Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 10C°,
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Πολιτική
Σχετικά Νέα
Απολογούνται στη δικαιοσύνη 4 βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Ενώπιον των εφετών ειδικών ανακριτριών Ι.Κλάπα και Μ.Δημητροπούλου, οι ...
Άγνοια για τις off shore δηλώνει ο Ά. Τσοχατζόπουλος
Πλήρη άγνοια για τις off shore εταιρείες, μέσω των οποίων αποκτήθηκαν ...
«Να μην προεδρεύει ο Δραγασάκης, όταν μιλούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής»
Το παράλογο αυτό αίτημα φαίνεται, ότι εξέφρασαν με επιστολή τους προς ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Πλήρη άγνοια δήλωσαν οι βουλευτές της Χρ. Αυγής

Πλήρη άγνοια δήλωσαν οι βουλευτές της Χρ. Αυγής

Οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας δήλωσαν πλήρη άγνοια για τις εγκληματικές ενέργειες που αποδίδονται σε βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ενδεικτικά είναι τα αποσπάσματα που ακολουθούν :

 

Απολογία Ευστάθιου Μπούκουρα

 

Ανακρίτρια: Σε συνέντευξη σας στις 2/1/2013 λέτε ότι από «το 2003 παρακολουθώ εξ αποστάσεως τη Χρυσή Αυγή (σ.σ. ενώ στο υπόμνημα του αναφέρει ότι εντάχθηκε το 2011) και τις δράσεις της και από το 2009 έχω την τιμή να ανήκω ως απλός στρατιώτης δίνοντας πρώτες μάχες στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα απελευθερώνοντας την πρώτη πλατεία της πατρίδας μας».

 

Κατηγορούμενος : Επειδή στην τοπική Κορίνθιας κατέβηκα μετά τα μέσα του 2011 δεν ήμουν αποδεκτός και αρεστός από τους παλιούς υποστηρικτές -μελή της Χ.Α. ,το έλεγα αυτό για να αρχίσω να κερδίζω την αποδοχή τους. Δεν ήμουν αποδεκτός επειδή προέρχομαι από το ΠΑΣΟΚ.

 

Ανακρίτρια: Στην ίδια συνέντευξη όμως παρότι νεοφώτιστος στη Χ.Α., όπως λέτε, υπερθεματίζετε υπέρ του καθεστώτος του Γεωργίου Παπαδοπούλου.

 

Κατηγορούμενος: Αναφέρομαι σε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις της επταετίας που είναι τα αγροτικά δάνεια που έδωσε στους αγρότες για να φτιάξουν σπίτια με τον μοναδικό όρο η τουαλέτα να είναι εντός της οικίας.

 

Ανακρίτρια Έχετε πει μιλώντας σε κοινό στην ΤΟ Σαλαμίνας «δεν αποδεχόμαστε τον όρο του βουλευτή. Εκεί μέσα το μόνο που νιώθουμε είναι σιχασιά και αηδία».

 

Κατηγορούμενος: ... δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν ξευτιλίσει αυτή την ιδιότητα του βουλευτή και δεν τον αποδέχομαι τη στιγμή που ο ελληνικός λαός πεινάει, κρυώνει, αυτοκτονεί εγώ παίρνω 10.000 ευρώ το μηνά και να με περιτριγυρίζουν άνθρωποι μέσα στη Βουλή που είναι υπεύθυνοι για την κατάντια μας...

 

Ανακρίτρια: Σχετικά με το παράγγελμα σε μια μικρή ομάδα προκειμένου να παραταχθεί σωστά με ιδιαίτερα βροντώδη φωνή «παραταχθείτε σωστά, όπως προβλέπεται. Στη Χρυσή Αυγή ήσαστε, ρε» τι έχετε να πείτε;

 

Κατηγορούμενος : Αναφέρεστε έξω από το στρατόπεδο την ημέρα που έβαλαν τους μετανάστες, που ήμουν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση γιατί λίγες ώρες πριν μου είχαν κάψει το μαγαζί... Ήμουν εκτός εαυτού... καταστράφηκαν οι μοναδικοί πόροι που είχα για να ζήσω»

 

Απολογία Γ.Γερμενή

 

Κατηγορηματικά όμως καταδίκασε και ο Γιώργος Γερμενής κάθε πράξη βίας όπως π.χ. τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου στο Πέραμα και τη Σαλαμίνα το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου εναντίον μελών του ΠΑΜΕ.

 

«Τις καταδικάζω απερίφραστα. Και μόνο που το ακούω είναι αποκρουστικό» είπε χαρακτηριστικά ισχυριζόμενος πως έμαθε για τη δολοφονία του Π. Φύσσα από την τηλεόραση, πράξη που επίσης καταδίκασε

 

«Είμαι αθώος και ο μέχρι σήμερα προηγούμενος βίος μου στην κοινωνία είναι τύπος και υπογραμμός» είπε και τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί πολιτικό κόμμα και σε καμία περίπτωση οργάνωση.

 

Σε ερώτηση των ανακριτριών για δηλώσεις του Ν. Μιχαλολιάκου σε εκδήλωση του κόμματος στις Θερμοπύλες στις 26.8.2012 ότι «δεν αισθανόμαστε καλά μέσα στο κοινοβούλιο» ο Γ. Γερμενής δήλωσε ότι για όλα φταίνε τα κανάλια.

 

«Αισθανόμαστε οι παρακατιανοί του κοινοβουλίου. Μας βομβάρδιζαν τα κανάλια, παρότι εμείς από το Σύνταγμα είχαμε δικαίωμα να έχουμε δικό μας αντιπρόεδρο στη Βουλή», λέει ο κατηγορούμενος.

