Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 17C°,
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ για πιθανά επεισόδια το φθινόπωρο....
Μια έκθεση φωτιά της ΕΥΠ έχει προκαλέσει προβληματισμό σε κυβέρνηση ...
«Διαπραγματευτικό όπλο για την κυβέρνηση η έκθεση του ΔΝΤ»
Διαπραγματευτικό όπλο για την κυβέρνηση θεωρεί με δήλωσή του στη Realnews ...
Εάν η ΔΗΜΑΡ δεν στήριζε την κυβέρνηση, δεν θα υπήρχε κυβέρνηση
ΑΠ: Αυτό που καταγράφει αυτή η κυβέρνηση ως σημαντικό γεγονός είναι ότι ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Εκθέτει την κυβέρνηση η έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α.»

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Εκθέτει την κυβέρνηση η έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α.»

«Πρόσφατη μελέτη του Ο.Ο.Σ.Α. καταρρίπτει το μύθο του «υδροκέφαλου» Δημοσίου Τομέα και εκθέτει την κυβέρνηση που έχει στήσει, με την υποστήριξη των συστημικών Μ.Μ.Ε., μία επιχείρηση προπαγάνδας και παραπληροφόρησης με δημοσιεύσεις αριθμών για το σύνολο των υπηρετούντων υπαλλήλων στο Δημόσιο που καμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Πίσω από τα ψευδή και τα ανυπόστατα στοιχεία κρύβεται το σχέδιο της κυβέρνησης για την επιβολή χιλιάδων απολύσεων και την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο Τομέα κατ’ εντολή της τρόικας. Οι «ξαφνικοί θάνατοι» Δημοσίων Οργανισμών, όπως η Ε.Ρ.Τ. και το Τ.Ε.Ο., αλλά και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Σχολικοί Φύλακες και Δημοτικοί Αστυνομικοί), όπως επίσης και η προώθηση όλων των μορφών ελαστικών σχέσεων εργασίας (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., Μ.Κ.Ο. Προγράμματα Ο.Α.Ε.Δ. κ.λπ.) το συγκεκριμένο σκοπό εξυπηρετούν», προσθέτουν οι συνδικαλιστές.

 Η έκθεση «Government at a Glance» του Ο.Ο.Σ.Α., αναφέρει  ότι, μόλις το 7,9% του εργατικού δυναμικού της χώρας απασχολείται στην κεντρική κυβέρνηση, τη στιγμή που στις αναπτυγμένες οικονομικά σκανδιναβικές χώρες το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 30%, ενώ ο μέσος όρος στο σύνολο των χωρών του Ο.Ο.Σ.Α. είναι 15,5%. Η έκθεση δείχνει ακόμη ότι οι κρατικές δαπάνες απορροφούν στην Ελλάδα το 52% του Α.Ε.Π. έναντι 45,4% στον Ο.Ο.Σ.Α.

Σε κάποιους τομείς δε, όπως η Υγεία και η Παιδεία, όπου τρόικα και κυβέρνηση επιμένουν σε δραματικές περικοπές θέσεων εργασίας, οι δαπάνες του Ελληνικού Δημοσίου είναι ως ποσοστό πολύ χαμηλότερες από τις αντίστοιχες του συνόλου των χωρών του Ο.Ο.Σ.Α. Η Παιδεία απορροφά μόλις το 7,9% του συνόλου των δαπανών του Ελληνικού Δημοσίου έναντι 12,5% που είναι ο μέσος όρος στις χώρες του Ο.Ο.Σ.Α., ενώ η Υγεία το 11,6% έναντι 14,5% αντίστοιχα.

Σχολιάζοντας την έκθεση, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει: «Η έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α. αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση και στον τομέα της σπατάλης του Ελληνικού Δημοσίου, πάνω στην οποία αρκετοί Υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη σπεκουλάρουν για να δικαιολογήσουν τη μνημονιακή πολιτική που ασκούν και ταυτόχρονα να καλλιεργήσουν την «ανθρωποφαγία» μεταξύ κοινωνικών ομάδων. Μόλις το 18,9% των κρατικών δαπανών κατευθύνεται σε προμήθειες του Δημοσίου, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στον Ο.Ο.Σ.Α. ανέρχεται στο 29%.

Μέσα από τα επίσημα στοιχεία του Ο.Ο.Σ.Α., Οργανισμό στον οποίο η κυβέρνηση πληρώνει χιλιάδες ευρώ για τις μελέτες του, αποδεικνύεται πώς ο «θησαυρός» του υπερδιογκωμένου Δημοσίου Τομέα είναι… άνθρακες. Πόσο μάλλον, όταν τα στοιχεία αφορούν μέχρι το 2011 και δεν συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση οι χιλιάδες απολύσεις που έχουν γίνει εντός του 2012 και 2013, όπως και το «κύμα φυγής» από το Δημόσιο, αποτέλεσμα της ανατροπής των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Η εμμονή της κυβέρνησης και της τρόικας στις απολύσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θεωρεί μάλιστα και «μεγάλη δεξαμενή» για την κατάργηση θέσεων εργασίας, αποδεικνύει ξεκάθαρα πώς εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα, τη δραματική μείωση του μισθολογικού κόστους και συμβάλλει στην ενίσχυση των πελατειακών σχέσεων».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
«Αθήνα δεν είναι το κέντρο, αλλά και οι γειτονιές»
«Ευελπιστούμε ότι η κυβέρνηση αυτή δε θα κρατήσει για πολύ και ο Δήμος ...
Η κυβέρνηση θα κουρέψει τα στεγαστικά και
Παρέμβαση με τελικό στόχο το κούρεμα των «κόκκινων δανείων» και με ...
Σε παραίτηση καλεί τον Μόρσι η κυβέρνηση της Συρίας
Η συριακή κυβέρνηση, η οποία μάχεται εδώ και δύο και πλέον χρόνια με ...
Κυβέρνηση... δημοσιογράφων
Για πρώτη φορά έξι δημοσιογράφοι σε κυβερνητικά πόσταΈντονη είναι η ...
ΥΠΟΙΚ: Αυτές είναι οι αποζημιώσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ
«Σε συνέχεια της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών για την προσωρινή ...
Φινλανδία: Πιθανή η εφαρμογή νέων μέτρων λιτότητας
Η κυβέρνηση της χώρας θέλει να αποτρέψει την αύξηση του κρατικού ...
ΠΑΝΙΚΟΣ στη Νέα Δημοκρατία, προσπαθούν να τα βρουν με τον Καμμένο!
Η κυβέρνηση σε μια κλωστή!Το ενδεχόμενο σήμερα το βράδυ να μην υπάρχει ...
Έπεσε η “κυβέρνηση” στα Κατεχόμενα
Έπεσε η “κυβέρνηση” στα Κατεχόμενα | Greek National PrideΣήμερα, η ...
Πρώτο ρήγμα στην κυβέρνηση των τριών
Κίνδυνο διάσπασης της κοινοβουλευτικής συνοχής της αντιμετωπίζει η ...