Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 12C°,
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Πολιτική
Σχετικά Νέα
Απορρίπτει ο Κουβέλης το δίλημμα Βενιζέλου
Το δίλημμα που έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για «υπερψήφιση της Ελιάς ή ...
Κουβέλης: Μείζον ζήτημα η κοινωνική συνοχή
Την ανάγκη αλλαγής της ευρωπαϊκής πολιτικής σε ότι αφορά το Νότο και ...
Φ. Κουβέλης: Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής
«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά αλλαγή πολιτικής», δήλωσε ο ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Κουβέλης: Μήνυμα αλλαγής πολιτικής από τις Ευροεκλογές

Κουβέλης: Μήνυμα αλλαγής πολιτικής από τις Ευροεκλογές

«Το πραγματικό δίλημμα των Ευρωεκλογών δεν είναι εντός η εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πραγματικό δίλημμα είναι με ποια πολιτική θα αντιμετωπιστεί η κρίση που μαστίζει την Ευρώπη και ειδικά τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου. Είναι το πώς θα αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης στην Ελλάδα. Οι Ευρωεκλογές πρέπει να στείλουν μήνυμα αλλαγής της πολιτικής, με άξονα τη σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή».

Με τα παραπάνω λόγια περιέγραψε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάσε για να εκλέξει τον νέο Γραμματέα και την νέα Εκτελεστική Επιτροπή το, κατά την άποψη της ΔΗΜΑΡ, διακύβευμα των Ευρωεκλογών, στις 25 Μαΐου. Μάλιστα απηύθυνε πρόσκληση, όπως είπε χαρακτηριστικά «σε όλες τις πολιτικές κινήσεις, ομάδες και πρόσωπα που θέλουν να συμπαραταχθούν σε μια ισότιμη σχέση μαζί μας να προχωρήσουμε χωρίς καθυστέρηση στις απαραίτητες πολιτικές και οργανωτικές διαδικασίες, σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο, για τη συγκρότηση ενός νέου σχηματισμού που θα κατέβει στις Ευρωεκλογές και ταυτόχρονα θα παρουσιάσει μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, αποδεικνύοντας ότι είναι εφικτή μια προοδευτική πολιτική». Πρόσθεσε δε ότι το ζητούμενο είναι η αλλαγή της πολιτικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη. «Αυτό είναι το κεντρικό πολιτικό μας μήνυμα, αυτή είναι η μάχη που δίνουμε».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε επίσης ότι «η Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση -την οποία χαιρετίζουμε και θα συμβάλλουμε με προτάσεις στην επιτυχία της- πρέπει να αξιοποιηθεί ώστε να αναδειχθεί η ανάγκη για μεγαλύτερες και ισχυρότερες παρεμβάσεις αντιμετώπισης της κρίσης και για αλλαγή των προγραμμάτων προσαρμογής. Πρέπει να αξιοποιηθεί ώστε να προετοιμαστεί μια συνολική λύση που θα καταστήσει βιώσιμο οικονομικά και κοινωνικά το ελληνικό χρέος». Επίσης ανέφερε ότι προσπάθεια δημοσιονομικής πολιτικής πρέπει να συνεχιστεί, αλλά όχι με τον ίδιο αδιέξοδο τρόπο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κουβέλης στην αναμενόμενη, τις επόμενες εβδομάδες, άφιξη των μελών της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που διερευνά τις ενέργειες της τρόικας και την εφαρμογή των μνημονίων, λέγοντας ότι είναι μια δυνατότητα για να αναδειχθούν οι παραλείψεις, τα λάθη, το μεγάλο κοινωνικό κόστος, αλλά κυρίως τα αδιέξοδα της πολιτικής της μονόπλευρης, άδικης και αναποτελεσματικής πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζεται και ζήτησε την αλλαγή του προγράμματος προσαρμογής, ενώ χαιρέτησε την δήλωση του επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, ότι: «η κατάργηση της τρόικας θα μπορούσε να αποτελέσει μια πραγματική νίκη για την ελληνική Προεδρία».

Σχετικά με τον νέο γύρο διαπραγμάτευσης που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες με τους πιστωτές, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ότι η χώρα δεν πρόκειται να δεχθεί τη λήψη νέων μέτρων, οριζόντιων ή στοχευμένων, να αποκρούσει τις απαράδεκτες αξιώσεις της τρόικας και να διεκδικήσει ουσιαστικές αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, με χρηματοδότηση κατά 30% των δράσεων για την αποκατάσταση των κοινωνικών συνεπειών ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή η θέση της τρόικας για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Αναφορικά με τα φαινόμενα διαφθοράς που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο κ. Κουβέλης ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση και πρότεινε τη δημιουργία ενός καθολικού συστήματος διαφάνειας, υπενθυμίζοντας την πρόταση του κόμματός του για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

Για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, ο Φώτης Κουβέλης είπε ότι η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει τη συγκρότηση, σε όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών κινήσεων προοδευτικού προσανατολισμού, που στηρίζονται στην αυτενέργεια των ενεργών πολιτών πάνω και πέρα από κομματική προτίμηση.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Παραιτείται ο Φώτης Κουβέλης
Ανοίγει τις διαδικασίες για τον επαναπροσδιορισμό της πολιτικής της ...
Κουβέλης: «Δύναμη ευθύνης η ΔΗΜΑΡ»
Κάλεσμα προς τους πολίτες να στηρίξουν την Δημοκρατική αριστερά ...
Ναι από ΔΗΜΑΡ σε μια κυβέρνηση ευρείας συνεννόησης
Το συνδυασμό αλλαγής πολιτικής πλεύσης της χώρας, με την εκλογή του ...
Δεν αποκλείει κυβέρνηση συνεργασίας ο Φώτης Κουβέλης
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, επαναλαμβάνει ότι η χώρα ...
Φ. Κουβέλης: «Ο τρίτος πόλος ή θα είναι επί της ουσίας προοδευτικός ή δεν θα υπάρξει»
Για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού πόλου μίλησε ο πρόεδρος της ...
Φ. Κουβέλης: Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ κινούνται σε συντηρητική κατεύθυνση
Την «πόρτα» των συνεργασιών κλείνει  εμμέσως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ...
Φ. Κουβέλης: «Tο δημοσιονομικό πρόγραμμα δεν βγαίνει»
Στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 78η Διεθνή Έκθεση, βρίσκεται ο πρόεδρος ...
Κουβέλης: Επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης Φώτης Κουβέλης ...
Φ. Κουβέλης: Η πολιτική λιτότητας διαλύει την κοινωνία
  Η πολιτική λιτότητας διαλύει την κοινωνία και υπονομεύει την ...