Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 11C°,
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Κουβέλης: Tο δίλημμα που έθεσε ο Ευ. Βενιζέλος οδηγεί τους ψηφοφόρους στη ΝΔ
Ως προτροπή μετακίνησης ψηφοφόρων προς τη ΝΔ, εκτίμησε ο πρόεδρος της ...
Κουβέλης: Το δίλημμα είναι με ποια πολιτική θα αντιμετωπιστεί η κρίση
«Το πραγματικό δίλημμα των ευρωεκλογών δεν είναι εντός ή εκτός ...
Συνάντηση Κουβέλη- Μπαρόζο: Η πολιτική λιτότητας διαλύει την κοινωνία
Με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Κουβέλης: Να αλλάξει η πολιτική της λιτότητας σε Ελλάδα και ΕΕ

Κουβέλης: Να αλλάξει η πολιτική της λιτότητας σε Ελλάδα και ΕΕ

"Το πραγματικό δίλημμα των Ευρωεκλογών δεν είναι εντός η εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πραγματικό δίλημμα είναι με ποια πολιτική θα αντιμετωπιστεί η κρίση που μαστίζει την Ευρώπη και ειδικά τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου. Είναι το πώς θα αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης στην Ελλάδα. Οι Ευρωεκλογές πρέπει να στείλουν μήνυμα αλλαγής της πολιτικής, με άξονα τη σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή".

Με τον τρόπο αυτό περιέγραψε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει για να εκλέξει τον νέο Γραμματέα και την νέα Εκτελεστική Επιτροπή το, κατά την άποψη της ΔΗΜΑΡ, διακύβευμα των Ευρωεκλογών, στις 25 Μαΐου. Απηύθυνε πρόσκληση, όπως είπε χαρακτηριστικά "σ΄ όλες τις πολιτικές κινήσεις, ομάδες και πρόσωπα που θέλουν να συμπαραταχθούν σε μια ισότιμη σχέση μαζί μας να προχωρήσουμε χωρίς καθυστέρηση στις απαραίτητες πολιτικές και οργανωτικές διαδικασίες, σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο, για τη συγκρότηση ενός νέου σχηματισμού που θα κατέβει στις Ευρωεκλογές και ταυτόχρονα θα παρουσιάσει μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, αποδεικνύοντας ότι είναι εφικτή μια προοδευτική πολιτική". Πρόσθεσε δε ότι το ζητούμενο είναι η αλλαγή της πολιτικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη. "Αυτό είναι το κεντρικό πολιτικό μας μήνυμα, αυτή είναι η μάχη που δίνουμε", είπε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι "η Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση -την οποία χαιρετίζουμε και θα συμβάλλουμε με προτάσεις στην επιτυχία της- πρέπει να αξιοποιηθεί ώστε να αναδειχθεί η ανάγκη για μεγαλύτερες και ισχυρότερες παρεμβάσεις αντιμετώπισης της κρίσης και για αλλαγή των προγραμμάτων προσαρμογής. Πρέπει να αξιοποιηθεί ώστε να προετοιμαστεί μια συνολική λύση που θα καταστήσει βιώσιμο οικονομικά και κοινωνικά το ελληνικό χρέος". Επίσης ανέφερε ότι προσπάθεια δημοσιονομικής πολιτικής πρέπει να συνεχιστεί, αλλά όχι με τον ίδιο αδιέξοδο τρόπο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κουβέλης στην αναμενόμενη, τις επόμενες εβδομάδες, άφιξη των μελών της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που διερευνά τις ενέργειες της τρόικας και την εφαρμογή των Μνημονίων, λέγοντας ότι είναι μια δυνατότητα για να αναδειχθούν οι παραλείψεις, τα λάθη, το μεγάλο κοινωνικό κόστος, αλλά κυρίως τα αδιέξοδα της πολιτικής της μονόπλευρης, άδικης και αναποτελεσματικής πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζεται και ζήτησε την αλλαγή του προγράμματος προσαρμογής, ενώ χαιρέτησε την δήλωση του επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, ότι: «η κατάργηση της τρόικας θα μπορούσε να αποτελέσει μια πραγματική νίκη για την ελληνική Προεδρία».

Σχετικά με τον νέο γύρο διαπραγμάτευσης που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες με τους πιστωτές, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ότι η χώρα δεν πρόκειται να δεχθεί τη λήψη νέων μέτρων, οριζόντιων ή στοχευμένων, να αποκρούσει τις απαράδεκτες αξιώσεις της τρόικας και να διεκδικήσει ουσιαστικές αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, με χρηματοδότηση κατά 30% των δράσεων για την αποκατάσταση των κοινωνικών συνεπειών ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή η θέση της τρόικας για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Αναφορικά με τα φαινόμενα διαφθοράς που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο κ. Κουβέλης ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση και πρότεινε τη δημιουργία ενός καθολικού συστήματος διαφάνειας, υπενθυμίζοντας την πρόταση του κόμματός του για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

Για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, ο Φώτης Κουβέλης είπε ότι η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει τη συγκρότηση, σε όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών κινήσεων προοδευτικού προσανατολισμού, που στηρίζονται στην αυτενέργεια των ενεργών πολιτών πάνω και πέρα από κομματική προτίμηση.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Κουβέλης, «Δεν ψηφίζουμε Πρόεδρο αποκυήματα πολιτικής φαντασίας τα σενάρια για προσχώρησή στον ΣΥΡΙΖΑ
«Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο ...
Κουβέλης: Δεν αποδεχόμαστε την πολιτική που καθηλώνει την κοινωνία στη φτώχεια
«Είμαστε υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Δεν επενδύουμε στην αποτυχία της ...
Κουβέλης: Δεν χρειαζόμαστε εκλογές, αλλά αλλαγή πολιτικής...
«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής» ...
Μπαρόζο προς Γερμανία: Μην εγκαταλείψετε την πολιτική λττότητας
Προειδοποίηση προς την επόμενη γερμανική κυβέρνηση να μην ...
Σόιμπλε: Δεν αλλάζουμε πολιτική για το ευρώ- Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο
Η νέα γερμανική κυβέρνηση, ανεξαρτήτως εταίρου, δεν πρόκειται να ...
Η «απειλή» των εκλογών, το πλεόνασμα και το… θαύμα!
Εάν δεν αλλάξει δραματικά η πολιτική της Γερμανίας απέναντι στην ...
Κουβέλης: Η πολιτική λιτότητας είναι όχι μόνο κοινωνικά άδικη, αλλά και οικονομικά αδιέξοδη
Την ανάγκη ενίσχυσης, στις επερχόμενες ευρωεκλογές, των προοδευτικών ...
Κουβέλης: Το κοινωνικό κράτος στην Ευρώπη και την Ελλάδα πρέπει να επαναθεμελιωθεί
Την αντίθεση της ΔΗΜΑΡ στις πολιτικές λιτότητας και υποβάθμισης του ...
Κουβέλης: Πρέπει να αγωνιστούμε για μια Ευρώπη που προχωρά μπροστά
«Πρέπει να αγωνιστούμε για μια Ευρώπη που προχωρά μπροστά για την ...