Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 6C°,
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Eurobank: Ολοκλήρωση της νομικής συγχώνευσης με το Νέο ΤΤ
Την ολοκλήρωση της νομικής της συγχώνευσης με το Νέο Ταχυδρομικό ...
Στη διάθεση των μετόχων από σήμερα το σχέδιο συγχώνευσης Eurobank-ΤΤ
Στη διάθεση των μετόχων είναι από σήμερα το σχέδιο σύμβασης ...
Τέλος στα σενάρια συγχώνευσης Eurobank- ETE έβαλε ο Μεγάλου
Τέλος στα σενάρια ενεργοποίησης του σχεδίου συγχώνευσης με την Εθνική ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Μεγάλου(Eurobank): Η ένωσή μας με το ΤΤ ανοίγει νέες προοπτικές

Μεγάλου(Eurobank): Η ένωσή μας με το ΤΤ ανοίγει νέες προοπτικές

Αισιοδοξία εκφράζει μέσα από την επιστολή του στο προσωπικό της Eurobank ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Χρήστος Μεγάλου, με αφορμή την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ειδικότερα, η επιστολή του κ. Μεγάλου έχει ως εξής:

"Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σήμερα ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της Eurobank και του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και ο Όμιλος Eurobank πλέον αριθμεί 20.000 εργαζομένους στην Ελλάδα και σε άλλες 7 χώρες.

Η ένωση των δυνάμεών μας αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του Ομίλου και ανοίγει νέες προοπτικές για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζομένους του. Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η Eurobank, η τράπεζα που συνεισέφερε στον εκσυγχρονισμό του ελληνικού τραπεζικού χώρου τις δύο τελευταίες δεκαετίες, και το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, κληρονόμος μιας ιστορίας ταυτισμένης με την έννοια της αποταμίευσης στη χώρα μας για περισσότερο από έναν αιώνα, αποτελούν πια έναν ενιαίο Οργανισμό.

Αναγνωρίζοντας την ιστορικότητα, τη σημασία και την ειδική σχέση που έχει χτίσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με τους Έλληνες αποταμιευτές σε όλη τη χώρα, η Eurobank διατηρεί το δίκτυο καταστημάτων του ως διακριτό δίκτυο υπό το εμπορικό σήμα Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με έμφαση στις εργασίες στις οποίες έχει μοναδική εξειδίκευση και εμπειρία, και στην εξυπηρέτηση των πελατών του. Καλωσορίζουμε τους εργαζομένους του Νέου Τ.Τ. με ειλικρινή χαρά και με τη βεβαιότητα ότι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης δεν θα είναι αθροιστικό, αλλά πολλαπλασιαστικό. Ανήκουμε πια στην ίδια οικογένεια, που σημαίνει ότι έχουμε κοινές προκλήσεις, κοινές προσδοκίες και κοινούς στόχους.

Από σήμερα, όλοι μαζί, συγκροτούμε, ένα νέο ευρωπαϊκό τραπεζικό όμιλο, έναν όμιλο ισχυρό και θωρακισμένο, ικανό να ανταποκριθεί στις σημερινές αλλά και τις αυριανές προκλήσεις, στηριζόμενος στις σταθερές αξίες του, στην εμπιστοσύνη των πελατών του και στη δημιουργικότητα του προσωπικού του.

Η πλήρης λειτουργική ενοποίηση της Eurobank και του νέου ΤΤ έχει δρομολογηθεί για τον Απρίλιο του 2014. Πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί με επιτυχία μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Κάτι που άλλωστε πετύχαμε τόσο με τη νομική συγχώνευση όσο και με το σύνολο των ενεργειών για την απορρόφηση της Νέας Proton Bank, χάρη στην ποσότητα και την ποιότητα της εργασίας που εισέφεραν όλοι όσοι συμμετείχαν στο πλήθος των ενεργειών που απαιτούνταν και που ολοκληρώθηκαν με ζηλευτή αποτελεσματικότητα στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το τελευταίο εξάμηνο ήταν μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας, αλλά και μια ευκαιρία να φανούν οι μεγάλες αρετές του Ομίλου και των ανθρώπων μας. Μέσα σε λίγο χρόνο, πετύχαμε σημαντικούς στόχους. Με τη συγχώνευση με το Νέο ΤΤ και τη Νέα Proton Bank κατοχυρώσαμε το συστημικό ρόλο του Ομίλου. Με την ταχύτατη προώθηση των εργασιών νομικής και λειτουργικής ενοποίησης κινητοποιήσαμε τον δυναμισμό που διαθέτουμε.

