Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 22C°,
Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Υγεία
Σχετικά Νέα
Σε ισχύ από Τετάρτη τα τηλέφωνα του ΠΕΔΥ
Τέσσερις πενταψήφιους τηλεφωνικούς αριθμούς θα έχουν στη διάθεσή τους ...
Απεργίας συνέχεια από τους εργαστηριακούς γιατρούς
Κάλεσμα προς τους γιατρούς να στηρίξουν τη διήμερη απεργιακή ...
Μπαράζ κινητοποιήσεων από τους νοσοκομειακούς γιατρούς
Ενόψει της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τρίτη, ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

«Καμπανάκι» από τους γιατρούς για την αιθαλομίχλη

«Καμπανάκι» από τους γιατρούς για την αιθαλομίχλη

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά καλεί άμεσα τα Υπουργεία Υγείας-Περιβάλλοντος και Οικονομικών να πάρουν μέτρα για την αντιμετώπιση της μεγάλης ρύπανσης από την αιθαλομίχλη,  που δημιουργεί άμεσα και έμμεσα προβλήματα στην Υγεία των Πολιτών,  την οποία οφείλουν να σεβαστούν, να προασπίσουν και να διαφυλάξουν», αναφέρει ο ΙΣΠ σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Από τις αρχές του χρόνου σας είχαμε επισημάνει την αναγκαιότητα λήψης μέτρων (επισυνάπτουμε Ανακοίνωσή μας στις 3-1-2013).  Δυστυχώς για άλλη μία φορά ο Πολίτης και η Υγεία του αποτελούν μόνο αριθμούς για εσάς.  Η αναγγελία για δωρεάν ρεύμα στους ανήκοντες στο Κοινωνικό Τιμολόγιο δεν λύνει το πρόβλημα,  διότι αποτελεί ατελέσφορο μέτρο –και το γνωρίζετε-.  Ούτε μπορούμε να περιμένουμε τον επόμενο χειμώνα -που κατά δηλώσεις της Πολιτικής Ηγεσίας- θα έχουμε καλύτερα δημοσιοοικονομικά μεγέθη, ενώ τον φετινό χειμώνα να θέτουμε σε κίνδυνο την Υγεία όλων των Πολιτών και σε νοσηρότητα και θνησιμότητα τις ευπαθείς ομάδες.

Επιτέλους ας προστατεύσει η Πολιτεία τους Πολίτες της.  Το κόστος της επιμονής στη μη εφαρμογή των μέτρων που σας έχουμε ζητήσει,  είναι πολύ μεγαλύτερο από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.  Ζητάμε έκτακτη σύγκλιση των Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας για τη λήψη μέτρων, καθώς και την άμεση πληροφόρηση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά σε 24ωρη βάση,  τόσο για τις τιμές των ρύπων της αιθαλομίχλης,  όσο και για τη λήψη μέτρων».

ΥΠΕΚΑ: Μείνετε στα σπίτια σας…

Να θυμίσουμε πως με μια πρωτοφανή ανακοίνωση την Κυριακή (22/12) το απόγευμα αναφορικά με την ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο λεκανοπέδιο από τη χρήση τζακιών, τα υπουργεία Υγείας και ΥΠΕΚΑ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ηλικιωμένους και παιδιά συνιστώντας να μείνουν μέσα στα σπίτια στους!  

Τα υπουργεία, ως μέτρο αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τη χρήση τζακιών συστήνουν σε χιλιάδες ηλικιωμένους ανθρώπους άνω των 65 να παραμείνουν στα σπίτια τους ενώ όσοι έχουν άσθμα, να είναι έτοιμοι να λάβουν μεγαλύτερες δόσεις από τα ανακουφιστικά φάρμακα που χρησιμοποιούν.

Στην ανακοίνωση που συνυπογράφουν τα υπουργεία Υγείας και ΥΠΕΚΑ, καλούνται και οι γονείς να μην επιτρέπουν στα παιδιά το παιχνίδι στους υπαίθριους χώρους, καθώς αυτό συνεπάγεται έντονη σωματική ακεραιότητα που «πρέπει» να περιοριστεί!

Τα δύο υπουργεία, διαβεβαιώνουν ότι στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τον αέρα δηλητήριο στον αττικό ουρανό, «παρακολουθούν» την εξέλιξη του θέματος  και πως θα ενημερώνουν τακτικά τους πολίτες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης αναφέρει ότι άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου τους, ενώ για τους άνω των 65 ετών ζητείται να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα».

«Η Γενική Γραματεία Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου συστηματικά και θα ενημερώνει τους πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Νοσοκομειακοί γιατροί κατά Γεωργιάδη για τους πανεπιστημιακούς διευθυντές στο ΕΣΥ
Νέο μέτωπο ανοίγει στο χώρο της Υγείας, με τους νοσοκομειακούς ...
Το ΠΕΔΥ ανοίγει τις πόρτες του σε 3.000 γιατρούς εκτός ΕΟΠΥΥ
Ανοίγει τις πόρτες του στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ το Πρωτοβάθμιο Εθνικό ...
«Καμπανάκι» του ΕΟΦ για τα φάρμακα στο διαδίκτυο
Πάνω από τα μισά φάρμακα που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και σε ...
Εγκύκλιος για αυστηροποίηση ελέγχων κατά του καπνίσματος
Η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή υπέγραψε εγκύκλιο προς όλα τα ...
Τα σωματίδια που αποτελούν την αιθαλομίχλη έχουν καρκινογόνο δράση
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την πρυτανεία του Αριστοτελείου ...
Ηλικιωμένοι και παιδιά σε κίνδυνο λόγω τζακιών
Με μια πρωτοφανή ανακοίνωση την Κυριακή το απόγευμα αναφορικά με την ...
Υγιής παχυσαρκία δεν υπάρχει
«Καμπανάκι» για τους παχύσαρκους που δεν έχουν παρουσιάσει πρόβλημα ...
«Καμπανάκι» για τη ψυχιατρική μεταρρύθμιση από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών
«Ένα βήμα πριν από την κατάρρευση είναι η ψυχιατρική μεταρρύθμιση στη ...
Συνεργασία ΙΣΑ και nowdoctor.gr για τους ανασφάλιστους
«Μέσα από μία καινοτομία και σε συνεργασία με το nowdoctor.gr, ζητήσαμε από ...