Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 13C°,
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Αθλητισμός
Σχετικά Νέα
To διπλό μήνυμα του Σαββίδη
Ο Ιβάν Σαββίδης στηρίζει μεν τον Χουμπ Στέφενς, αλλά πλέον ζητάει να ...
Μουρμούρα Σαββίδη για Τσιστιακόφ
Κατά την επίσκεψη του (16/5) στην Τούμπα, ο Ιβάν Σαββίδης ξεκαθάρισε σε ...
Σύμβουλος του Σαββίδη ο Zαγόρ!
Η πίεση του Ιβάν Σαββίδη φαίνεται πως έπιασε τόπο και σύμφωνα με ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Η κυβέρνηση «τρυπάει» τον Σαββίδη

Σιγά – σιγά θα πρέπει να αναλύσουμε και κάποια σοβαρά θέματα. Αφορμή για το κείμενο που ακολουθεί, πήρα από την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού ο οποίος σε ρόλο εξωγήινου απαγόρευσε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να ταξιδέψουν στην Αθήνα για τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Σύμφωνα μάλιστα με τις διαρροές που υπήρξαν, αυτή η απαγόρευση οφειλόταν σε κάποια επεισόδια που έγιναν στη Χαλκίδα.

Στη Χαλκίδα βέβαια οι ΠΑΟΚτσήδες δε μάλωσαν με τις κολόνες της ΔΕΗ, αλλά με αντίπαλους οπαδούς οι οποίοι στη προκειμένη περίπτωση ήταν Παναθηναϊκοί. Πρόσφατα έβγαλα έναν δικηγόρο από τη Χαλκίδα και περιέγραψε ακριβώς τι έγινε. Χωρίς να έχω καμία διάθεση να αγιοποιήσω τα παιδιά μας, δεν ήταν αυτά που προκάλεσαν το όλο σκηνικό. Την ίδια στιγμή, ο Ανδριανός επέτρεψε να γίνει κανονικά η μετακίνηση των Παναθηναϊκών στη Βέροια.

Πρώτα απ΄όλα, θεωρώ αδιανόητο να συζητάμε για το αν μπορούν να ταξιδέψουν κάποιοι εντός Ελλάδας για να πάνε να δούνε την ομάδα τους, όμως το ξεπερνώ αυτό το άκρως φασιστικό μέτρο και πάω στο δια ταύτα. Με την στάση του ο Ανδριανός μου δίνει το δικαίωμα να πιστέψω πως στο μυαλό του έχει μία επιλεκτική συμπεριφορά η οποία θίγει τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ και κυρίως του Σαββίδη. Ο Ανδριανός ο οποίος πρέπει να είναι παντελώς άσχετος με το κομμάτι που διαχειρίζεται όπως και πολλοί προκάτοχοί του, δημιούργησε με περίσσια άνεση ένα εσωτερικό μέτωπο στον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη.

Οι οργανωμένοι δικαιολογημένα εξέδωσαν ανακοίνωση που ξεφωνίζουν τον Ανδριανό για αντισυνταγματική συμπεριφορά και επίσης δικαιολογημένα την ΠΑΕ που τα αντανακλαστικά της είναι επιεικώς σε κακή φόρμα. Σε μία εποχή που βλέπω τα πολιτικά πρόσωπα ως ανδρείκελα και η ευθύνη δεν είναι σίγουρα δική μου, δεν μπορώ να πιστέψω πως το λάθος του Ανδριανού είναι απλά κακής εκτίμησης ή μιας απλά κακιάς στιγμής. Το θεωρώ ως μία συνέχεια της συμπεριφοράς που τυγχάνει ο Ιβάν Σαββίδης από τα κυβερνητικά στελέχη σε διάφορα θέματα, σίγουρα πιο κρίσιμα από το παραπάνω.

Η υπόθεση των χρεών είναι το ένα. Μία περίπτωση ξεκάθαρη και δίκαια έτσι όπως σε θεωρητικό επίπεδο έχει συμφωνηθεί. Ο Σαββίδης γνωρίζει καλά πως σε μία χώρα που καίγεται για ρευστότητα, είναι αδιανόητο να πληρώσεις δύο φορές πάνω το πρωτογενές χρέος. Μάλιστα, δέχτηκε να μπει σε μία διαδικασία να δώσει τα 12εκατ. ευρώ που είναι το νούμερο του χρέους του ΠΑΟΚ προς το ελληνικό δημόσιο και να δεσμευτεί πως το υπόλοιπο ποσό μέχρι τα 32εκατ. ευρώ που αυξάνεται λόγω προστίμων και προσαυξήσεων να το καταβάλει για επενδύσεις γύρω από την ΠΑΕ.

Πιο δίκαιο μέτρο δεν υπάρχει και μάλιστα κατ αυτόν τον τρόπο εμφανίζεται η κυβέρνηση ναι μεν διαλλακτική αλλά και ουσιαστική αφού επιβάλλει στις εταιρίες την ανάπτυξή τους αν θέλουν να σβήσουν το χρέος τους προς το κράτος.

