Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 15C°,
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Κοινωνία
Σχετικά Νέα
Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας η «έκθεση Ρακιντζή» για τη διαφθορά
Την έκθεσή του για τη διαφθορά στη χώρα μας, κατά το έτος 2012, παρέδωσε ο ...
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Τσίπρας ζητώντας να μην υπογράψει το κλείσιμο της ΕΡΤ
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα έχει αύριο (Τετάρτη) στις 12 ...
Ο Ράιχενμπαχ στον πρόεδρο του ΣτΕ
Τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Κωνσταντίνο Μενουδάκο, ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Παραχωρούν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής τα παιδιά τους...

Παραχωρούν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής τα παιδιά τους...

Σε μια συμβολική πράξη προχωρούν τρίτεκνοι από τον Αλμυρό Βόλου. Δίνουν τα παιδιά τους για υιοθεσία, αδυνατώντας μετά τις περικοπές μισθών, την ανεργία, αλλά και τη μείωση των τριτεκνικών επιδομάτων, να προσφέρουν τα απαραίτητα στα παιδιά τους.

Έτσι, καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό της χώρας και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αποδεχθούν την υιοθεσία και να αναλάβουν τα έξοδα που είναι πλέον ασήκωτα για τους ίδιους. 

Περί τις 40 αιτήσεις αποδοχής υιοθεσίας στάλθηκαν ομαδικώς τη Δευτέρα (23/12) από το Σύλλογο Τριτέκνων Αλμυρού προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Συνολικά, οι τρεις εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας καλούνται να υιοθετήσουν 120 παιδιά από τον Αλμυρό!

Οπως αναφέρει η γραμματέας του συλλόγου τριτέκνων Αλμυρού, Σοφία Τσέλια - Καρατζούνη, οι οικογένειες με τρία παιδιά αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στα έξοδα, ακόμη και να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους. Η περικοπή που ισχύει στο τριτεκνικό επίδομα των 268 ευρώ το δίμηνο, αλλά και τα εισοδηματικά κριτήρια που τέθηκαν για την καταβολή του επιδόματος των 1.500 ευρώ το χρόνο (500 για κάθε παιδί), αφήνουν αρκετές οικογένειες χωρίς την οικονομική «ανάσα» των επιδομάτων, ιδίως σε εποχή οικονομικής κρίσης.

«Τα βγάζουμε δύσκολα πέρα. Άλλες οικογένειες, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα απαραίτητα στα παιδιά τους. Κόπηκαν δώρα, επιδόματα, από παντού πληττόμαστε. Καθημερινά, στο Σύλλογο απευθύνονται οικογένειες για δωρεάν τρόφιμα, αφού ακόμη και αυτά έχουν καταστεί είδος πολυτελείας για κάποιους συμπολίτες μας», σημείωσε η κ. Καρατζούνη.

Με τις αιτήσεις αποδοχής υιοθεσίας οι τρίτεκνοι ζητούν να υιοθετηθούν τα παιδιά τους, μέχρι η Πολιτεία να ασχοληθεί σοβαρά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Το περιεχόμενο της αίτησης, αναφέρει: «Τελέσαμε ορθόδοξο χριστιανικό  γάμο, με απώτερη επιθυμία και ευχή να αποκτήσουμε τέκνα με σκοπό τη δημιουργία μιας ισορροπημένης οικογένειας. Με τη βοήθεια του Θεού η επιθυμία μας κατέστη δυνατή και αποκτήσαμε τρία τέκνα. Δυστυχώς όμως, λόγω της πρωτοφανούς δυσμενούς οικονομικής κρίσεως, της ανεργίας, της σκληρότατης και άδικης αντιμετώπισης της Πολιτείας και ειδικότερα της Κυβερνήσεως τα τελευταία χρόνια κατά των οικογενειών με τρία τέκνα, έχουμε οδηγηθεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση  και να αδυνατούμε να στηρίξουμε τα τέκνα μας και να τους παρέχουμε τα βασικά και στοιχειώδη για την επιβίωσή τους ως ανθρώπινες οντότητες πρωτίστως αλλά και την αναγκαία στήριξή τους για μόρφωση και αξιοπρεπή Παίδευση, ώστε γίνουν σωστά μέλη της ελληνικής κοινωνίας, συνεισφέροντας και αυτοί με τη σειρά τους, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, στην Πατρίδα μας.

