Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 4C°,
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Θα υποστούμε τις συνέπειες της ψήφου «τιμωρίας»

Θα υποστούμε τις συνέπειες της ψήφου «τιμωρίας»

«Όλο και περισσότερο θα γίνεται συνείδηση ότι μια τέτοια υψηλού πολιτισμού και για τούτο νωθρή ανθρωπότητα, σαν την τωρινή της Ευρώπης, έχει ανάγκη όχι μονάχα τους πολέμους, αλλά τους μεγαλύτερους και φοβερότερους πολέμους – συνεπώς περιόδους υποτροπής στη βαρβαρότητα – για να μην απολεσθεί εξαιτίας των μέσων της κουλτούρας η ίδια η κουλτούρα και η ύπαρξή της». Αυτά τα έγραψε ο Νίτσε (1844 – 1900), στην εποχή του. Σας σοκάρουν; Προφανώς.

Όμως, είναι σαφές πως τα πράγματα στην Ευρώπη ή αν θέλετε, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα ωθούν κάποιοι στα άκρα, με νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνδυασμένες με... σοβιετικής αντίληψης και λογικής μέτρα (!), που διαλύουν το παν. Και μπορεί κάποιες χώρες, με ισχυρή εθνική ταυτότητα και συνοχή να ανθίστανται, αλλά βρέθηκε και γι’ αυτές το «φάρμακο» εκ μέρους των διεθνιστών του προλεταριάτου (που αναζητούν το νέο προλεταριάτο) ή του κεφαλαίου (που αναζητούν και αυτοί το νέο –φτηνό- προλεταριάτο): οι μετανάστες.

Φυσικά, οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες, μετά τα όσα μεθόδευσαν και εξακολουθούν να μεθοδεύουν οι Βρυξέλλες, που είτε δεν λαμβάνουν τα μηνύματα των καιρών είτε λειτουργούν ως Δούρειοι Ίπποι κάποιου σχεδίου ανασκολόπισης της Ευρώπης και των ιδεωδών της, ενόψει της επέλασης της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Κάποτε, στην Ολλανδία τριγυρνούσε ένας τύπος, ονόματι Πιμ Φόρτουιν. Στην Ιταλία, κυκλοφορεί σήμερα ο Πέπε Γκρίλο. Αλλού, αναμένεται επέλαση των ριζοσπαστών της Δεξιάς στις κάλπες και στην Ελλάδα, ενδεχομένως αριστεριστική και ναζιστική επέλαση και όπως και να έχει μηδενιστική, αν τουλάχιστον πιστέψουμε τις δυσοίωνες προβλέψεις κάποιων που «διαβάζουν» τις προθέσεις των στομαχόφρονων που το 2009 ψήφισαν για τον ανεκδιήγητο «λεφτά υπάρχουν».

Ήδη, σε πολλές χώρες καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια για την απαξίωση των παραδοσιακών κεντροδεξιών και κεντροαριστερών κομμάτων. Πάντως, η σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως αυτή θα προκύψει στις επικείμενες εκλογές, δεν θα είναι η καλύτερη και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και όλοι εμείς, θα υποστούμε τις συνέπειες της ψήφου «τιμωρίας», μιας και κάποιοι, χρησιμοποιώντας το «κακό» αποτέλεσμα ως άλλοθι, θα προσπαθήσουν να παρακάμψουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δίνοντας νέες και πιο διευρυμένες αρμοδιότητες στην άνευ δημοκρατικής νομιμοποίησης Ευρωπαϊκή Επιτροπή των διορισμένων ανθρώπων του συστήματος.

 

 

 

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
«Θα φιλοξενούσα πρόσφυγες στο σπίτι μου»
Ο Ερίκ Καντονά μίλησε για το θέμα των προσφύγων τονίζοντας ότι το ...
Σέφκοβιτς: Οι προμήθειες της Ευρώπης
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι προμήθειες φυσικού ...
Σόιμπλε: Κίνδυνος να παρερμηνεύσουν την απόφαση της ΕΚΤ κάποιες χώρες
  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κάνει καλά τη δουλειά της, όμως υπάρχει ...
Νο 7 ο Γκιώνης στις προσκλήσεις για το ΤΟΠ 16 της Ευρώπης
Τη λίστα με τους αθλητές και τις αθλήτριες, που προσκαλούνται στο ΤΟΠ 16 ...
Βέμπερ σε Χαρδούβελη: Καταρτίστε έναν κατάλογο προτάσεων για το ευρωπαϊκό επενδυτικό ταμείο
Συνάντηση με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ...
Άγνωσται αι βουλαί… των Ελλήνων
Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε στους ...
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ...
Στο 32,55% η συμμετοχή του ΤΧΣ στην Ευρωπαϊκή Πίστη
Στο 32,55% ανήλθε το έμμεσο ποσοστό συμμετοχής του Ταμείου ...
Βενιζέλος: «Στις Ευρωεκλογές θα συγκρουστούμε με τη ΝΔ»
«Θα συγκρουστούμε με τη ΝΔ ως εκπρόσωποι των δύο μεγάλων οικογενειών ...