Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 14C°,
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Πολιτική
Σχετικά Νέα
Μπηχτές εκατέρωθεν για την «ακατάδεκτη» επιτροπή
Η νέα αφορμή στο «πινγκ πονγκ» «καρφιών» μεταξύ της κυβέρνησης και του ...
«Φόβος της κυβέρνησης μπροστά στον καταλογισμό και των δικών της ευθυνών»
Δήλωση για την αναβολή της επίσκεψης της Επιτροπής του Κοινοβουλίου ...
Η αναβολή από την τρόικα «τρέχει» την κυβέρνηση
Αν και η τρόικα ανέβαλε οριστικά την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Ανεβαίνουν οι τόνοι για τον «ελεγκτή» της τρόικα

Ανεβαίνουν οι τόνοι για τον «ελεγκτή» της τρόικα

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αναβολή της επίσκεψης του «ελεγκτή» της τρόικα στην Αθήνα, με τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα ανακοίνωσή του να τονίζει: «Αντί ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση να αξιοποιήσουν προς όφελος της χώρας την έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της τρόικας, προσπαθούν να την θάψουν για να μην χαλάσουν οι μνημονιακές φιέστες».

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά της κυβέρνησης τονίζει πως «όντας οι πιο πρόθυμοι και πιστοί σύμμαχοι της κ. Μέρκελ, παγιδευμένοι στην αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική λιτότητας, δεν μπορούν και δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν ούτε τη συγκεκριμένη έρευνα, αλλά ούτε και την ίδια την ελληνική Προεδρία για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

»Είναι τέτοιος ο πανικός τους εξαιτίας των δικών τους ευθυνών για την υιοθέτηση και τη συνέχιση μιας καταστροφικής πολιτικής, που κάνουν τα πάντα για να μην υπάρχει συζήτηση σχετικά με τις σκοπιμότητες που αυτή εξυπηρετεί, αλλά και τις επιπτώσεις της».

«Ό,τι όμως και να κάνουν, δεν μπορούν να κρυφτούν από τον ελληνικό λαό που ζητά εξηγήσεις και απαιτεί την εγκατάλειψη των μνημονίων» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είχε προηγηθεί χθες ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες, όπου ο εκπρόσωπος του Σουλτς έκανε λόγο για απόφαση του προέδρου του Ευρωβουλής, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση, ότι βρίσκεται πίσω από αυτή την απόφαση.

«Η απόφαση για την αναβολή της επίσκεψης στην Ελλάδα της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διερευνά τη λειτουργία της τρόικας, ελήφθη από τον Πρόεδρό του Μάρτιν Σουλτς δίχως να υπάρξει παρέμβαση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά», σημείωσε από τις Βρυξέλες ο Ζομ Ντους, εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Ευρωβουλής. Ο ίδιος ανέφερε ότι «η απόφαση για την αναβολή ελήφθη έπειτα από διαβούλευση του Μάρτιν Σουλτς με τους δύο αρμόδιους εισηγητές της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής».

«Ο βασικός λόγος για τον οποίον αποφασίσθηκε η χρονική μετάθεση της επίσκεψης ήταν διότι, λόγω των θεσμικών εκδηλώσεων για την έναρξη της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για το έργο της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας δεν ήταν δεδομένο», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Για παρέμβαση Σαμαρά μίλησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται ότι η γνωστοποίηση της αναβολής της επίσκεψης της επιτροπής την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επικαλέστηκε ενημερωτικό μήνυμα της Γραμματείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο αναφέρεται ότι «ο Πρόεδρος Σούλτς και ο Πρωθυπουργός Σαμαράς, έχουν αποφασίσει ότι η επίσκεψη της αντιπροσωπείας θα πρέπει να αναβληθεί».

Συγκεκριμένα, ο κ. Χουντής έδωσε στη δημοσιότητα ολόκληρη την επιστολή της Γραμματείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τα μέλη της Επιτροπής για την Τρόικα. Η επιστολή έχει ως εξής:

Αγαπητά μέλη,

Ο Πρόεδρος Schulz και ο Πρωθυπουργός Σαμαράς, έχουν αποφασίσει ότι η αντιπροσωπεία της Αθήνας (σ.σ. της Επιτροπής για την Τρόικα) θα πρέπει να αναβληθεί.

Η αντιπροσωπεία για τη Λισσαβόνα θα πραγματοποιηθεί αύριο (σ.σ. σήμερα), όπως έχει προγραμματιστεί. Ευχόμαστε ότι η επίσκεψη στην Κύπρο θα γίνει κανονικά αυτή την εβδομάδα, αλλά αυτό θα διευκρινιστεί αύριο (σ.σ. σήμερα), το συντομότερο δυνατό.