 

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση των ανακριτριών για τις δηλώσεις Μιχαλολιάκου περί απόλυτης πειθαρχίας στρατιωτικού τύπου στο κόμμα, ο Γ. Γερμενής είπε: «Εννοεί την πειθαρχία κόμματος. Όπως βλέπουμε και πρόσφατα από το Σαμαρά, όποιος δεν έχει τη πειθαρχία κόμματος διαγράφεται. Εμείς δεν το έχουμε κάνει αυτό. Όλα τα κόμματα έχουν αυτή τη γραμμή, όπως έγινε και με το ΣΥΡΙΖΑ».

 

Απολογία Π. Ηλιόπουλου

 

Ο Π. Ηλιόπουλος υποστήριξε:

 

Για τάγματα εφόδου: «Εγώ στη Χρυσή Αυγή δεν έχω δει τάγματα εφόδου. Στις ανοικτές συγκεντρώσεις του κόμματος, είμαστε το μοναδικό πολιτικό κόμμα, το οποίο όταν κάνει μια πολιτική συγκέντρωση ταυτόχρονα σχεδόν αναγγέλλεται και μια αντισυγκέντρωση. Οι εικόνες που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο από τη ΧΑ είναι κάποιες ομάδες περιφρούρησης. Όπως αυτό συμβαίνει και στα υπόλοιπα κόμματα ειδικά στο ΚΚΕ... Δεν θεωρώ τον εαυτό μου καταρχάς ηγετικό μέλος του κόμματος».

 

Για δολοφονία Παύλου Φύσσα και ότι την ακολούθησε: «Καταδικάζω απερίφραστα το γεγονός αυτό της δολοφονίας. Είμαι βέβαιος και σίγουρος ότι δεν υπήρχε από κανέναν να γίνει μια δολοφονία όταν ένα πολιτικό κόμμα που η χαμηλότερη δημοσκόπηση μας δίνει 15% θα ήταν πολιτική αυτοκτονία να δοθεί τέτοια εντολή να σκοτωθεί ο Π. Φύσσας. Γνωρίζω ότι μέσα στα γραφεία των τοπικών οργανώσεων υπήρχαν άτομα που εκτελούσαν υπηρεσίες επίβλεψης και ασφάλειας του κτιρίου. Οποιοσδήποτε μπορούσε να εισέλθει στο γραφείο, χωρίς να υπάρξει έλεγχος...»

 

Για τις δηλώσεις του αρχηγού και ηγετικών στελεχών που αποτυπώνονται προτροπές βίας ...

 

«Κατάλληλος να το κρίνει το αρχειακό υλικό είναι ο Ελληνικός λαός. Ο κόσμος έρχεται πλέον και μετά την δίωξη μου, γιατί έγινα πιο αναγνωρίσιμος, μας σταματάει στο δρόμο και μας λέει μόνο εσείς μπορείτε να σώσετε την Ελλάδα. Όλοι οι Έλληνες έχουν τα ίδια δικαιώματα, ανεξαρτήτως της φυσικής τους κατάστασης. Αυτή είναι η άποψη μου και την υπογράφω και με χέρια και με πόδια. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ βία, δεν την αποδέχομαι για κανένα λόγο στη ζωή μου».

 

«Ο Μιχαλολιάκος σέβεται τους θεσμούς και τα όργανα του κράτους, τις δημοκρατικές διαδικασίες και για αυτό σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες και προτείνει στην Κεντρική Επιτροπή και την κάθοδο του κόμματος στις εκάστοτε εκλογικές αναμετρήσεις. Σαν άνθρωπος δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ βία και από τις γενικότερες συζητήσεις που έχουμε κάνει είναι εναντίον της. Σε εκατοντάδες ομιλίες προτρέπει σε μη βία…».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Ασυλία τέλος για 5 βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Υπέρ της άρσης ασυλίας των 5 βουλευτών της Χρυσής Αυγής ψήφισε σήμερα ...
Σε Κορυδαλλό και Ναύπλιο οι βουλευτές της Χ.Α.
Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγούνται σήμερα, Δευτέρα το πρωί οι ...
Βουλευτές και μέλη της Χ.Α. συρρέουν στο σημείο δολοφονίας
Στο σημείο της επίθεσης έχουν σπεύσει μέλη και βουλευτές της Χρυσής ...
«Κότες τρίλιρες και μακροπουπουλάτες οι βουλευτές της Χ.Α.»
Δεν δίστασε να καταφερθεί με υποτιμητικά λόγια για τους βουλευτές της ...
Μαρκογιαννάκης για Χ.Α.: «Είναι βουλευτές όσο δεν υπάρχει καταδικαστική απόφαση»
«Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διατηρούν την ιδιότητα του βουλευτού, ...
Συνεδριάζουν την Πέμπτη οι εναπομείναντες βουλευτές της Χρ. Αυγής
Συνεδριάζει την Πέμπτη στις 13:00 η κοινοβουλευτική ομάδας της Χρυσής ...
Την Τρίτη απολογούνται οι Χρυσαυγίτες βουλευτές
Στα κελιά τους στη ΓΑΔΑ επέστεψαν σήμερα τα ξημερώματα οι βουλευτές ...
Χ.Α.: Τουρκόφωνοι πράκτορες οι μουσουλμάνοι βουλευτές
Ως «τουρκόφωνους πράκτορες» χαρακτήρισε τους μουσουλμάνους βουλευτές ...
Βουλευτές και μέλη της Χ.Α. έκλεισαν τα ελληνο-αλβανικά σύνορα
Μια ομάδα 100 περίπου μελών της Χρυσής Αυγής, καθοδηγούμενη από τον ...