Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 5C°,
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Αποχωρεί από την προεδρία της ΓΕΝΟΠ ο Νίκος Φωτόπουλος.
ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ «ΧΑΡΑΤΣΙ».. Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη ...
Παραιτήθηκε η Γραμματεία της ΟΝΝΕΔ Αιγίου
Την παραίτησή τους υπέβαλε η Γραμματεία της ΟΝΝΕΔ Αιγίου με αιχμές για ...
Αιχμές Βενιζέλου για τη ΔΗΜΑΡ
Με αιχμές απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος στην άρνηση της ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Παραίτηση της προέδρου του Αθήνα 9,84 με αιχμές

Παραίτηση της προέδρου του Αθήνα 9,84 με αιχμές

Την παραίτησή της υπέβαλε η πρόεδρος του Αθήνα 9,84, Κατερίνα Δωρή, από τη θέση της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας . Η κ. Δωρή στην επιστολή της κάνει λόγο για αυταρχικό, αδιαφανή, αντιδημοκρατικό και εκτός κάθε κοινά αποδεκτού κανόνα λειτουργίας του σταθμού, ενώ «καρφώνει» τον κ. Καμίνη.

Σύμφωνα με την ίδια, η παραίτησή της έρχεται σε συνέχεια της κίνησης της διοίκησης να ζητήσει εν αγνοία της αλλά με την υπογραφή της, έκτακτο ΔΣ τη Δευτέρα 23/12 με θέμα τη λήψη απόφασης για την «καταγγελία της καθυστέρησης προγραμματισμού 66 συμβάσεων έργου (ραδιοφωνικών εκπομπών) για το 2014 από τις αρμόδιες αρχές».

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης:

Κύριε Δήμαρχε,

με την παρούσα θέτω υπόψη σας την παραίτησή μου από τη θέση της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας (ΔΕΡΑ).

Η αποστολή, την Παρασκευή 20 / 12 / 2013, προς όλα τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΡΑ, με e-mail, ημερήσιας διάταξης για τη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία έφερε το όνομά μου χωρίς να ερωτηθώ, δίχως την προηγούμενη ενημέρωσή μου από τον Γενικό Διευθυντή, τόσο για τον τύπο, όσο και για την ουσία του ζητήματος, με αποτέλεσμα να «ενημερωθώ» κι εγώ, όπως όλοι, αφού το έλαβα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, επισφραγίζει την ήδη διαμορφωμένη άποψή μου για τον αυταρχικό, αδιαφανή, αντιδημοκρατικό και εκτός κάθε κοινά αποδεκτού κανόνα λειτουργίας της Γενικής Διεύθυνσης του σταθμού.

Για όλα αυτά τα αρνητικά σας έχω ήδη, εγκαίρως και αναλυτικά, με έντονο τρόπο ενημερώσει από τον Ιούνιο του 2013, όταν είχε εμποδιστεί η προσπάθειά μου να ανοίξει, με ουσιαστικό τρόπο, στο ΔΣ της ΔΕΡΑ, αλλά και ευρύτερα, η συζήτηση για το πνεύμα και τη λειτουργία του σταθμού, για το ρόλο του στο παρόν αλλά και στο μέλλον, σε ουσιαστική σύνδεση με το παρόν και το μέλλον της πόλης۬ ˙τη λειτουργία και το ρόλο που ήδη διαφαινόταν, με τη φίμωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, ότι θα τεθεί στο στόχαστρο.

Παρότι εξάντλησα με πολλή προσπάθεια και υπομονή κάθε λογικό περιθώριο στοιχειώδους συνεργασίας, είναι σαφές ότι η αλαζονεία με την οποία αντιμετωπίζονται οι θεσμικοί παράγοντες, η έλλειψη διαφάνειας και ενημέρωσης για τα ζητήματα που υπάρχουν και τις πολιτικές αντιμετώπισής τους, και ο φατριασμός στη λειτουργία, δεν καταδεικνύουν μόνο το γνωστό προσωπικό έλλειμμα τήρησης στοιχειωδών κανόνων συμπεριφοράς και συνεννόησης, αλλά συνιστούν πολιτική με μονιμότερα, διαχρονικά χαρακτηριστικά, που είναι εκτός των όσων έχουμε διακηρύξει και έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους δημότες να υλοποιήσουμε.

Αντί για το συνεγερτικό όραμα που υποσχεθήκαμε, επιλέξαμε και δυστυχώς συχνά πρωτοστατήσαμε σε πολιτικές οι οποίες δεν αναβάθμισαν τον θεσμικό ρόλο του πρώτου Δήμου της χώρας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αντίθετα, όλο και συχνότερα, επιλέγουμε την υπόκλιση στις επιταγές της ευκολίας των ιδιωτικών συμφερόντων, των νεοφιλελεύθερων και μνημονιακών επιλογών.

Πιστεύω ότι πιο επικίνδυνοι από αυτούς που επιτίθενται στους θεσμούς με χυδαίο λαϊκισμό είναι οι προσχηματικοί θεματοφύλακές τους.

Οι βαθύτεροι λόγοι της παραίτησής μου καθιστούν αδύνατη την παραμονή μου στην παράταξη «Δικαίωμα στην Πόλη». Θα συνεχίσω την προσπάθεια για την Αθήνα που έχουμε ανάγκη, ως ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος.

Με τιμή,

Κατερίνα Δωρή

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Αποχώρησε από το συνδυασμό Σπηλιωτόπουλο ο συνδικαλιστής της ΕΥΔΑΠ
Την παραίτησή του από τον συνδυασμό «Αθήνα Μπορείς» του Άρη ...
Σύγκρουση Ξαρχάκου-Χατζάκη και παραίτηση του πρώτου
Ο Σταύρος Ξαρχάκος υπέβαλε προφορικά την παραίτησή του από την ...
Πρόταση «βόμβα» Μεθενίτη για παραίτηση των δημάρχων
«Την παραίτηση όλων των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων και τη ...
Παραίτηση - βόμβα του Ζ.Κ. Γιούνκερ
Ο επί 18 χρόνια πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζ.Κ Γιούνκερ ανακοίνωσε ...
Διευκρινίσεις από Μπαλτάκο με αιχμές για Ρουπακιώτη για τον αντιρατσιστικό νόμο
Διευκρινίσεις για το τι τελικά συνέβη με το αντιρατσιστικό ...
Η.Π.Α.: Παραίτηση επιτρόπου της IRS
Την παραίτησή του υπέβαλε την Τετάρτη ένας ανώτατος αξιωματούχος της ...
Η.Π.Α.: Παραίτηση επιτρόπου της IRS
Την παραίτησή του υπέβαλε την Τετάρτη ένας ανώτατος αξιωματούχος της ...
Αιχμές Ρουπακιώτη για το πάγωμα του αντιρατσιστικού
Αιχμές αναφορικά με την πορεία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, το ...
ΑΙΓΙΟ: Ανακάλεσε την παραίτησή του μετά το αίσιο τέλος για το ΤΕΙ Αιγίου!
Το έγγραφο με το οποίο, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Αιγιάλειας κ. Στάθη ...