Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 11C°,
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Αθλητισμός
Σχετικά Νέα
Γερμανός διαιτητής στο Μακάμπι - ΠΑΟΚ
Τον τέταρτο διαιτητή της ιστορικής αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Φενέρμπαχτσε 1-0 ...
O Κάιπερς διαιτητής στο ΠΑΟΚ - Σάλκε
Τον 40χρονο Ολλανδό διαιτητή Μπιορν Κάιπερς επέλεξε η αρμόδια επιτροπή ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Για να μαθαίνουν στον ΠΑΟΚ

Για να μαθαίνουν στον ΠΑΟΚ

Η ημιμάθεια είναι η χειρότερη της αμάθειας. Επειδή στον ΠΑΟΚ προσπαθούν να το παίξουν αδικημένοι, ρίχνοντας λάσπη κατά του Ολυμπιακού, με αφορμή ότι ο διαιτητής Γιώργος Κύζας (Δράμας) καταλόγισε επιθετικό φάουλ του Αθανασιάδη στον Παναγιωτούδη στο 95’, άρα δεν υπάρχει γκολ του Νέτσιντ, είναι καιρός να ενημερωθούν για τους κανονισμούς. Και επειδή ο υπεύθυνος διαιτησίας της ΠΑΕ, Μάλαμας Τεβεκέλης, έχει καιρό να παρακολουθήσει τα σεμινάρια της ΚΕΔ, δεδομένου ότι είχε γίνει τηλεκριτικός, ιδού λοιπόν τι αναφέρουν οι οδηγίες της ΚΕΔ (ουσιαστικά πρόκειται για οδηγίες της UEFA) για τις σωματικές επαφές (χρήση χεριού / βραχίονα): «Προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη συνέπεια, έχουν δημιουργηθεί κριτήρια ώστε να βοηθούν τους διαιτητές να διαχωρίζουν μεταξύ κανονικής επαφής και παραπτωμάτων που τιμωρούνται. Η κρίση του διαιτητή πρέπει να συνυπολογίζει τα ακόλουθα κριτήρια:

-Μήπως ο αμυνόμενος εμπόδισε αντικανονικά ή ανάκοψε την κίνηση του επιτιθέμενου με επαφή του χεριού ή του βραχίονά του;

-Μήπως η επαφή αυτή επηρέασε αρνητικά την προώθηση του επιτιθέμενου ή την προώθηση της επίθεσης της ομάδας;

-Μήπως η επαφή αυτή είχε σκοπό να εμποδίσει (ή ήταν τυχαία);

-Μήπως ο επιτιθέμενος ξεκίνησε την αντικανονική επαφή με το χέρι ή τον βραχίονα;

-Μήπως ο επιτιθέμενος χρησιμοποίησε τη σωματική επαφή με τον αμυνόμενο ώστε να προσπαθήσει να παραπλανήσει τον διαιτητή και να κερδίσει ένα ελεύθερο λάκτισμα ή λάκτισμα από το σημείο του πέναλτι;

-Εάν μετά την εξέταση όλων των κριτηρίων, ο διαιτητής αποφασίσει ότι:

-Υπήρξε αντικανονική επαφή (κράτημα, σπρώξιμο, κ.λπ.) καταλογίζει ένα ελεύθερο λάκτισμα ή λάκτισμα από το σημείο του πέναλτι.

-Ο επιτιθέμενος προσπάθησε να παραπλανήσει τον διαιτητή -η προσποίηση πρέπει να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα για αντιαθλητική συμπεριφορά και το παιχνίδι να ξεκινήσει εκ νέου με έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα υπέρ της αντίπαλης ομάδας. Σας εφιστούμε την προσοχή στο γεγονός ότι ο πρώτος που διέπραξε το παράπτωμα της αντικανονικής σωματικής επαφής μπορεί να είναι είτε ένας επιτιθέμενος είτε ένας αμυνόμενος. Εάν αμφότεροι οι ποδοσφαιριστές χρησιμοποιήσουν αντικανονική σωματική επαφή, ο πρώτος που διέπραξε το παράπτωμα της αντικανονικής σωματικής επαφής τιμωρείται με ελεύθερο λάκτισμα ή λάκτισμα από το σημείο του πέναλτι υπέρ της αντίπαλης ομάδας».

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Οι οδηγίες εστάλησαν στους διαιτητές και στους βοηθούς πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Παράλληλα γίνονται και 4-5 σεμινάρια τον χρόνο ώστε να επιμορφώνονται.

-Η περίπτωση του επιθετικού φάουλ του Αθανασιάδη στον Παναγιωτούδη εντάσσεται στα «παραπτώματα όταν η μπάλα δεν παίζει». Υπάρχουν οδηγίες και για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

-«Τα παραπτώματα μπορεί να διαπραχθούν είτε όταν η μπάλα παίζει είτε όταν δεν παίζει. Και στις δυο περιπτώσεις, τα παραπτώματα πρέπει να τιμωρούνται ανάλογα με την φύση/ σοβαρότητα του παραπτώματος», αναφέρεται στις οδηγίες της ΚΕΔ. Ακόμη σε αυτές σημειώνεται και το εξής: «Εάν ένα παράπτωμα διαπραχθεί όταν η μπάλα δεν παίζει, ο ποδοσφαιριστής που διέπραξε το παράπτωμα πρέπει σε κάθε περίπτωση να τιμωρηθεί ανάλογα με τη σοβαρότητα του παραπτώματος και να υπολογίζονται μόνο οι συνθήκες του παραπτώματος (καθόσον δεν υπάρχει περίπτωση για υποσχόμενη επίθεση ή προφανή ευκαιρία για την επίτευξη ενός τέρματος)».

-Ακόμη η UEFA και η ΚΕΔ θέλουν οι διαιτητές να έχουν «αυξημένη συγκέντρωση, εκτενέστερη έρευνα και μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να φέρουν τους διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και πρόσθετους βοηθούς διαιτητές σε εντονότερη εγρήγορση ως προς ενδεχόμενη εμφάνιση αντικανονικών μαρκαρισμάτων με τα χέρια ή τους βραχίονες».

Πρέπει να μίλησαν

Ο Σαρρής διέψευσε ότι από τον ΠΑΟΚ του διαμαρτυρήθηκαν για τη διαιτησία, όμως δεν είναι αυτονόητο ότι αυτά τα είπαν σε κάποιον ή κάποιους της ΚΕΔ;

Άλλους τους αφήνουν

Ο Παναθηναϊκός, μέσω του ανύπαρκτου περιοδικού «Παράγκα και Οραμα», κάνει… πάρτι κατά των διαιτητών, όμως ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Καρράς, «άσκησε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Καβάλα για δυσμενείς κρίσεις και σαφή υπονοούμενα σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου, προκαλώντας έτσι στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου».

Το… φάουλ του Τσαχειλίδη

Αστέρας Μαγούλας - Χανιά σφυρίζει ο Τζήλος (Λάρισας) την Κυριακή και είναι ο τέταρτος ορισμός του. Ο πρώτος του ήταν Πανηλειακός - Αστέρας Μαγούλας 1-0. Φάουλ από τον Τσαχειλίδη (φωτ.).

Ξεχασμένοι χωρίς λόγο

Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων) και Μένιος Κουτσιαύτης (Αρτας) έχουν ξεχάσει πότε σφύριξαν την τελευταία φορά. Στο πρωτάθλημα ο Τρικαλινός διαιτητής σφύριξε τελευταία φορά στις 3 Νοεμβρίου, αλλά δεν ξαναμπήκε παρότι στο Λεβαδειακός - Ξάνθη 2-0 καταλόγισε ένα πέναλτι, σε μια δύσκολη φάση. Αντί να τον ανταμείψουν τον άφησαν εκτός! Από την άλλη πλευρά ο Κουτσιαύτης μπήκε μία αγωνιστική μετά (11η) και έμεινε εκτός χωρίς λόγο, παρότι είχε καλή διαιτησία στο Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη 2-2. Δηλαδή αν τιμωρούνταν πόσο παραπάνω θα έλειπαν.

Μια σπάνια περίπτωση

Ο Παπαπέτρου είναι ο μοναδικός διαιτητής που έμεινε πάνω από ένα μήνα παρότι δεν αλλοίωσε αποτέλεσμα στο ματς Βέροια - Καλλονή 0-3. Για να του χρεώσουν λάθος «βάφτισαν» πέναλτι ένα φάουλ έξω από την περιοχή!

Ανεβάζουν στροφές

Λίγο πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος οι διαιτητές καλούνται να ανεβάσουν στροφές, καθώς έχει αγώνες το Σαββατοκύριακο (15η αγωνιστική), μετά Τετάρτη και Πέμπτη (16η) και επίσης το άλλο Σαββατοκύριακο συν τη Δευτέρα (17η). Το σύνολο των αγώνων είναι 27 και αν λάβουμε υπόψη ότι τιμωρημένοι είναι οι Μαντάκης, Ζαχαριάδης, θα οριστεί όλος ο πίνακας της Λίγκας. Ο Γιάχος δεν είναι τιμωρημένος παρότι στο ματς Κυπέλλου Καλλονή - ΟΦΗ 0-1 απέβαλε τον Περόνε αντί να του δώσει επιθετικό φάουλ!

πηγη:gavros

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Γεωργιάδης: Μη δίνετε δικαίωματα στους διαιτητές
Συστάσεις για σωστή διαχείριση της "έντασης" έκανε ο Γιώργος ...
Θάνος στην Τρίπολη, Τριτσώνης στην Κομοτηνή
Ο Δημήτρης Θάνος θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης Αστέρας ...
Τιμωρία για τον διαιτητή Γκόντα
Παρά το γεγονός ότι οι διαιτητές Γκόντας, Μητσόπουλος και ...
S.L. / 6η αγωνιστική -
Καλό βαθμό πήραν οι διαιτητές που "σφύριξαν" τα ματς του ...
Μπάλα το κεφάλι του διαιτητή (vid)
Τι μπορεί να συμβεί στο τοπικό πρωτάθλημα της Ουρουγουάης όταν ο ...
Οι διαιτητές της πρεμιέρας της Σούπερ Λίγκας
O Μάριος Λαμπρόπουλος ορίσθηκε να διευθύνει το σημαντικότερο παιχνίδι ...
Κατέθεσε ένσταση ο ΠΑΟΚ
Ο Γκέρμαν Τσιτσιακόφ τόνισε πως ο ΠΑΟΚ έκανε όλες τις απαραίτητες ...
Με ανακοίνωση, που εξέδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί της "Αυτόνομης ...
Μπουσκέτς: Ο διαιτητής δεν ήταν... χαρούμενος που νικούσε η Μπάρτσα!
Μετά τον Ντάνι Αλβες ήταν η σειρά του Σέρχιο Μουσκέτς να εξαπολύσει την ...