Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 13C°,
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Αθλητισμός
Σχετικά Νέα
Πεπεισμένη ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ θα κερδίσει τη μάχη και θα ξυπνήσει ...
Γερμανός διαιτητής στο ΟΣΦΠ - Παρί
Ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ ορίστηκε να διευθύνει το ματς της πρεμιέρας του ...
Παναγόπουλος: Κακό για τον αθλητισμό το κλείσιμο της ΕΡΤ
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος με δηλώσεις του αναφέρθηκε ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

ΤΟ ΑΔΕΛΦΑΤΟ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

ΤΟ ΑΔΕΛΦΑΤΟ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Πού είναι το περίεργο που ένας ποδοσφαιριστής αποφασίζει να βγει από το ντουλάπι και δημοσίως και επισήμως να δηλώσει ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ένας παικταράς, ένας παιδαράς να προχωρήσει στην πιο αρσενική, την πιο λεβέντικη κίνηση. Να πει ποιος είναι. Ακριβώς. Το ποιος είναι. Η σεξουαλική ταυτότητα του καθενός σε μεγάλο βαθμό ορίζει ποιος είναι.

Ο 32χρονος Γερμανός διεθνής Τόμας Χιτζλσπέργκερ έκανε απλά αυτό που δεν τολμούν οι gay, που τέτοιοι υπάρχουν και στον αθλητισμό. Μπασκετμωλίστες, ποδηλάτες, πιγκπονίστες, βολεϋμπωλίστες, στιβικοί, διάφοροι. Όπως σ’ όλους τους χώρους, της τέχνης, της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, της Εκκλησίας.

Αδελφή είναι μονάχα η κουνιστή. Μ’ αυτή την ιδέα μεγάλωσαν οι μεταπολεμικές γενηές στηνΕλλάδα, την πρώτη χώρα στον κόσμο ακόμα και σήμερα με τους περισσότερους ομοσέξουαλ, και σ’ αυτό δεν χωράει συζήτηση.

Ο χορευτής, ο κομμωτής, ο σχεδιαστής μόδας, ο καλλιτέχνης είναι «τοιούτος». Αυτή η αντίληψη επικρατούσε στον τόπο μας, όπως ότι ο θηλυπρεπής άνδρας είναι ο «παθητικός» και ο «ενεργητικός» είναι ο μουστακαλής, ο οποίος όμως δεν χαρακτηρίζεται ομοφυλόφιλος.

Αυτά μόνον στην Ελλάδα με τα βαλκανικά σύνδρομα λεγόντουσαν. Ότι ο μεν είναι φούστης, ο δε κωλόμπα. Στην πραγματικότητα και οι δύο είναι ομο, άσε ότι πάνω στο παιχνίδι, πάνω στο βογγητό, επειδή η απόσταση της τρύπας είναι μόλις δύο πόντους από το μπροστινό εργαλείο, επιτόπου μπορεί να γίνει το μπέρδεμα. Και ο τρυπιοκώλης να τον φορμάρει στον άντρα τον πολλά βαρύ και μετά, αν γίνει γυριστή και στο αλλοιώς η δουλειά, ο «ενεργητικός» να βρεθεί με το λουκάνικο στο στόμα. Ανάμεσα σε κοπτήρα και φρονιμίτη και σίγουρα δεν θα τον λοιώσει με τα δόντια.

Εάν ο σεμνός και συμπαθέστατος Θωμάς Χιτζλσπέργκερ δημοσιοποιούσε ότι είναι gay πριν από 50 χρόνια, τότε θα έπεφτε το σύμπαν επάνω του να τον φάει. Και κάποιοι θα ζητούσαν να τον ρίξουν ζωντανό στη φωτιά. Σήμερα δεν υπάρχει άνθρωπος που να εκπροσωπεί νόμους, θεσμούς, αξιώματα που να μη δηλώσει την κατανόησή του, να μην επαινέσει την «ομολογία» του Γερμανού διεθνή.

πηγη:apodytiriakias

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας