Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 18C°,
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Μηταράκης: Συνεχίζουμε να διεκδικούμε κοινοτικά κονδύλια για τη στήριξη των ροδακινοπαραγωγών
«Πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες στήριξης του εισοδήματος των ...
Σχέδιο επιδότησης επιτοκίου παλαιών δανείων ΜμΕ
Το κυβερνητικό σχέδιο επιδότησης υφιστάμενων εξυπηρετούμενων δανείων ...
Χατζηδάκης: Κοινοτικά κονδύλια ύψους 7,5 δισ. ευρώ το 2014 στην Ελλάδα
Κοινοτικά κονδύλια ύψους 7,5 δισ. ευρώ αναμένεται να εισρεύσουν το 2014 ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Σαλέ με κοινοτικά κονδύλια για τον Λιάπη!

Σαλέ με κοινοτικά κονδύλια για τον Λιάπη!

Θύελλα έχει ξεσπάσει από την αποκάλυψη για τον τρόπο με τον οποίο χρηματοδοτήθηκε η ανακαίνιση πολυτελούς οικίας της οικογένειας Λιάπη στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ρεπορτάζ του Εθνους της Κυριακής, η οικογένεια του Μ. Λιάπη αξιοποίησε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις από την περίοδο 1992-1993 για την ανακαίνιση του συγκεκριμένου σπιτιού, χρηματοδοτήσεις που χορηγήθηκαν για τη διαμόρφωση τουριστικών καταλυμάτων, τα οποία όμως ποτέ δεν φιλοξένησαν ούτε έναν τουρίστα στην περιοχή.

Ενδιάμεσος φορέας για την επιδότηση ήταν η αναπτυξιακή εταιρία «Ευρυτανία Α.Ε», πρόεδρος της οποίας ήταν ο τότε νομάρχης και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κοντογιώργος, ο οποίος μιλώντας σήμερα στο MEGA επιβεβαίωσε ότι το σπίτι είχε ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και τόνισε: «Από το Μεγάλο Χωριό μπήκαν δέκα εκμεταλλεύσεις μεταξύ των οποίων και της οικογένειας, μάλλον της θείας του Λιάπη, με εκπρόσωπο τον Μάρκο Λιάπη. Ενετάχθη μια τέτοια επένδυση όμως από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν πήρε όλα τα ποσά που προβλέπονταν από την αρχική σύμβαση».

Ερωτηθείς εάν το σπίτι χρησιμοποιήθηκε ποτέ ως τουριστική μονάδα ο κ. Κονογιώργος αρκέστηκε να πει ότι από όσο γνωρίζει «πήγαινε κόσμος εκεί» και ότι «το σπίτι διέθετε φορολογικά στοιχεία».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Εθνους, αυτοδιοικητικοί παράγοντες της περιοχής καταγγέλλουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης χωρίς όμως να λειτουργήσει ούτε μία μέρα ως αγροτοτουριστικός ξενώνας. Ξεκάθαρος ήταν επί τοθυ θέματος, ο πρώην δήμαρχος Ποταμιάς, κ. Γιάννης Ιμβρος ο οποίος μιλώντας στο Mega, δήλωσε ότι «πινακίδα που να γράφει ξενώνας ή ενοικιαζόμενα δωμάτια δεν είδε ποτέ» στο συγκεκριμένο κτίσμα. «Πινακίδα να γράφει ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ξενώνας δεν έχω δει ποτέ.

Βέβαια και κόσμο, προσωπικά εγώ ξένο, γιατί μένω στο Μεγάλο χωριό, δεν έχω δει. Τώρα αν κάποιοι φορές ήταν φιλοξενούμενοι του κ. Λιάπη, δεν μπορώ να το ξέρω» είπε χαρακτηριστικά. Επιχειρώντας να απαντήσει, η πλευρά Λιάπη, κατέφυγε σε δια του δικηγόρου ανακοίνωση της θείας του πρώην υπουργού, Βασιλικής.

