Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 8C°,
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Πολιτική
Σχετικά Νέα
Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν παύσει να εξυπηρετούν δάνειά τους…
«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σταμάτησαν να εξυπηρετούν τα χρέη τους από το 2013», ...
Σε καλό κλίμα η συνάντηση ΠΑΣΟΚ- Γεωργιάδη για την Πρωτοβάθμια Υγεία
Σε θετικό κλίμα έγινε η συνάντηση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ...
O Άκης μιλά για αυτούς που ντρόπιασαν το ΠΑΣΟΚ
Μύδρους εναντίον των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, εξαπολύει ο πρώην υπουργός ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Κλίμα εμφυλίου με αφορμή τους «58» στο ΠΑΣΟΚ

Κλίμα εμφυλίου με αφορμή τους «58» στο ΠΑΣΟΚ

Την ιδεολογική πλατφόρμα των «58» παρουσίασε την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης σε εκδήλωση της Κίνησης στο Περιστέρι. Ο κ. Βούλγαρης δήλωσε πως στα τέλη του Φεβρουαρίου οι «58» θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική συνάντηση των φορέων και κομμάτων που θα αποτελούν το νέο σχήμα, το οποίο θα συμμετέχει στις ευρωεκλογές.

«Η σημερινή συγκέντρωση γίνεται κάτω από ένα νέο όνομα, που σε λίγο θα έχει νέο σύμβολο, και που θέλει να έχει σύντομα πολλά νέα πρόσωπα. Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούλγαρης και, σύμφωνα με τον ίδιο, η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη κινείται ιδεολογικά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκώντας να υπερκαλύψει το κενό της κεντροαριστεράς.

Ωστόσο, αναταράξεις έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ η Κίνηση των «58» και η προαναγγελία δημιουργίας νέου φορέα με νέο όνομα, σύμβολα, πρόγραμμα και πρόσωπα.

Οι καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του προέδρου του κόμματος, Ευάγγελου Βενιζέλου, δε δείχνουν να πείθουν. Ενδεικτική είναι η δήλωση του Μιχάλη Καρχιμάκη με την οποία ξεκαθαρίζει, απευθυνόμενος προς τους «58» ότι «δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το ΠΑΣΟΚ για να επιδιώκουν στη συνέχεια τη διάλυση του» ούτε να «καπηλεύονται» και να «στενεύουν» την δημοκρατική παράταξη. Προσθέτει ακόμη ότι δεν είναι αποδεκτές «η επιχείρηση απαξίωσης και εξαφάνισης του ΠΑΣΟΚ με παραποτάμιες διαδικασίες», ενώ χαρακτηρίζει «απολιτικές» και «ελιτίστικες συμπεριφορές υπονόμευσης του ΠΑΣΟΚ τις χθεσινές δηλώσεις του Γιάννη Βούλγαρη.

Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Καρχιμάκη για τους «58»:

«Όσοι πραγματικά θέλουν να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός αξιόπιστου προοδευτικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία, ζητώντας τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στο οποίο εγχείρημα, δεν έχουν παρά να συμπαραταχθούν με το ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια αυτή και όχι το ΠΑΣΟΚ με αυτούς… αφού πρωτίστως σε οποία εκδήλωση ζητούν την βοήθεια και την στήριξη του. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το ΠΑΣΟΚ για να επιδιώκουν στη συνέχεια τη διάλυσή του. Δεν μπορούν να καπηλεύονται και να στενεύουν την δημοκρατική παράταξη. Δεν μπορούν να σιωπούν και να μην αφηγούνται ποιος ήταν ο ρόλος της Δεξιάς διαχρονικά στην πορεία του τόπου και στη ζωή των ανθρώπων. Δεν μπορούν σε κάθε ευκαιρία να απαξιώνουν την προσφορά δεκαετιών του ΠΑΣΟΚ .

Δεν μπορούν να απαξιώνουν τον ιδρυτή μας τον Ανδρέα Παπανδρέου και την ποιο φωτεινη περίοδο προσφοράς της μεταπολίτευσης. Δεν μπορούν να αποφεύγουν να ξεκαθαρίσουν ποιους υπηρετούμε και με ποιους συγκρουόμαστε. Δεν μπορούν να αποφεύγουν να παίρνουν θέση για τα τεκταινόμενα ,στην καθημερινότητα της ζωής των ανθρώπων που αποτέλεσαν και τα μόνιμα θύματα της κρίσης. Δεν μπορούν να σιωπούν για το αίτημα αλλαγής πολιτικής. Δεν μπορούν να μην αναφέρουν ποτέ μέσα από ποιες συγκρούσεις θα προέλθει νέος πλούτος, και κυρίως απέναντι σε όλους εκείνους που τον αναχαιτίζουν, τον παρεμποδίσουν,τον υπονομεύουν, τον υποκλέπτουν κ.λ.π. Δεν μπορούν να επιλέγουν έξω από το ΠΑΣΟΚ που χρησιμοποιούν, μαϊμούδες και ελιτίστικες διαδικασίες για την επιλογή και επιβολή των υποψηφίων στο ευρώ ψηφοδέλτιο.

Με αυτές τις απολιτικές και ελιτίστικες συμπεριφορές υπονόμευσης του ΠΑΣΟΚ. Δεν πρόκειται να επανέλθει η ψήφος των ανθρώπων που η ψυχή τους είναι ακόμα εδώ στο ΠΑΣΟΚ και η ψήφος τους μπορεί να πήγε αλλού.

Όσοι λοιπόν επιθυμούν την αναγέννηση της παράταξης και του κινήματος ας έλθουν να συμπαραταχθούν στις γραμμές του ΠΑΣΟΚ και να προσφέρουν στην κατεύθυνση της αγωνίας και της ανάγκης των ανθρώπων που ήταν διαχρονικά και οι παραδοσιακοί ιστορικοί κοινωνικοί και πολιτικοί μας σύμμαχοι. Η επιχείρηση απαξίωσης και εξαφάνισης του ΠΑΣΟΚ με παραποτάμιες διαδικασίες δεν μπορεί να είναι αποδέκτες!»

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Συζητούν στο ΠΑΣΟΚ για να βρουν κοινή γραμμή
Σύσκεψη με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, υπό ...
ΣΥΡΙΖΑ: Δικέφαλο μνημονιακό κόμμαΝ.Δ. - ΠΑΣΟΚ
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε κοινή κάθοδο ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. στον ...
ΠΑΣΟΚ: Σε πλήρη αντίθεση οι δηλώσεις Σταθάκη με τον Τσίπρα
Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή του ...
Ρήγας σε Σακοράφα: Κρατικοδίαιτη του ΠΑΣΟΚ ήσασταν, σας ξέρουμε καλά
Ως «κρατικοδίαιτη του ΠΑΣΟΚ» χαρακτήρισε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία ...
Κρίσιμες ώρες για το ΠΑΣΟΚ
Ιδιαίτερα επιβαρυμένο είναι το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ μετά την πρόταση ...
«Να σώσουν την πολιτική τους αξιοπιστία για την ΕΡΤ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ»
Με αφορμή την απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ ...
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνουν το κακό κλίμα που υπάρχει στην κυβέρνηση
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος ...
Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να… δειλιάσει αν δεν εισακουστεί
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στη «Real News» τάσσεται κατά του ...
Αμφιταλαντεύεται το ΠΑΣΟΚ
Στη «δύνη» της κυβερνητικής κρίσης βρίσκεται και το ΠΑΣΟΚ που καλείται ...