Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 5C°,
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Πολιτική
Σχετικά Νέα
Βενιζέλος: Στην ευθεία προς την έξοδο από το μνημόνιο
«Εθνικό στόχο» χαρακτηρίζει την επιστροφή στην κανονικότητα μετά από ...
Βενιζέλος: «Το 2014 έτος στροφής προς την οριστική έξοδο από το μνημόνιο»
«Πρέπει να προστατεύσουμε τις θυσίες και επιτεύγματα του λαού μας», ...
«Αναλογική απάντηση στη Συρία» θέλει ο Βενιζέλος
Υπέρ μιας ενδεχόμενης στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία φαίνεται ότι ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Προπαγάνδα υπέρ του «εχθρού» καταλογίζει ο Βενιζέλος

Προπαγάνδα υπέρ του «εχθρού» καταλογίζει ο Βενιζέλος

Με κατηγορίες για την ύπαρξη Πέμπτης Φάλαγγας, «που δεν θέλει να βγει η χώρα από το μνημόνιο και την κρίση», εξήρθε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε σαφούς υπαινιγμούς και «φωτογράφισε» το αντιμνημονιακό τόξο για εκδηλωθείσα προπαγάνδα που εκδηλώνεται ποικιλοτρόπως, με οτιδήποτε μέσο μπορεί να υπονομεύσει το φρόνημα ή και την ικανότητα των πολιτών που έχει να κάνει με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και την αναπαραγωγή αρνητικών στερεότυπων.

Ο όρος «Πέμπτη Φάλαγγα» που έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στην Ελλάδα για πολιτικούς λόγους τέθηκε σε χρήση για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου (1936-1939), όταν στην πολιορκία της Μαδρίτης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου του επικεφαλής στρατηγού των εθνικιστών, ο ίδιος, είπε ότι έχει «Τέσσερις φάλαγγες για να επιτεθούν στην Μαδρίτη», τότε αμερικανός δημοσιογράφος τον ρώτησε με ποια από τις 4 θα ξεκινήσει την επίθεση, η απάντηση ήταν: «με την Πέμπτη» υπονοώντας τον άμαχο πληθυσμό της πόλης, ο οποίος ήταν καταφανώς στην πλειοψηφία του κατά των κομμουνιστών και υπέρ του Φράνκο και των εθνικιστών.

Ο κύριος Βενιζέλος μίλησε για Πέμπτη φάλαγγα και στη χώρα διότι «υπάρχουν κάποιοι που για λόγους είτε ανοησίας, είτε μικροκομματικής λογικής χαίρονται, ως μη όφειλαν, όταν κάποιοι αναπαράγουν αρνητικά στερεότυπα και όταν κάποιοι επιχειρούν να μας απαντήσουν, γιατί δεν θέλουν να πειστούν ότι η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο και την κρίση. Πρέπει οι Έλληνες ενωμένοι να τους διαψεύσουμε όλους αυτούς και να επιβεβαιώσουμε αυτό που έχουμε πετύχει και αυτό που μπορούμε να πετύχουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα», είπε θυμίζοντας και κάτι από την κατάληξη της πολιορκίας της Μαδρίτης από το Φράνκο όταν κατά την είσοδό του ο λαός φώναζε «HAN PASADO» δηλαδή πέρασαν, επιδοκιμάζοντας τον Στρατηγό Φράνκο σε αντιδιαστολή του συνθήματος των κομμουνιστών «NO PASARÁN -Δεν θα περάσουν».

Αναλυτικά οι δηλώσεις Βενιζέλου:

«Το μεγάλο θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία, κάθε οικογένεια, είναι το ζήτημα της ανεργίας και ιδίως της ανεργίας των νέων. Για να δώσουμε έμφαση στον αγώνα μας κατά της ανεργίας, αποφασίσαμε με τον Πρωθυπουργό, να συγκροτηθεί Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης στο οποίο θα μετέχουμε και οι δύο και ο Πρωθυπουργός και εγώ ως Αντιπρόεδρος, όλοι οι συναρμόδιοι Υπουργοί, φυσικά με ιδιαίτερο ρόλο για τον Υπουργό Εργασίας. Θα μετέχει ο Διοικητής του ΟΑΕΔ και όλοι οι οργανισμοί οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Θα υπάρχει συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τον ιδιωτικό τομέα έτσι ώστε να έχουμε ένα όργανο το οποίο θα παρακολουθεί διαρκώς, σε καθημερινή βάση, αυτήν την πρώτη προτεραιότητα και της Κυβέρνησης και της κοινωνίας.