Στην ανακοίνωση που αφού επιβεβαιώνει πλήρως την ύπαρξη επιδότησης προς την οικογένεια, την οποία σπεύδει να χαρακτηρίσει «μικρό ποσοστό» της συνολικής δαπάνης, υποστηρίζεται ότι στο σπίτι υπήρξε εμπορική εκμετάλλευση και ότι η μεταβίβαση του ποσοστού της ιδιοκτησίας της Β. Λιάπη «στον εκ του συζύγου της ανιψιό» έγινε μετά το πέρας της εμπορικής δραστηριότητας λκαι λόγω ακληρίας της.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

-Η κυρία Λιάπη ήταν η μόνη και αποκλειστική δικαιούχος της επιδότησης. Ουδείς άλλος. Σημειωτέον ότι αυτή η επιδότηση ήταν ένα μικρό μόνο ποσοστό από το σύνολο της δαπάνης για την ανακαίνιση της πατρικής οικίας του συζύγου της.

-Ήταν η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη για την εμπορική εκμετάλλευση των προς ενοικίαση δωματίων, διατηρώντας νομίμως όλα τα απαραίτητα παραστατικά που εκδίδονταν στο όνομά της (βιβλία, πελατολόγιο, αποδείξεις κλπ). Ουδείς άλλος.

-Την εμπορική αυτή δραστηριότητα τερμάτισε αργότερα, λόγω θανάτου του συζύγου της. Προσφάτως μάλιστα προέβη και σε περαίωση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της επιχείρησης ως η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη. Ουδείς άλλος.

Μετά το πέρας της εμπορικής αυτής δραστηριότητας, ούσα άκληρη, μεταβίβασε το ποσοστό της ιδιοκτησίας της, στον εκ του συζύγου της ανηψιό. Πάσα άλλη ανάμειξη συγγενικών της προσώπων είναι όχι μόνο αβάσιμη αλλά και κακόβουλη»

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ερωτηθείς στο περιστύλιο της Βουλής για το θέμα δήλωσε τα εξής: «Το σκάνδαλο που συνδέει τον Μ. Λιάπη με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κοντογεώργο, μέσω της "αμαρτωλής" «Ευρυτανία ΑΕ», πρέπει να εκκαθαριστεί άμεσα. Όσοι έφτιαξαν τις βίλες τους, αντί για τουριστικούς ξενώνες, με κοινοτικά κονδύλια, πρέπει να τιμωρηθούν και να δώσουν αμέσως πίσω τα κλεμμένα».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
H ανακοίνωση της οικογένειας του Ντέμη Ρούσσου για το θάνατό του
Με ανακοίνωσή της η οικογένεια του Ντέμη Ρούσσου, που πέθανε τα ...
Πως θα πάρετε επιδότηση μετατροπής καυστήρων σε φυσικού αερίου
     Στη φάση της υλοποίησης εισέρχεται το πρόγραμμα επιδότησης για ...
ΣΥΡΙΖΑ: Διαρκές σκάνδαλο η λειτουργία και η επιδότηση του ΟΑΣΘ
"Διαρκές- διαχρονικό πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σκάνδαλο ...
Η αφιέρωση της Ελένης στην οικογένειά της!
Η Ελένη Μενεγάκη και η οικογένειά της λατρεύουν ένα συγκεκριμένο ...
Η αφιέρωση της Ελένης στην οικογένειά της!
Η Ελένη Μενεγάκη και η οικογένειά της λατρεύουν ένα συγκεκριμένο ...
Την απελευθέρωση κοινοτικών κονδυλίων υπέρ των MμΕ στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο επίτροπος Χαν
Τη δυνατότητα να αξιοποιήσει η Ελλάδα κοινοτικά κονδύλια, σε ...
Ξεκίνησαν οι προσλήψεις των 10.000 ανέργων 30 έως 66 ετών με επιδότηση του ΟΑΕΔ και η καταβολή της επιδότησης σε 2.000 νέους που ανοίγουν τη δική τους επιχείρηση
Ολοκληρώνονται μέσα στις επόμενες ημέρες οι προσλήψεις των 10.000 ...
Ιδού τα κριτήρια και η επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης
Τη διεύρυνση των Κριτηρίων Χορήγησης Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης ...
Γιοχάνες Χαν: Ευρωπαϊκά κονδύλια 1,14 δισ. μπορεί να ανακτήσει η Ελλάδα
Βοήθεια ύψους 1,14 δισ. ευρώ από τα κοινοτικά διαρθρωτικά κονδύλια της ...