Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 12C°,
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Κοινωνία
Σχετικά Νέα
Εγκατάλειψη της νεολαίας στην Ελλάδα διαπιστώνει το Συμβούλιο της Ευρώπης
Προσχέδιο έκθεσης της επιτροπής αξιολόγησης των εθνικών πολιτικών για ...
Υπόθεση εξοπλιστικών: Έναν πολιτικό και αξιωματικούς εμπλέκει ο Κάντας
Ένα πολιτικό πρόσωπο αλλά και υψηλόβαθμους στρατιωτικούς εμπλέκει ...
Απεργία των εργαζομένων στην Πολιτική Αεροπορία
Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργία από τα ξημερώματα της Παρασκευής 9 ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Συναινετικός αλλά δεν συνεργάζεται ο Κουβέλης

Συναινετικός αλλά δεν συνεργάζεται ο Κουβέλης

Υπέρ των ευρύτερων δυνατών πολιτικών συναινέσεων, ώστε να ενισχυθεί η διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας, εμφανίζεται ο  πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης αλλά όχι με το σημερινό ΠΑΣΟΚ που «…στηρίζει συντηρητικές πολιτικές και συμπλέει στρατηγικά με τη Νέα Δημοκρατία», ούτε και με το ΣΥΡΙΖΑ που έχουν μεγάλες πολιτικές διαφορές και δεν υπάρχει κοινή προγραμματική βάση.   

Ο κύριος Κουβέλης εμφανίζεται σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Real» θετικός στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών ο οποίος σημειώνει πως «αν προκύψει το ζήτημα μιας νέας συμφωνίας με τους εταίρους που θα περιλαμβάνει νέα επαχθή μέτρα, αυτό συνιστά λόγο για προσφυγή στις κάλπες» και τονίζει πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής μας στη σημερινή κυβέρνηση» και συμπληρώνει ότι «οι λόγοι της αποχώρησής μας εξακολουθούν να συντρέχουν, αφού, άλλωστε, διαφωνούμε με την κυβερνητική πολιτική».

Άρνηση για πιθανή κοινή κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ

"Το ζήτημα αυτό έχει λυθεί στο πρόσφατο συνέδριο μας με σαφή τρόπο. Η πολιτική βάση του εγχειρήματος του προοδευτικού πόλου, του πόλου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, είναι η αλλαγή της πολιτικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη, γεγονός που καθιστά αντιφατική τη σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ σε μια πολιτική και εκλογική συμπαράταξη, αφού η ηγεσία του στήριξε και στηρίζει συντηρητικές πολιτικές και συμπλέει στρατηγικά με τη Νέα Δημοκρατία".

Παράλληλα όπως δήλωσε για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «έχουμε μεγάλες πολιτικές διαφορές και δεν υπάρχει κοινή προγραμματική βάση. Εμείς πιστεύουμε ότι η υπέρβαση των συντηρητικών πολιτικών δεν πρέπει να επιχειρηθεί με λαϊκιστική παροχολογία, κρατικιστικά στερεότυπα, άρνηση των αναγκαίων εξυγιαντικών μεταρρυθμίσεων, ανασφαλείς πειραματισμούς και αυταπάτες για την κατάργηση συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας. Τέτοιες πρακτικές θα θέσουν σε διακινδύνευση την αναγκαία πολιτική σταθερότητα και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Όσον αφορά το γεγονός ότι αμφισβητούνται από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πεπραγμένα της τρόικας είπε ότι συνιστά αναμφίβολα μία θετική εξέλιξη. «Το πολιτικό σύστημα της χώρας πρέπει να αναδείξει παραλείψεις και λανθασμένες εκτιμήσεις της τρόικας και τα αποτελέσματα μιας οικονομικά αναποτελεσματικής και κοινωνικά άδικης αντιμετώπισης της χώρας», σημείωσε αναφερόμενος στον ρόλο της τρόικα στις χώρες του νότου αλλά συγχρόνως και για το τι θα πρέπει να πράξει η κυβέρνηση με την έλευση στη χώρα της "Ευρωπαϊκής Εξεταστικής" τονίζοντας πως:

«Αναδεικνύεται εκ των πραγμάτων η ανάγκη της συντεταγμένης απεμπλοκής από την τρόικα, ώστε η ελληνική κυβέρνηση με πολιτική αυτονομία να υλοποιεί μέτρα για την επίτευξη των στόχων που έχουν συμφωνηθεί, τα δε θεσμικά όργανα της Ε.Ε να παρακολουθούν την επίτευξη των στόχων».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μίλησε και για το ζήτημα με τις μίζες που έχει ανακύψει και πάλι, μετά την απολογία Κάντα, λέγοντας πως πρέπει να υπάρχει διαλεύκανση και δικαστική αντιμετώπιση όλων των υποθέσεων διαφθοράς.

«Πρέπει να προχωρήσει σε βάθος χρόνου ο έλεγχος των «πόθεν έσχες» όλων όσοι διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα», συνέχισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζοντας πως «η απόφαση για την έρευνα όλων αυτών των υποθέσεων πρέπει να είναι σταθερή και χωρίς ταλαντεύσεις. Ταυτόχρονα πρέπει να υπάρχουν θεσμικές ρυθμίσεις που θα εξασφαλίζουν τη διαφάνεια και θα καταπολεμούν τη διαφθορά».

 

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Πολιτικός καβγάς με πρωταγωνιστή ιερέα
Καβγά με πρωταγωνιστή ιερωμένο είχαμε στην περιοχή της Ζαχάρως Ηλείας ...
Διαμαρτυρία για τη φορολογική πολιτική στο Σύνταγμα
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη φορολογική πολιτική της ...
ΕΟΦ: Άστοχες και αστήρικτες οι καταγγελίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ
«Τη φαρμακευτική πολιτική δεν την υπαγορεύουν οι ανάγκες των ...
Απόφαση για να ανοίξει η Σχολή των Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ
Ανοίγει σήμερα Τρίτη (19/11) ύστερα από απόφαση των φοιτητών της,  η σχολή ...
ΚΕΔΕ: Καταδικάζουμε τη στυγερή δολοφονία δύο νέων ανθρώπων
«Η εγκληματική αυτή ενέργεια πλήττει τη Δημοκρατία, λειτουργεί ...
Τι υποστήριξε στην απολογία του ο Χ. Παππάς
«Δεν υπάρχει ουδεμία πολιτική συνάφεια με τον γερμανικό ...
Guardian: «Οι αρχές διέθεταν λεπτομέρειες για την Χρ. Αυγή εδώ και χρόνια»
«Οι αρχές διέθεταν λεπτομερείς πληροφορίες για τις εγκληματικές ...
Απεργία υπαλλήλων της Πολιτικής Αεροπορίας
Σε κυλιόμενες 24ωρες απεργίες, προχωρούν από την Παρασκευή 9 έως και την ...
Πρόταση κατάργησης της πολιτικής επιστράτευσης
Ανεβαίνουν οι τόνοι από την αξιωματική αντιπολίτευση για το μέτρο της ...