Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 18C°,
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Στις επάλξεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη γενική απεργία
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ...
«Φτάνει πια» λέει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και απεργεί την Τετάρτη
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ...
Σφοδρή επίθεση της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό και δημοσιογράφο
Με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» τα βάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Έτος ανατροπής το 2014, λέει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Έτος ανατροπής το 2014, λέει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στου Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων, ανακηρύσσει το 2014: Έτος ανατροπής με μαζικούς και ενωτικούς αγώνες, προετοιμάζοντας το έδαφος.

«Το 2014 που ξεκίνησε, βρίσκει ήδη χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στους δρόμους, να αγωνίζονται ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις, για την υπεράσπιση των αποδοχών, των Δημοσίων αγαθών (Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια) και τα δικαιώματά τους. Να αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.

Το μήνυμα που στέλνει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αλλά και συνολικά το συνδικαλιστικό κίνημα σε όλους τους εργαζόμενους είναι να διώξουμε την απογοήτευση και τον ατομικισμό, να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, ώστε με καλύτερες προϋποθέσεις να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Να δώσουμε ελπίδα σε μας και στις οικογένειές μας, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με πείσμα, με επιμονή, με αλληλεγγύη καθημερινά, μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς και επαγγελματικές ομάδες που και αυτές πλήττονται από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία.

«Το συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί και πρέπει να γίνει ο βασικός μοχλός για την ανατροπή της  βάρβαρης επίθεσης κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ένωσης-Δ.Ν.Τ., των πολιτικών τους που τυραννούν τον λαό και τους εργαζόμενους.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και το 2014 θα πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη μαζικών, ενωτικών, δυναμικών και συντονισμένων κινητοποιήσεων ώστε να γίνει η χρονιά της ανατροπής και του τέλους της κοινωνικής βαρβαρότητας.

Για να επιτευχθεί όμως αυτός ο στόχος πρέπει να ενωθούμε με όλους τους εργαζόμενους του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, να κάνουμε τους Δήμους και τα Σωματεία μας κέντρα του αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων που επιβάλουν κυβέρνηση και τρόικα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή της, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, εκτίμησε τη σημερινή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους Ο.Τ.Α. Ιδιαίτερα:

Την ένταση των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων είτε μέσω της «εθελοντικής» ενδοδημοτικής κινητικότητας, είτε μέσω της αξιολόγησης των Οργανικών Μονάδων και του Ανθρώπινου Δυναμικού ή ακόμα και της μπακαλίστικης μεθόδου για την ύπαρξη πλεονάζοντος προσωπικού που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας το Μάρτιο του 2014 θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. στον προθάλαμο της απόλυσης.

Το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στους ήδη διαθέσιμους εργαζόμενους (Σχολικοί Φύλακες και Δημοτικοί Αστυνομικοί) που παρά την επικοινωνιακή καταιγίδα της κυβέρνησης ελάχιστοι θα απορροφηθούν σε νέες υπηρεσίες.

Η οικονομική κατάρρευση των Ο.Τ.Α. με τις νέες περικοπές των πόρων, την επιτροπεία και το Οικονομικό παρατηρητήριο, που ταυτόχρονα οδηγεί και επιταχύνει  στην εκχώρηση-ιδιωτικοποίηση  βασικών αρμοδιοτήτων και δομών και κυρίως στη διαχείριση απορριμμάτων, κοινωνικές υπηρεσίες  κ.λπ.

Η εφαρμογή των πιο ακραίων ελαστικών σχέσεων εργασίας  (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.- Κοινωφελής Εργασία κ.λπ.), με την ανοχή και συμμετοχή και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που οδηγούν τις υπηρεσίες των Δήμων σε διάλυση, τους πολίτες σε καθημερινή ταλαιπωρία και την εκχώρηση βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα με νέα οικονομική επιβάρυνση στην κοινωνία.

Η νέα φορολογική επιδρομή στα εισοδήματα αλλά και στην ακίνητη ή κινητή περιουσία των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων καταργώντας κάθε φορολογική προστασία στα μικρά και μεσαία εισοδήματα δίνοντας συγχρόνως προνόμια και φοροαπαλλαγές στα μεγάλα εισοδήματα.

Η ολοκλήρωση του καταστροφικού τους έργου στα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας και οι νέες αλλαγές-περικοπές και κατάργηση δικαιωμάτων τόσο στην Επικουρική Σύνταξη όσο και στον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ.

Την επίθεση στα δημοκρατικά-συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, με τις επιστρατεύσεις απεργών, τις  απαγορεύσεις διαδηλώσεων, τις διώξεις και τρομοκράτηση συνδικαλιστών και αγωνιστών που αντιστέκονται».

Για την αντιμετώπιση όλων των πιο πάνω, την αγωνιστική προετοιμασία του κλάδου και των κοινωνικών συμμαχιών μας η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε:

«Οι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να οργανώσουν και να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις και Συγκεντρώσεις ενημέρωσης όλων των εργαζομένων αλλά και των τοπικών κοινωνιών.

Τον προγραμματισμό, σε συνεννόηση με τις Γραμματείες των Σχολικών Φυλάκων και Δημοτικών Αστυνομικών, αλλά και άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου που και αυτοί έχουν εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα, κοινών αγωνιστικών δράσεων για την αποτροπή των χιλιάδων απολύσεων.

Την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Σύσκεψης των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014, στις 10.00 το πρωί, στο Ξενοδοχείο «NOVOTEL ATHENES» στην Αθήνα (Μιχ. Βόδα 2-6), όπου θα μεταφερθούν οι αποφάσεις-διαθέσεις των εργαζομένων.

Την σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014, στις 10.00 το πρωί, όπου θα αποφασιστούν οι αγωνιστικές δράσεις του κλάδου.

Φρένο σε όλες αυτές τις πολιτικές αλλά και στον αυταρχικό αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης θα βάλει μόνο ο ενιαίος και μαζικός αγώνας μας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, για την ανατροπή των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών, που όλοι έχουμε υποχρέωση να δώσουμε».

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Να ανατραπεί η πολιτική που θέλει περισσότερο «αίμα»
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ...
Κινδυνεύουν με απόλυση 3.708 υπάλληλοι των ΟΤΑ
«Συναγερμός» έχει σημάνει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ...
Δράσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ ενόψει της απεργίας
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ...
«Στο πόδι» η τοπική αυτοδιοίκηση
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ...
Σε θέση «μάχης» η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ...
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά από τη ΚΕΔΕ να ταχθεί στο πλευρό των εργαζομένων
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) ...
Ντοκιμαντέρ με θέμα τα απορρίμματα και παραγωγό την ΠΟΕ-ΟΤΑ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ...
Ημερίδα με θέμα την δημοτική αστυνομία διοργανώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ...
ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Ρύθμιση κοροϊδία» για τους ανέργους
Σφοδρή κριτική στη συγκυβέρνηση και ειδική αναφορά στο ΠΑΣΟΚ, είχαμε ...