Η έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας προκάλεσε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στα διεθνή ΜΜΕ και αυτό είναι γενικά καλό γιατί και εμείς μπορούμε να περάσουμε τα μηνύματα μας. Μπορούμε να δείξουμε την πραγματική εικόνα της χώρας.

Η Προεδρία δεν συγκαλύπτει ούτε τα προβλήματα ούτε την κρίση. Αλλά είναι μία ευκαιρία να προβάλουμε την Ελλάδα ως κανονική χώρα, θεσμικά ισότιμη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν και πάρα πολύ καλά δημοσιεύματα αλλά υπάρχουν και δημοσιεύματα που αναπαράγουν το στερεότυπο μίας Ελλάδας που ποτέ δεν θα βγει από την κρίση και το μνημόνιο όσο υπάρχουν Έλληνες. Γιατί οι Έλληνες είναι νότιοι, γιατί οι Έλληνες είναι ράθυμοι, γιατί οι Έλληνες έχουν μία ροπή προς την απειθαρχία, γιατί δεν έχουν ικανότητα και βούληση.

Αυτό το στερεότυπο είναι άδικο. Είναι προκλητικό. Οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών είναι μεγάλες, σκληρές και τα επιτεύγματα μοναδικά. Η δημοσιονομική προσαρμογή δεν έχει ξαναγίνει τόσο γρήγορα και τόσο αποτελεσματικά. Αυτό λοιπόν, όταν το λέμε, ερεθίζουμε κάποιους οι οποίοι δεν θέλουν να το ακούν. Δεν θέλουν να ακούν ότι έως τώρα κανείς Ευρωπαίος φορολογούμενος πολίτης δεν πλήρωσε κάτι πραγματικά για την Ελλάδα. Καμία χώρα δεν έβγαλε από το δικό της προϋπολογισμό κάτι για την Ελλάδα διακινδυνεύοντας το. Ότι όλοι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους, εφόσον η Ελλάδα πετύχει.

Εμείς, λοιπόν, δίνουμε μία μάχη να περάσουμε τη σωστή εικόνα. Μία μάχη να γίνονται σεβαστές οι θυσίες του ελληνικού λαού. Μία μάχη αξιοπρέπειας για τη χώρα. Δυστυχώς υπάρχει Πέμπτη φάλαγγα. Υπάρχουν κάποιοι που για λόγους είτε ανοησίας, είτε μικροκομματικής λογικής χαίρονται, ως μη όφειλαν, όταν κάποιοι αναπαράγουν αρνητικά στερεότυπα και όταν κάποιοι επιχειρούν να μας απαντήσουν, γιατί δεν θέλουν να πειστούν ότι η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο και την κρίση.

Πρέπει οι Έλληνες ενωμένοι να τους διαψεύσουμε όλους αυτούς και να επιβεβαιώσουμε αυτό που έχουμε πετύχει και αυτό που μπορούμε να πετύχουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

 

 

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Βενιζέλος: Είμαστε λίγα βήματα πριν από το τέλος της κρίσης
Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, έγινε στη 1 το ...
Ε. Βενιζέλος: «Υπάρχει ανάγκη για ένα εθνικό σύμφωνο ανάκαμψης»
Τη σημασία ενός εθνικού συμφώνου ανάκαμψης ανέφερε ο Ευάγγελος ...
Στα Σκόπια για επαφές ο Ε. Βενιζέλος
Τα Σκόπια επισκέπτεται σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ...
Συντάσσεται με τον Κάρας ο Ευ. Βενιζέλος
Μιλώντας στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός ...
Ο Ευ. Βενιζέλος για τον Χρ. Ξηρό
«Ατυχέστατο γεγονός» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ...
«Φτωχότερος» ο Ευ. Βενιζέλος το 2011
Μειωμένα εισοδήματα δήλωσαν, το 2011, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ...
Βενιζέλος:
Την άποψη ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ είναι ο βασικός πυλώνας στήριξης της ...
Στη Ραμάλα ο ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλος
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος ...
Βενιζέλος: Δύσκολο να είσαι πολιτικός στην Ελλάδα της κρίσης
Συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα Independent παραχώρησε ο αντιπρόεδρος ...