Ελπίζουμε να στείλουμε περισσότερες πληροφορίες το συντομότερο δυνατό.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Γραμματεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων (ECON)».

«Φόβος της κυβέρνησης μπροστά στον καταλογισμό και των δικών της ευθυνών»

Δήλωση για την αναβολή της επίσκεψης της Επιτροπής του Κοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σκουρλέτη:

«Πανικόβλητη η κυβέρνηση, με την αρωγή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Σούλτς, σπεύδει να αναβάλει την επίσκεψη της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας, τρέμει μπροστά στο ενδεχόμενο μιας συζήτησης για τη σκοπιμότητα και τις επιπτώσεις του μνημονίου. Την κυριεύει ο φόβος μπροστά στο καταλογισμό και των δικών της ευθυνών από την υιοθέτηση ενός καταστροφικού προγράμματος, που βύθισε τη χώρα σε βαθιά ύφεση και γεννά καθημερινά φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης.

Αν ο κ. Σαμαράς μπορούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, θα όφειλε να αξιοποιήσει την έρευνα της επιτροπής για να αναδείξει την καθολική αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος, αλλά και την ανάγκη εγκατάλειψης των ακραίων αντικοινωνικών πολιτικών λιτότητας, κάνοντας ταυτόχρονα την αυτοκριτική του, γιατί τις υπηρέτησε σκορπώντας τη δυστυχία στη χώρα του.

Αντίθετα, ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να αποφύγει τη συζήτηση και ετοιμάζεται για την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από τη χώρα μας, διοργανώνοντας φιέστες για την αυτοπροβολή του, χωρίς την παραμικρή διάθεση πραγματικής αξιοποίησης της προεδρίας της χώρας μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής,σχολίασε: «Η παρουσία στην Αθήνα της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας, θα χαλούσε τις φιέστες που ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα χαλούσε τις φιέστες του λεγόμενου success story του κ. Σαμαρά και του κ. Στουρνάρα».

Όπως σημείωσε, «η παρουσία της Επιτροπής θα έδινε την ευκαιρία να ακουστούν ξανά τα ερωτήματα για τις τεράστιες ευθύνες όσων μας έβαλαν στα δεσμά των συνεχών μνημονίων και όσων χρησιμοποιούν τον ελληνικό λαό ως πειραματόζωο μιας νεοφιλελεύθερης και αυταρχικής Ευρώπης», ενώ συμπλήρωσε πως «ό,τι προσπάθειες και αν κάνουν, όμως, δεν μπορούν να αποφύγουν τα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, και πολύ περισσότερο δεν μπορούν να αποφύγουν την οργή του ελληνικού λαού».

«Κολλημένοι σε θεωρίες συνωμοσίας»

Από την αντίπερα όχθη , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για αναβολή της επίσκεψης της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, δήλωσε: Κολλημένος με τις θεωρίες συνωμοσίας και τις απόπειρες δυσφήμισης της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά το νέο χρόνο όπως τελείωσε τον παλιό: με εξωφρενικούς και απίστευτους ισχυρισμούς. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε κάθε όριο! Προφανώς οι άνθρωποι δεν είναι καλά...».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Παραμένει επικεφαλής της τρόικας ο Ματίας Μορς
«Ο Ματίας Μορς θα συνεχίσει και τους επόμενους μήνες ως επικεφαλής του ...
Αναβολή στο θέμα της άρσης της ασυλία των βουλευτών της Χ.Α.
Μια εβδομάδα αργότερα από την προγραμματισμένη μετατίθεται η ...
Χαμηλώνουν οι τόνοι στο ΣΥΡΙΖΑ στη «κόντρα» Μουλόπουλου-Τατσόπουλου
Πέφτουν οι τόνοι στη σύγκρουση του Πέτρου Τατσόπουλου με τον Βασίλη ...
Αναβολή στην προγραμματισμένη συνάντηση τρόικας-Στουρνάρα
Η συνάντηση του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα, ...
Γόνιμη πολιτική αντιπαράθεση στη ΔΗΜΑΡ που πορεύεται στο 2ο Συνέδριο
Αν και προηγήθηκαν αρκετοί πολιτικοί διαξιφισμοί και ανεβασμένοι ...
Τι μας περιμένει με τον ερχομό της τρόικας
Η τρόικα θα έρθει τελικά στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, καθώς το ...
Αναβολή στη δίκη Παπαγεωργόπουλου
Την αναβολή της δίκης του πρώην δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, για ...
Αναβολή πήρε η Θ. Σκορδέλη
Στις 17 Οκτωβρίου θα κληθεί για να απολογηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης η ...
«Αναβάθμιση εκ μέρους των ΗΠΑ της επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά»
Για «αναβάθμιση» από την πλευρά των ΗΠΑ, της επίσκεψης του έλληνα ...