Ολοκληρώσαμε με ομαλό και επιτυχή τρόπο την εθελούσια έξοδο του προσωπικού, που οδηγεί σε σημαντικό εξορθολογισμό του κόστους. Δρομολογήσαμε το μετασχηματισμό του επιχειρηματικού μοντέλου μας (Transformation Program), δίνοντας το στίγμα της έγκαιρης προσαρμογής στις απαιτήσεις του μέλλοντος. Και προχωρούμε με θετικές προσδοκίες στις ενέργειες που θα μας επιτρέψουν να υλοποιήσουμε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, προσελκύοντας ιδιωτικά κεφάλαια και διεθνείς επενδυτές.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη συμβολή σας μέχρι σήμερα, για τη στήριξη και την ποιότητα της δουλειάς σας. Γνωρίζω πως δεν ήταν εύκολα τα θέματα που αντιμετωπίσατε, ούτε ευνοϊκές οι συνθήκες και ότι χρειάστηκε πολύς μόχθος. Κατορθώσαμε όμως και βάλαμε τον Όμιλό μας σε σωστή και σταθερή πορεία.

Είμαι αισιόδοξος ότι θα συνεχίσουμε με δημιουργικότητα και αποτελεσματικότητα και ότι η επιτυχία θα είναι η ανταμοιβή μας. Η θετική έκβαση αυτής της προσπάθειας θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της Eurobank στον ιδιωτικό τομέα και θα αποτελέσει ταυτόχρονα, σε μια απαιτητική συγκυρία, ισχυρό σήμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Ελλάδας και της οικονομίας της.

Καλή δύναμη σε όλους, και, καθώς η Eurobank, το Νέο ΤΤ και η Νέα Proton Bank γιορτάζουμε για πρώτη φορά σαν μια οικογένεια, εύχομαι ολόθερμα για το 2014 υγεία, οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματικές επιτυχίες".

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Μεγάλου(Eurobank): Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πράξη όσα έχουμε δεσμευτεί
Τα στοιχεία που χαρακτήρισαν το 2014 σταθμό για την Eurobank, περιγράφει ο ...
Μεγάλου: H AMK της Eurobank είναι η τρίτη μεγαλύτερη συναλλαγή στον κόσμο το 2014
Σημαντικότατο επίτευγμα στην πρόσφατη ιστορία της Eurobank και ένα ...
Μεγάλου: Σπουδαία μέρα για την Eurobank-Χτύπησε το
Η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών σηματοδοτεί την επιστροφή ...
Eurobank, Μεγάλου: Στόχος η προσέλκυση υψηλής ποιότητας ιδιωτικών κεφαλαίων
Αισιόδοξος για την τελική έκβαση της προσπάθειας για την αύξηση του ...
Μεγάλου: Αμείωτο είναι το ενδιαφέρον των επενδυτών για την Eurobank
Αμείωτο είναι το ενδιαφέρον των επενδυτών για την Eurobank σε αυτό το ...
Eurobank: Βλέπει σημαντικά περιθώρια αισιοδοξίας για την πραγματική οικονομία
Σημαντικά είναι τα περιθώρια αισιοδοξίας σχετικά με τις προοπτικές ...
Στη διάθεση των μετόχων το σχέδιο σύμβασης συχώνευσης της Eurobank με τη νέα Proton
Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες δημοσιότητας του σχεδίου σύμβασης ...
Eurobank: Προειδοποεί για μεγάλους κινδύνους-Στο -4,2% ο ρυθμός μεταβολής το 2013
Οι κίνδυνοι για τις προοπτικές ανάπτυξης παραμένουν μεγάλοι, εκτιμά σε ...
Limit down 30% για ΕΤΕ-Εurobank-Στα
Στο «limit down» του 30% διαπραγματεύονται οι μετοχές της Εθνικής και της ...