Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 8C°,
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Επίδομα 586 ευρώ ανά νοικοκυριό στους πλημμυροπαθείς-Οι προϋποθέσεις
Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών, με 586,94 ευρώ ανά ...
Ως εισόδημα θα φορολογηθούν παροχές σε είδος στους εργαζόμενους
 Ως εισόδημα θα φορολογηθούν την επόμενη χρονιά οι παροχές σε είδος ...
Οικονομική ενίσχυση συνολικού ύψους 1.523.000 ευρώ σε άνεργους ναυτικούς
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση που ανέρχεται στο ποσό των 1.523.000 ευρώ, θα ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

«Χρυσές» παροχές της Καρέλιας Α.Ε. στους εργαζομένους της

«Χρυσές» παροχές της Καρέλιας Α.Ε. στους εργαζομένους της

«Το 2013 αναµενόταν να είναι µία δύσκολη χρονιά, δύσκολη όχι µόνον, λόγω της µεγάλης κρίσης που συνεχίζει να µαστίζει τη χώρα µας, αλλά και, λόγω του γεγονότος ότι το 2012 ήταν µία χρονιά µε ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσµατα, η οποία ήταν δύσκολο να ξεπεραστεί. Παρόλα αυτά, όµως, η εταιρεία µας για µία ακόµη φορά κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της.

Με την άριστη συνεργασία διοίκησης και εργαζοµένων πετύχαµε τους περισσότερους από τους στόχους µας και δείξαµε ότι δίκαια κατέχουµε τη θέση που έχουµε», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της «ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ», Ανδρέας Καρέλιας, στην ετήσια γιορτή για την κοπή της βασιλόπιτας, ανακοινώνοντας παράλληλα και έκτακτες παροχές προς τους εργαζόμενους, οι οποίες αγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία µας, ξεπεράσαµε τα 16 δις τσιγάρα σε πωλήσεις εντός και εκτός Ελλάδος και φτάσαµε τα 16.8 δις τσιγάρα, όγκος που αποτελεί νέο ρεκόρ για την εταιρεία µας. Μία αύξηση περίπου 8%» τόνισε ο κ. Καρέλιας, υπογραμμίζοντας: «οι πωλήσεις µας εκτός Ελλάδος ξεπέρασαν τα 14.6 δισ. τσιγάρα, όγκος που αποτελεί νέο ρεκόρ για την εταιρεία µας».

«Ιδιαίτερα σηµαντικό ήταν το γεγονός ότι στην ελληνική αγορά και, µάλιστα, εν µέσω της κρίσης και µε εχθρική για εµάς φορολογία στα τσιγάρα, καταφέραµε να έχουµε αύξηση πωλήσεων κατά 2%, πράγµα ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Για άλλη µία χρονιά, καταφέραµε να αυξήσουµε σηµαντικά τις πωλήσεις µας στον καπνό για στριφτό τσιγάρο.

Στην ελληνική αγορά ξεπεράσαµε τους 340 τόνους και καταλάβαµε την τρίτη θέση, πετυχαίνοντας µερίδιο αγοράς 15%. Στο εξωτερικό, οι πωλήσεις µας καπνού για στριφτό τσιγάρο έφτασαν τους 86 τόνους, παρουσιάζοντας θεαµατική αύξηση 144%. Η παραπάνω αύξηση στις πωλήσεις δεν θα ήταν δυνατή, αν δεν καταφέρναµε να αυξήσουµε την παραγωγικότητα του εργοστασίου µας» πρόσθεσε ο κ. Καρέλιας. Επίσης ο κ. Καρέλιας επεσήμανε: «Προχωρήσαµε, µέσα στο 2013, σε νέες επενδύσεις 3.000.000 ευρώ, µε σκοπό την αύξηση της παραγωγικής µας δυνατότητάς, τη βελτίωση της ευελιξίας στην παραγωγή και την περαιτέρω τόνωση των εξαγωγών µας, ενώ πρόσθετες επενδύσεις, ύψους 1.900.000 ευρώ, έχουν ήδη δροµολογηθεί για τις αρχές του 2014. Σε µία εποχή όπου 3 στους 10 Έλληνες ζούνε καθηµερινά την απόγνωση της ανεργίας, είµαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι εµείς αυξήσαµε τις θέσεις εργασίας κατά 35 άτοµα, ποσοστό κοντά στο 8%.