Μέχρι στιγμής στον ΠΑΟΚ περιμένουν νέα και ο Σαββίδης το μόνο που ακούει είναι πως περιμένουν την … τρόικα. Όποτε μας βολεύει την πετάμε μέσα κι αυτή γιατί παραμύθι χωρίς δράκο χάνει την εμπορική του αύρα. Δεν είναι βέβαια μόνο το θέμα των χρεών που φαίνεται ο εμπαιγμός της κυβέρνησης στον  Σαββίδη. Υπάρχει και αυτό των στρεμμάτων στη Θέρμη.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε έναν χώρο να φτιάξει το αθλητικό του κέντρο, το οποίο βέβαια θα ανήκει στον Σαββίδη για να είμαστε ξεκάθαροι, αλλά αποτελεί κομμάτι ανάπτυξης της ομάδας και βέβαια της περιοχής. Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε την πρότασή του στον Δήμο Θέρμης, έγινε αποδεκτή από τον Δήμο και σημαντικό μέρος της αντιπολίτευσης, οι δικηγόροι του Δήμου ήταν σε επαφή με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να συντάξουν το έγγραφο του διαγωνισμού και όταν οι δυο τους συνεννοήθηκαν και απεστάλη το αίτημα για διαγωνισμό προς έγκριση, απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που συμμετείχε στη δημιουργία του.

Ένας Καρούντζος που είναι φαρμακοποιός στο επάγγελμα δεν εμφάνισε κάποιους πειστικούς λόγους που συνέβη αυτό και απλά κινήθηκαν άλλες διαδικασίες για να ξεπεραστεί ένας σκόπελος που για αδιευκρίνιστους λόγους εμφανίστηκε στη ζωή μας. Και το αστείο είναι πως αναφερόμαστε σε στρέμματα που δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί κανείς – και δεν έχει εκμεταλλευτεί κανείς – δεκαετίες τώρα, τα οποία θα πληρωθούν – νοικιαστούν – με ένα συμβολικό ποσό εννοείται, αλλά θα δημιουργηθούν και υποδομές για την τοπική κοινωνία όπως ένα κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών και καμιά 500αριά θέσεις εργασίας.

Θέλω να καταλήξω πως είναι σαφές σε εμένα πλέον, πως τα κυβερνητικά ανδρείκελα είτε σνομπάρουν, είτε τρυπάνε τον Σαββίδη με κάθε τρόπο στο κομμάτι της ανάπτυξης του ΠΑΟΚ. Θεωρώ όλο αυτό το παιχνίδι στημένο και νομίζω πως αυτό είναι σαφές σε όλους όσους έχουν κοινή λογική.

Την ίδια στιγμή που συμβαίνει αυτό το ξεκάθαρο γεγονός, στη Θεσσαλονίκη μαλώνουμε για το αν ο Στέφενς έπρεπε να κάνει την αλλαγή στο 60΄ή το 70΄, για το αν θα πάρουμε τον Χ επιθετικό ή τον Ψ. Νομίζω πως έχουμε χάσει την ουσία.

Σε όλα τα παραπάνω βέβαια, η ΠΑΕ δεν μπορεί να επικοινωνήσει το πρόβλημα προφανώς γιατί περιμένει τον Σαββίδη για να πάρει τέτοια απόφαση ή γιατί δεν θέλουν να τον εμφανίσουν αδύναμο. Ουδείς γνωρίζει. Το 70% της λειτουργίας μίας ΠΑΕ αφορά πλέον την επικοινωνία. Ο τρόπος που ο ΠΑΟΚ αφήνει τα πάντα να τον οδηγούν στην εσωστρέφειά του εκτός από προβληματικός, είναι και επικίνδυνος. Γίνεται ζημιά τεράστια και σπάνε τα νεύρα μας όσο ποτέ.

Δώστε επιτέλους την βάση που πρέπει σε αυτό το κομμάτι. Δεν μπορεί να μη καταλαβαίνετε τη ζημιά που γίνεται. Θα πρέπει να αποδεχτώ πως το IQ σας δεν είναι μετρήσιμο.

 

πηγη:gazzetta

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Συμφωνία - μαμούθ για τον Σαββίδη
Ο Ιβάν Σαββίδης τις προηγούμενες μέρες είχε βρεθεί στην Αίγυπτο και ...
Με Σαββίδη και κόσμο η προπόνηση στο Ντα Λουζ
Υπό την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, των γιων του και οπαδών του ΠΑΟΚ ...
Εριξαν... άκυρο στον Σαββίδη οι οπαδοί του ΠΑΟΚ!
Με πρωτοβουλία των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ αποφασίστηκε να μην ...
Χορηγία του Σαββίδη στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ
Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την συνεργασία της με το ξενοδοχείο MAKEDONIA PALACE, ...
Κωνσταντινίδης: Το όραμα του Σαββίδη εμπνέει κι εμένα
Πανευτυχής για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ δήλωσε ο Παντελής ...
Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης συναντήθηκαν στην Κύπρο και ...
Συνάντηση Σαμαρά- Σαββίδη
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον Ιβάν ...
Ερχεται και ξεκαθαρίζει ο Σαββίδης
Ο Ιβαν Σαββίδης φτάνει στη Θεσσαλονίκη και αναμένονται οι εξελίξεις ...
Φήμες για Σαββίδη και ΑΓΝΟ
Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν από το πρωί, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ...