Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 14C°,
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Πολιτική
Σχετικά Νέα
Κ. Μητσοτάκης: «Από “κόσκινο” τα πιστοποιητικά των δημ. υπαλλήλων»
Εντολή για πλήρη έλεγχο των πιστοποιητικών και των στοιχείων που ...
«Χαμός» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις υποκλοπές
Ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ...
Η ΑΝ.ΕΛ. για την «αξιολόγηση» στο δημόσιο
«Απαράδεκτη, επικίνδυνη και πολιτικά ανέντιμη είναι η στάση της ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Οι δημ. υπάλληλοι με πλαστά πιστοποιητικά στην κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Κυβέρνησης

Οι δημ. υπάλληλοι με πλαστά πιστοποιητικά στην κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Κυβέρνησης

Σε πλήρη εξέλιξη η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - κυβέρνησης για τις εξελίξεις στο Δημόσιο, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, με τις ανακοινώσεις να διαδέχονται η μια την άλλη, ιδιαίτερα για το θέμα του ελέγχου των πιστοποιητικών διορισμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Αφορμή αποτέλεσε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη «υπουργό των απολύσεων, όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία από την τρόικα και τους δανειστές» και την εγκύκλιο για τον έλεγχο των πιστοποιητικών «υπαλληλοκτόνα». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε την υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά στο ευρύτερο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, παρουσιάζοντας την παρέμβαση Μητσοτάκη για τους ελέγχους πιστοποιητικών ως προσπάθεια αποπροσανατολισμού με κεντρικό στόχο την ενίσχυση των δεξαμενών απολύσεων.

Η απάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήρθε με καυστικό τρόπο, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «με μια πρωτοφανή στα πολιτικά χρονικά ανακοίνωση» επιχειρεί να προστατεύσει εκείνους τους υπαλλήλους που δεν κόπιασαν, που δεν προσπάθησαν, αλλά παρουσίασαν πλαστά πιστοποιητικά για να διοριστούν στο Δημόσιο.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ο υπουργός απολύσεων Κυριάκος Μητσοτάκης, όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία από την τρόικα και τους δανειστές, προχωρά στην αναζήτηση και άλλων δεξαμενών απολύσεων, ξεθάβοντας από τα βαθιά σκοτάδια των δικών τους "ειδικών προσλήψεων" και υπηρεσιακών μεταβολών, όλους τους φακέλους πρόσληψης, συμμετοχής σε εξετάσεις, έκδοση τίτλων σπουδών κ.ά., των δημοσίων υπαλλήλων, προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη για να την καταστήσει συνένοχο στην εξόντωσή τους».

Προσθέτει η ανακοίνωση: «Και εφόσον την εφαρμογή της υπαλληλοκτόνας εγκυκλίου θα παρακολουθεί το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τότε η κοινωνία και οι προς απόλυση υπάλληλοι μόνον ήσυχοι δεν πρέπει να κοιμούνται».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας την αυτονόητη λειτουργία των θεσμών, θεωρεί ότι οι υπάρχουσες υπηρεσιακές και ελεγκτικές δομές (διευθύνσεις προσωπικού, επιτροπές προσλήψεων, ΑΣΕΠ, υπηρεσιακά συμβούλια κτλ.) μπορούν και πρέπει να επιτελέσουν το έργο για το οποίο έχουν συσταθεί, προς του ελληνικού λαού και όχι της τρόικας και των δανειστών. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, ο ελληνικός λαός στο σύνολό του θα βάλουν ένα τέλος στην εξοντωτική μανία των μνημονιακών υπουργών και των πολιτικών τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει τους δημοσίους υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά»

«Στην ελληνική δημόσια διοίκηση υπηρετούν σήμερα δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι που δαπάνησαν χρόνο, κόπο και χρήματα για να σπουδάσουν, για να αποκτήσουν προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, για να πάρουν πτυχία ξένων γλωσσών και για να εμπλουτίσουν τα προσόντα τους» αναφέρει το υπουργείο.

«Υπάρχουν όμως ορισμένοι που δεν κόπιασαν, που δεν προσπάθησαν, αλλά παρουσίασαν πλαστά πιστοποιητικά για να διοριστούν στο Δημόσιο. Αυτή την κατηγορία υπαλλήλων, με μια πρωτοφανή στα πολιτικά χρονικά ανακοίνωση, επιχειρεί να προστατεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτει.

«(Ο ΣΥΡΙΖΑ) χαρακτηρίζει "υπαλληλοκτόνα" μια εγκύκλιο που ζητάει από τους αρμόδιους προϊσταμένους Διοικητικού - Προσωπικού του δημόσιου τομέα το αυτονόητο. Δηλαδή τον εμπεριστατωμένο έλεγχο των πιστοποιητικών και στοιχείων που σχετίζονται με την πρόσληψη, τη μετάταξη ή τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης των υπηρετούντων υπαλλήλων του δημόσιου τομέα. Κάνει λόγο δε για "εξόντωση" δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν επειδή πλαστογράφησαν τα πιστοποιητικά που δικαιολόγησαν την πρόσληψή τους» αναφέρει η κυβέρνηση.

«Θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν συμμερίζεται την αδιανόητη αυτή θέση. Θέλουμε να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει πολιτικός αρχηγός διατεθειμένος να πέσει τόσο χαμηλά προκειμένου να κερδίσει τις ψήφους μιας μειοψηφίας επίορκων δημοσίων υπαλλήλων. Περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει δημόσια τη θέση του» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις παρελάσεις
«Πινγκ-πονγκ» ανακοινώσεων με «μήλο της έριδος» τις παρελάσεις αυτή τη ...
Πως απαντά το υπ. Δημόσιας Τάξης στον ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις
Απάντηση εξέδωσε το υπουργείου Δημοσίας Τάξης, σχετικά με την ...
Βενιζέλος: Μέσο εξορθολογισμού του Δημοσίου η κινητικότητα
Την ανάγκη «να αναδειχθεί ο θεσμός της κινητικότητας των Δημοσίων ...
Για εμπαιγμό κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην κινητικότητα
Για «εμπαιγμό» σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων κάνει λόγο ο υπεύθυνος ...
«Πυξίδα της κυβέρνησης οι απαιτήσεις της τρόικας»
Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις με την κινητικότητα ...
ΣΥΡΙΖΑ: Είναι χειρότεροι από διοικητές σε αφρικανική, αποικιοκρατική χώρα
Για «πογκρόμ απολύσεων και μετακινήσεων δημοσίων υπαλλήλων» κάνει ...
Ναι έξι στους δέκα στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει το ...
ΚΚΕ: Απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων σχεδιάζουν κυβέρνησης και τρόικα
Καυστικό είναι το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, σχετικά με τα ...
«Αγκάθι» το Δημόσιο στις συζητήσεις με την τρόικα
Το θέμα των αποχωρήσεων υπαλλήλων από το Δημόσιο έχει μετατρέψει σε… ...