Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 12C°,
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Ξεκίνησε η λειτουργία του κέντρου διανομής της Huawei στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά
Την έναρξη λειτουργίας του κέντρου διανομής της στον Σταθμό ...
Στον Πειραιά Σαμαράς και Λι Κετσιάνγκ-Επαφές και με Παπούλια
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποδέχεται σήμερα τον Κινέζο ομόλογό ...
Ανάκληση άδειας εγκατάστασης ναυτιλιακής εταιρείας του Πάλλη στον Πειραιά
Σε ανάκληση της άδειας εγκατάστασης ναυτιλιακής εταιρείας στον ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας του κέντρου διανομής της Huawei στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά

Έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας του κέντρου διανομής της Huawei στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά

«Ο σταθμός διανομής της Huawei είναι γεγονός και ενισχύσει τη θέση του Πειραιά αλλά και της πατρίδας μας στο διεθνή χάρτη των μεταφορών», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, με την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας του κέντρου διανομής της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και συσκευών κινητής τηλεφωνίας στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) θυγατρική της cosco στο Νέο Ικόνιο.

H έναρξη λειτουργίας του κέντρου διανομής είναι η εκπλήρωση της δέσμευσης της Huawei τον Μάιο του 2013 στην Ελληνική Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε, πως ο σταθμός της HUAWEI ενισχύει τη θέση του Πειραιά, αλλά και της πατρίδας μας στο διεθνή χάρτη των μεταφορών, καθώς τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας της εταιρίας θα διανέμονται στις αγορές της Ευρώπης μέσω της Ελλάδας. Τόνισε ακόμη, ότι η νέα αυτή επένδυση αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τη χώρα από μια δυναμική πολυεθνική εταιρία.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ, είναι, ότι ο Πειραιάς θα γίνει το νούμερο ένα λιμάνι στη Μεσόγειο και είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτή τη δέσμευση», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Θέλουμε το λιμάνι του Πειραιά να αποτελέσει το βασικό κέντρο μεταφορών στην Ευρώπη και τις νέες πύλες στις νοτιανατολικές αγορές, δήλωσε και πρόσθεσε, ότι η συνεργασία με την cosco αποτελεί παράδειγμα. «Όταν έχεις αφοσιωμένους και σοβαρούς συνεργάτες μπορείς να πραγματοποιήσεις τα πάντα και να κάνεις ένα όνειρο πραγματικότητα», υπογράμμισε ο κ.Βαρβιτσιώτης και αναφέρθηκε στη νέα επέκταση της συνεργασίας με την κινεζική πλευρά. «Είμαστε αφοσιωμένοι στο να τηρήσουμε την υπογραφή μας» τόνισε.

Ο Πρέσβης της Κίνας Du Qiwen, χαρακτήρισε την πιλοτική λειτουργία του κέντρου διανομής της Huawei στο ΣΕΠ ως "ένα γεγονός μεγάλης σημασίας για τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις, το μέλλον του Πειραιά και της χώρας, το οποίο θα συνεισφέρει στην πρόοδο και τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη".

O κ. Jeffrey Zhou, Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Technologies Ελλάδας δήλωσε: "ξεκινήσαμε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα πρόσφατα και το πρώτο κοντέινερ με προϊόντα της Huawei έφτασε στην Ελλάδα το Νοέμβριο, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας αυτής συνεργασίας με τον εταίρο μας ΣΕΠ. Πιστεύουμε ότι η παρουσία μας στη χώρα θα συμβάλλει στην Ελληνική Οικονομία. Με την έναρξη αυτού του προγράμματος, θα επιβεβαιώσουμε τις δυνατότητες μελλοντικής επέκτασης" Ο Captain Fu Chen Qiu , Διευθύνων Σύμβουλος του PCT δήλωσε, ότι: "Εκτιμούμε ιδιαίτερα την σημασία της παρουσίας των υπουργών της Ελληνικής Κυβέρνησης σήμερα εδώ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, που δηλώνει τόσο την προσωπική όσο και την κυβερνητική υποστήριξη στο εγχείρημα μιας τόσο σημαντικής εταιρείας, όπως η Huawei". Η Huawei Technologies είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής τεχνολογικών λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT), εξυπηρετώντας περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού. Το 2012, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε περίπου $ 35,4 δισ. δολ, 66% των οποίων προερχόταν από πωλήσεις εκτός Κίνας.

Ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, θυγατρική της κινεζικής πολυεθνικής ναυτιλιακής εταιρείας Cosco, θα διαχειρίζεται τη διεθνή διανομή προϊόντων, ανταλλακτικών και άλλων τηλεπικοινωνιακών ειδών της Huawei, που φθάνουν από την Κίνα προς την Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, τα προϊόντα που πρόκειται να διανεμηθούν περιλαμβάνουν το σύνολο του χαρτοφυλακίου προϊόντων της Huawei, όπως δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας, κινητά τηλέφωνα, οπτικές και ευρυζωνικές συσκευές, υπηρεσίες τηλεπικοινωνιακών λύσεων για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς και καταναλωτικά αγαθά.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Φτάνει Πειραιά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.477 μετανάστες
Το λιμενικό σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση ...
Κομισιόν: Να ανακτηθούν οι ενισχύσεις προς την Cosco
Να ανακτήσει ασυμβίβαστες προς το κοινοτικό δίκαιο κρατικές ...
Μasterclass από έναν εξπέρ της διανομής ηθοποιών και σκηνοθέτη στη Σχολή Σταυράκου
Την Πέμπτη 19 Μαρτίου στις 18:00, ο διεθνούς φήμης casting director (υπεύθυνος ...
Πάνω από 160.000 οικογένειες στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων
Ξεπερνούν τις 160.000 οι οικογένειες που τον προηγούμενο χρόνο ωφελήθηκαν ...
ΕΥΔΑΠ: Στις 30/4 η τακτική Γ.Σ. για διανομή μερίσματος και αφορολόγητου αποθεματικού
Την 30η Απριλίου 2014, ημέρα Τετάρτη, ορίστηκε η τακτική γενική συνέλευση ...
Σε κέντρα διανομής, άνοιγμα νέων καταστημάτων και στην αγορά του bake-off επενδύει η Lidl Hellas
Επενδύσεις ύψους 130 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για το 2014 η Lidl Hellas στις ...
Συνδέουν με τον Πάλλη ύποπτο κοντέινερ στον Πειραιά
Πολεμικό σιδερένιο αντικείμενο σε κομμάτια περιέχει το κοντέινερ που ...
Διαμετακομιστικό και επισκευαστικό κέντρο στον Πειραιά απο την ΖΤΕ
Μετά τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στον Πειραιά για τα ...
Ok για την κατασκευή του
Το "πράσινο φως" για την κατασκευή της επέκτασης της νότιας ...