή.

Tο πρόγραμμα του WWF - Καλύτερη Ζωή, πραγματοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των πολλών πτυχών της σπατάλης τροφίμων και η συμμετοχή του κοινού μέσα από προτάσεις, λύσεις και συμβουλές για την αξιοποίηση περισσευούμενου φαγητού.

Για δύο μέρες, οι πολίτες προσκαλούνται να δουν έμπειρους και ταλαντούχους σεφ (Λευτέρης Λαζάρου, Άκης Πετρετζίκης, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Tip the chef, Troo Food Liberation) να μαγειρεύουν ευφάνταστες συνταγές με περισσεύματα τροφίμων ή κοντόληκτα προϊόντα. Τα εν λόγω τρόφιμα θα μαγειρευτούν με απλούς τρόπους σε μια επίδειξη τεχνικών και συνταγών αξιοποίησης περισσευούμενων τροφίμων.

Το παιδικό κομμάτι του φεστιβάλ γεμίζει με υπέροχες δράσεις και βιωματικά προγράμματα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, την ομάδα Playroom και το Let’s go green. Τα παιδιά ευαισθητοποιούνται στον συνδυασμό των τροφών και επανεκτιμούν τη μεσογειακή διατροφή μέσα από τη διαδικασία της παρασκευής ενός φαγητού, ανακαλύπτουν τον δεκάλογο εξοικονόμησης φαγητού και τον τρόπο καταπολέμησης της σπατάλης και μαθαίνουν να κομποστοποιούν από τη θεωρία στην πράξη.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο διοργανώνει ένα βιωματικό εργαστήριο για μικρούς και μεγάλους, όπου οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να διαβάζουν τις ετικέτες στις συσκευασίες των τροφίμων κάνοντας το πρώτο καθοριστικό βήμα για την πρόληψη της παραγωγής τροφικών αποβλήτων.

Παράλληλα, οι καλεσμένοι μπορούν να περιηγηθούν σε έκθεση φωτογραφίας του Andrea Bonetti για τη σπατάλη τροφίμων, να παρακολουθήσουν βραβευμένα ντοκιμαντέρ που πραγματεύονται τη σπατάλη τροφίμων και να μάθουν να κομποστοποιούν ό, τι δεν γίνεται να καταναλωθεί. Τέλος, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια διαφορετική περιήγηση στα ράφια και στην κουζίνα του σπιτιού τους και να μάθουν απλούς πρακτικούς τρόπους περιορισμού της σπατάλης.

Το κλείσιμο του διήμερου φεστιβάλ θα γίνει μαζί με τους φίλους της ιστοσελίδας «Οι Συνταγές της Παρέας». Τα μέλη της δυναμικής κοινότητας μαγειρικής θα φτιάξουν γλυκά στο σπίτι τους και θα τα φέρουν στο Impact Hub Athens με σκοπό να δοθούν μέσω του ΜΠΟΡΟΥΜΕ σε ίδρυμα ή φορέα που τα χρειάζεται!

Οι ανάγκες σε υλικά και προϊόντα των σεφ και των οργανώσεων που συμμετέχουν στο φεστιβάλ καλύπτονται από τους ΑΒ Βασιλόπουλος, ΙΚΕΑ και Γίνε Αγρότης.

Είσοδος ελεύθερη.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κτηνιατρικής Παραγωγικών Ζώων και Υγιεινής Τροφίμων
Με κυρίαρχα θέματα την πρωτογενή παραγωγή, τις καινοτομίες στην ...
Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση τροφίμων για την Κεφαλονιά
Κάλεσμα στα συνδικάτα και τις λαϊκές επιτροπές να οργανώσουν ...
Απαλλάσσεται από ΦΠΑ η δωρεάν διάθεση τροφίμων, φαρμάκων & ρούχων
Με διάταξη που κατατέθηκε σήμερα, Παρασκευή στη Βουλή απαλλάσσεται από ...
Διεθνής έκθεση τροφίμων, ποτών & παραδοσιακών γεύσεων στο Ελληνικό
Με 27 επιχειρήσεις και από τα πέντε μεγάλα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η ...
Δωρεάν διανομή τροφίμων σε οικογένειες απόρων στο Ηράκλειο
Δωρεάν διανομή τροφίμων σε 800 οικογένειες του Ηρακλείου Κρήτης, που ...
Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων-Στους 900.000 οι δικαιούχοι
Ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων για το 2013 από το ...
Ξεκινά η διανομή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Ξεκινά από αύριο, Παρασκευή, η εφαρμογή του προγράμματος του ...
Σαλάμι χωρίς χημικά συντηρητικά παρασκεύασαν στο ΤΕΙ Θεσσαλίας
Καινοτόμησαν οι φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ ...
Πρόστιμα σε 63 επιχειρήσεις μοίρασε ο ΕΦΕΤ τον Μάιο
Πρόστιμα, που ανέρχονται σε 277.500 ευρώ επιβλήθηκαν από τον Ενιαίο Φορέα ...