Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 5C°,
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Πολιτική
Σχετικά Νέα
ΚΚΕ: Τον λαό «τον περιμένουν νέα αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια»
«Ο λαός έχει ήδη την πικρή εμπειρία του πρωτογενούς πλεονάσματος, για ...
«Η διανομή του πλεονάσματος δεν είναι φιλανθρωπία»
«Η διανομή του πλεονάσματος δεν είναι κίνηση φιλανθρωπίας, όπως την ...
Διαφωνούν για τη διανομή του πλεονάσματος
Διαφορετική πολιτική χαράσσει η κυβέρνηση, διαφορετική η τρόικα ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

«Το 70% του πλεονάσματος θα επιστρέψει στον λαό»

«Το 70% του πλεονάσματος θα επιστρέψει στον λαό»

Τα δύσκολα είναι πίσω μας έπειτα από τις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε εκδήλωση για τα 90 χρόνια του Ελληνικογερμανικού Επιμελητηρίου συμπληρώνοντας ότι η πρόοδος σύντομα θα αρχίσει να φαίνεται και στην πραγματική οικονομία. «Οι Κασσάνδρες διαψεύσθηκαν» σχολίασε παραδεχόμενος όμως την ανάγκη για μείωση της ανεργίας και αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι το 2014 πρέπει να είναι καλή χρονιά και θα είναι όπως είπε καθώς «συμμαζεύτηκε η εικόνα διάλυσης που παρουσίαζε η χώρα. Αρχίζει η ανάκαμψη και γεννιέται μια καινούργια Ελλάδα και η κυβέρνηση τα βάζει με όλους και όλα που θέλουν το αντίθετο», δήλωσε σχολιάζοντας στις υποθέσεις που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει γυρισμός, είπε ο πρωθυπουργός.

«Βγάλαμε πλεόνασμα προσβλέπουμε στην ανάκαμψη έπειτα από έξι οδυνηρά χρόνια, σημείωσε και πρόσθεσε ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος θα επιστρέψει στην κοινωνία και στους πιο αδύναμους.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του έκανε λόγο και για δυνάμεις που ποντάρουν στην αποτυχία της χώρας, λέγοντας ότι η μάχη μαζί τους είναι καθημερινή. Ο κ. Σαμαράς τόνισε την ανάγκη για τη δημιουργία γεφυρών συνεργασίας με τους εταίρους, σημειώνοντας ότι η συνεργασία διευρύνει συνεχώς τους ορίζοντες της οικονομίας και την εμβέλεια των εξαγωγών. «Ως σήμερα εισάγαμε και δανειζόμασταν, τώρα είναι η ώρα να εξαγάγουμε» είπε.

Τα χρόνια της κρίσης ανακαλύψαμε στη χώρα τη σημασία της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παραμερίσουμε  τα όποια εμπόδια και τις στρεβλώσεις, συνέχισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως στη χώρα μας πλέον δημιουργείται νέο κλίμα κατεξοχήν φιλικό προς την επιχειρηματικότητα και τον επιχειρηματία

«Η επιχειρηματικότητα είναι το μόνο μέσο που εξασφαλίζει την ασφάλεια και την έξοδο από την κρίση» σχολίασε αναγνωρίζοντας ότι πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ορισμένα από τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν έχουν να κάνουν με τα προβλήματα όσον αφορά στη γραφειοκρατία που δεν έχει ακόμη δαμαστεί, όπως είπε, αλλά και με την μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Αναφερόμενος στο σύνολο της κοινωνίας, επανέλαβε πως προτεραιότητα είναι η μείωση της ανεργίας, ενώ προανήγγειλε μεγάλη μείωση των φορολογικών βαρών αμέσως μόλις ξεπεράστεί ο στόχος του πλεονάσματος για δεύτερη φορά.

«Από το μνημόνιο θα βγούμε μια και καλή αλλά για να βγούμε πρέπει να πιάσουμε τους στόχους μας χωρίς εκπτώσεις και χωρίς παρεκκλίσεις»

«Τώρα αρχίζει η ανάκαμψη με ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης. Τώρα γεννιέται μια καινούρια Ελλάδα. Παραμερίζεται η ντροπή του κρατισμού, η ντροπή των στρεβλώσεων. Τα βάζουμε με όλα και με όλους που οδήγησαν τη χώρα ως εδώ. Σε πολλές περιπτώσεις τον λόγο τον έχει η ίδια η δικαιοσύνη. Δεν θέλω κανέναν αθώο να την πληρώσει αλλά δεν θέλω και κανέναν ένοχο να τη γλιτώσει. Ούτε κυνήγι μαγισσών ούτε ατιμωρησία.

Ξεπερνάμε το σημείο της μη επιστροφής δεν υπάρχει γυρισμός σε αυτά που μας πλήγωσαν και μας ντρόπιασαν» είπε με έμφαση ο κ. Σαμαράς.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Σύσκεψη για το μοίρασμα του πλεονάσματος
Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, βάσει των οποίων θα ...
ΚΚΕ: Τα ψίχουλα του πλεονάσματος δεν θα ανακουφίσουν το λαό
Κριτική στην αντιπαράθεση κυβέρνησης - τρόικας για το πρωτογενές ...
Η «μάχη» του πρωτογενούς πλεονάσματος
Κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το πρωτογενές πλεόνασμα ...
Δεν αρκεί το πρωτογενές πλεόνασμα…
Την πλήρη εφαρμογή «όλων των όρων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα», ...
ΚΚΕ: Όχι πανηγύρια για το φοροληστρικό πρωτογενές πλεόνασμα
«Ο λαός δεν έχει κανένα λόγο να πανηγυρίζει για την επίτευξη του ...
ΔΗΜΑΡ: Επικοινωνιακή χρήση του πρωτογενούς πλεονάσματος
Για «επικοινωνιακή χρήση του πρωτογενούς πλεονάσματος» έκανε λόγο η ...
ΣΥΡΙΖΑ: Γκρεμίζεται το success story του πρωτογενούς πλεονάσματος
«Νέα μνημονιακά μέτρα που γκρεμίζουν συθέμελα το success story του ...
ΚΚΕ: Ο λαός να βγει αγωνιστικά στο προσκήνιο
«Τόσο η ελάφρυνση χρέους, που υπόσχεται η κυβέρνηση μέσω της επίτευξης ...
Σ. Κεδίκογλου: Πλεόνασμα θράσους από τον ΣΥΡΙΖΑ
Με μια λιτή, αλλά «σκληρή» ανακοίνωση απαντά ο Σίμος Κεδίκογλου στον ...