Επειδή εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οι επιχορηγήσεις του  προϋπολογισμού του Κράτους  στηρίζουν, παρά την οικονομική κρίση, σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό τους θεσμούς του Ανωτάτου Άρχοντος, του συνόλου των μελών της Κυβερνήσεως του Προέδρου και των μελών της Βουλής των Ελλήνων, αιτούμεθα να αποδεχθείτε την προσωρινή υιοθεσία των τέκνων μας,

- μέχρις ότου αποκτήσουμε ως οικογένεια την αναγκαία οικονομική ευχέρεια και η Πολιτεία εν τη πράξει ενσκήψει στα σοβαρότατα προβλήματα των οικογενειών με παιδιά και να είναι κοντά τους και όχι απέναντί τους,

 - μέχρις ότου αποφασίσει η Κυβέρνηση να στηρίξει και όχι να διώκει το υγιές κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας που ήταν και θα είναι η οικογένεια με παιδιά,

- μέχρις ότου η Κυβέρνηση ασχοληθεί με το μέλλον των Ελλήνων, της Ελλάδος, όπου η υπογεννητικότητα και η γήρανση, μαζί με την πρωτοφανή αφαίμαξη και αυτού του ελαχίστου εισοδήματος που έχει μείνει από τις αλλεπάλληλες επιδρομές στους μισθούς και συντάξεις των οικογενειών με πολλά παιδιά (τρία και άνω), καθώς και με τους πλειστηριασμούς των κατοικιών μας και την φορολόγηση αγροκτημάτων.

Δεν είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε το χρονικό διάστημα της προσωρινής υιοθεσίας των τέκνων μας εκ μέρους σας, διότι είναι άγνωστες οι προθέσεις της Κυβέρνησης πότε θα ενδιαφερθεί ως οφείλει από το Σύνταγμα (άρθρο 21) να στηρίξει την οικογένεια με παιδιά και μάλιστα με πολλά παιδιά (τρία και άνω).

Εχουμε σώας τας  φρένας, δεν διωκόμεθα και δεν έχουμε καταδικασθεί για κανένα ποινικό ή ηθικό αδίκημα, συντρέχουν εκ του νόμου και του Συντάγματος όλες οι προϋποθέσεις υιοθεσίας και διαθέτουμε όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για να προβούμε στην υιοθεσία, που  με πόνο  ψυχής παρακαλούμε να αποδεχθείτε το αίτημά μας».

Πηγή: taxydromos.gr

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
«Σανίδα σωτηρίας» ο τουρισμός
Χαμόγελα φέρνουν τα στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς μετά την ...
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Χ. Τομπούλογλου
Μετά από έξι  περίπου ώρες απολογίας ο Χάρης Τομπούλογλου αφέθηκε ...
Επιστολή Σεραφείμ στον Ευάγγελο Βενιζέλο
Επιστολή προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ...
«ΟK» από το ΣτΕ για τη διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον Σωτήρη Ρίζο, ...
Επιστολές όπου ζητάει την βοηθειά τους έστειλε η Β. Σταμάτη σε Βαρθολομαίο και Στεφανόπουλο
Την άμεση αποφυλάκισή της για να βρεθεί κοντά στο παιδί της ζητά μέσα ...
Μήνυση σε Κεδίκογλου-Στουρνάρα κατέθεσαν συνδικαλιστές
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, μαζί με τον πρόεδρο της ΕΣΠΗΤ, ...
Επιστολή με αιχμές της ΟΜΥΛΕ στον Κάρολο Παπούλια
Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια με ...
Ν. Παπαχρήστος: Οι καθηγητές θα είναι κανονικά στη θέση τους
Δεν θα προχωρήσει σε κινητοποίησεις εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων η ...
Έλαβε τέλος η ομηρεία στο ΤΕΙ Πάτρας
Έληξε η ομηρεία στο ΤΕΙ Πάτρας, με τον πρόεδρο του ιδρύματος, Σωκράτη ...