Με όλα τα παραπάνω, η κερδοφορία της εταιρείας αναµένεται να φτάσει πάλι σε υψηλά επίπεδα και αν δεν ήταν η πρόσφατη διολίσθηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, τα αποτελέσµατα θα ήταν όντως εντυπωσιακά». «Λόγω των αυξηµένων κρατήσεων σε φόρους και ασφαλιστικές κρατήσεις, η συνολική δαπάνη των έκτακτων παροχών της περσινής χρονιάς για την εταιρεία έφτασε τα 2.250.000 ευρώ περίπου. Φέτος, µε τις αυξηµένες, στις περισσότερες περιπτώσεις παροχές, αλλά και την αύξηση του προσωπικού, υπολογίζω ότι η συνολική δαπάνη των παροχών που ανακοίνωσα, θα είναι της τάξεως των 2.500.000 ευρώ περίπου. Αν υπολογίσει κανείς και τα διάφορα bonus που δόθηκαν σε στελέχη και εργαζοµένους, κατά την περσινή χρονιά, αλλά και αυτά που θα δοθούν για φέτος, τότε για την διετία 2012-2013, οι οικειοθελείς έκτακτες παροχές της εταιρείας προς τους εργαζοµένους της ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ.

Μέσα στο 2013, η Καπνοβιοµηχανία Καρέλια εισέφερε στα δηµόσια ταµεία 400 εκστ. ευρώ από έµµεσους και άµεσους φόρους και 7,1 εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταµεία, έφερε 170 εκατ. ευρώ σε συνάλλαγµα από τις διεθνείς µας πωλήσεις», πρόσθεσε ο κ. Καρέλιας. Ο ίδιος ανακοίνωσε και έκτακτες παροχές προς τους εργαζόμενους, οι οποίες αγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά:

«- Το επίδοµα «γαλοπούλας» θα είναι φέτος 200,00 ευρώ για κάθε εργαζόµενο στην εταιρεία.

- Το επίδοµα παρουσίας θα είναι 800,00 ευρώ. Θυµίζω ότι αυτό το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε µία µέρα από την εργασία τους.

- Ο κάθε εργαζόµενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήµιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονοµική ενίσχυση 1.400,00 ευρώ.

- Οι εργαζόµενοι, των οποίων τα παιδιά τους πέτυχαν στις παραπάνω σχολές µέσα στο 2012, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση 525,00 ευρώ.

- Παράλληλα, η εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε µία από τις παραπάνω σχολές µέσα στο 2013.

- Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές πάνω από 2.001 ευρώ θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση 750,00 ευρώ.

- Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.701 έως 2.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση 800,00 ευρώ.

- Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.401 έως 1.700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση 1.570,00 ευρώ.

- Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.201 έως 1.400 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση 1.600,00 ευρώ.

- Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.001 έως 1.200 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση 2.550,00 ευρώ.

- Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές κάτω από 1.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση 2.600 ευρώ.

Επίσης:

- Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1201.00 έως 1700.00 ευρώ και οι οποίοι έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 750.00 ευρώ.

- Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 450.00 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.

- Ο κάθε λαχνός της σηµερινής γιορτής είναι 800 ευρώ.

Οι παραπάνω παροχές δίνονται «καθαρές» στους εργαζοµένους, αφού η εταιρεία θα καλύψει όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές κρατήσεις»

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Δημοσιονομική χαλάρωση και οικονομική ενίσχυση ζητεί ο Τσίπρας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού
Δημοσιονομική χαλάρωση και οικονομική ενίσχυση, προκειμένου η Ελλάδα ...
Έως τρεις ημέρες με αποδοχές, η εκλογική άδεια για τους εργαζομένους
Με άδεια τριών ημερών η οποία δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετ' ...
Ποιες παροχές σε είδος φορολογούνται και ποιες όχι
Αναλυτικές διευκρινίσεις αναφορικά με το ποιες παροχές σε είδος ...
Διαγωνισμός για την οικονομική ενίσχυση του «Silver Alert»
Τηλεφωνικό διαγωνισμό, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του «Silver Alert», ...
Στις 25/10 η έκτακτη ΓΣ της Αιολικής
Στις 25 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των ...
Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εργαζομένους στους Δήμους
Συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας, επί της οδού ...
Κέρδη για τη Wall Street
Διευρύνουν για δεύτερη μέρα τα κέρδη τους στην αμερικάνικη ...
Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Αντιδρούν στην προκήρυξη για τον μεταβατικό φορέα
«Για πρόσκληση ενδιαφέροντος η οποία βρίθει γενικοτήτων και ασαφειών ...
Εργαζόμενοι στον Τουρισμό: Ένας στους τρεις είναι ανασφάλιστοι
Σε μάστιγα τείνει να εξελιχθεί η ανασφάλιστη εργασία στην Ελλάδα τη ...