Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 18C°,
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Συνάντηση Αβραμόπουλου-Μεϊμαράκη
Συνάντηση με τον Έλληνα Επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΕΕ, ...
Συνάντηση Τσίπρα με την ΔΟΕ
Δεσμεύθηκε να στηρίξει τα αιτήματα των δασκάλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ...
Συνάντηση Παπούλια με τον Πατριάρχη Μόσχας
Τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος Τιμής, απένειμε στον Πατριάρχη Μόσχας ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Συνάντηση Τσίπρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Συνάντηση Τσίπρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Τη συνδρομή του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε ό,τι αφορά την αλλαγή της εφαρμοζόμενης μεταναστευτικής πολιτικής, ζήτησε από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στην Αθήνα.

«Ζήτησα από τον Παναγιότατο και τη συνδρομή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θα ζητήσω και των άλλων Εκκλησιών, στο ουμανιστικό πανανθρώπινο αίτημα να υπάρξει αλλαγή στάσης και αλλαγή της εφαρμοζόμενης μεταναστευτικής πολιτικής, που έχει δυστυχώς μετατρέψει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο ψυχών και τις χώρες υποδοχής σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, σημειώνοντας πως «είναι ένα πρόβλημα που έχει διαστάσεις οικουμενικές, όμως για τις χώρες υποδοχής είναι ένα υπαρξιακό πρόβλημα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, επίσης, πως αν η Ευρώπη δεν δείξει αλληλεγγύη, δεν θα μπορέσει να συνεχίσει, καθώς «δεν θα μπορέσει να είναι η Ευρώπη που οραματίστηκαν πριν πολλά χρόνια οι ιδρυτές της και που οραματίστηκαν και οι λαοί της στο διάβα των χρόνων».

Περιγράφοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη σε σχέση με το μεταναστευτικό ζήτημα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν προορισμό τις χώρες του Βορρά, κυρίως, στερούνται δυνατότητας να ταξιδέψουν εκεί και μένουν εγκλωβισμένοι στις χώρες του Νότου που πλέον δεν μπορούν να αντέξουν και την οικονομική κρίση αλλά και τις επιπτώσεις μιας στρεβλής και άδικης μεταναστευτικής πολιτικής».

«Η ουμανιστική διάσταση του προβλήματος, όμως, δίνει σε εμάς την ευκαιρία να ζητήσουμε την συμπαράταξη στο αίτημά μας και των Εκκλησιών. Των χριστιανικών, αλλά και όλων των Εκκλησιών», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: «Πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, αλλά και η αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής, είναι δύο σημεία στα οποία συμπλέουν οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με τις αξίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Όπως ενημέρωσε ο κ. Τσίπρας τον Οικουμενικό Πατριάρχη, το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης της μεταναστευτικής πολιτικής, μαζί με αυτά της οικονομικής κρίσης και της προστασίας του περιβάλλοντος, αποτελούν τα τρία θέματα, στα οποία θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση η καμπάνια της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση, τόνισε την «ανάγκη να υπάρξει άμεσος τερματισμός της λιτότητας διότι, ιδιαίτερα στις χώρες του Νότου, και βεβαίως στην Ελλάδα, που βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος, βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανθρωπιστική κρίση, πράγμα που δεν συνάδει με τις αξίες και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό». Στη συνάντηση συμμετείχαν, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές Ρένα Δούρου και Γιάννης Αμανατίδης και ο συντονιστικής της θεματικής Θρησκευμάτων Μάκης Λυκόπουλος και από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου οι μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννης, Γαλλίας Εμμανουήλ και Ικονίου Θεόληπτος.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Χριστουδουλάκης: Στο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής δέκα στελέχη του ΥΠΟΙΚ
Δέκα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών με εμπειρία στη διαχείριση ...
Άγιος ο Γέροντας Παϊσιος
Στην Αγιοκατάταξη του Οσίου Γέροντος Παϊσίου προχώρησε η Αγία και Ιερά ...
Τσίπρας: Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής χρειάζεται ένας εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός
Στην ανάγκη συναντίληψης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής αναφέρθηκε ο ...
Νέα συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη-Πάπα Φραγκίσκου το απόγευμα
Νέα συνάντηση, τη δεύτερη μέσα σε 24 ώρες, θα έχουν το απόγευμα ο ...
Συνάντηση Τσίπρα-Άσμουσεν
Τη βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές, εξέφρασε ο ...
Αλλαγή μεταναστευτικής πολιτικής ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Την ανάγκη αλλαγής της μεταναστευτικής πολιτικής τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ...
Συνάντηση Τσίπρα με Ρίζο και Ράϊκου
Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζο θα ...
Συνάντηση Τσίπρα-Παπούλια την Πέμπτη
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, θα έχει ...
Συνάντηση Τσίπρα με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ
Την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξέφρασε ο πρόεδρος ...