Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 12C°,
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Πολιτική
Σχετικά Νέα
Σκανδαλίδης: Το ΠΑΣΟΚ «πέθανε»
Κριτική για την μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ άσκησε ο βουλευτής του κόμματος ...
Οργισμένος με τον Τόμσεν ο Σκανδαλίδης
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης,  με αφορμή μια φράση που ...
Σκανδαλίδης σε Σαμαρά: Παραιτήσου!
Την παραίτηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ζητά με προσωπική δήλωσή ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Ο Κ. Σκανδαλίδης αμφισβητεί τη συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Ο Κ. Σκανδαλίδης αμφισβητεί τη συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Αποστάσεις όσον αφορά την κυβερνητική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την Νέα Δημοκρατία κρατά ο βουλευτής και πρώην υπουργός του κόμματος Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος τόνισε πως η συνεργασία των δύο κομμάτων έχει «ημερομηνία λήξης», η οποία σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη είναι ο χρόνος διεξαγωγής των επόμενων εθνικών εκλογών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κώστας Σκανδαλίδης επεσήμανε ότι η περίοδος εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη και γι αυτό απαιτείται η ευρύτερη δυνατή συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων, ωστόσο απέρριψε το ενδεχόμενο συγκρότησης ενός μεγάλου συνασπισμού κομμάτων, θεωρώντας το εγχείρημα «ανέφικτο», λόγω «των μεγάλων διαφορών μεταξύ των κομμάτων, οι οποίες μάλιστα μεγαλώνουν».

Σχετικά με το πότε θα διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «οι ευρωεκλογές ποτέ δεν έριξαν κυβέρνηση», ωστόσο δήλωσε πως δεν είναι απόλυτα βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. «Μου ζητάτε να γίνω μάντης» ,απάντησε σε σχετική ερώτηση και προσέθεσε ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις, όπως η οριστικοποίηση του προϋπολογισμού μετά από συμφωνία με την τρόικα.

Ωστόσο, ο κ. Σκανδαλίδης χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «δύσκολο στην εκτέλεσή του», ενώ ως «δύσκολη» χαρακτήρισε και την απόφαση που πρέπει να ληφθεί σχετικά με το αν μετά τη λήξη του μνημονίου θα πρέπει η χώρα να βγει στις αγορές ή θα πρέπει να πάει σε νέα χρηματοδότηση, οπότε θα πρέπει να εξεταστούν οι όροι της. Ο ίδιος εύχεται να υπάρξει νέο «κούρεμα», ενώ σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει προτιμά μια επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων με μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων.

Ο κ. Σκανδαλίδης εξακολουθεί να πιστεύει ότι αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από μια κυβέρνηση ενός κόμματος, όπως είχε συμβεί με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν στηρίχθηκε, στην προσπάθειά του από τα άλλα κόμματα. Αναφέρει, πάντως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που βάζει «κόκκινες γραμμές».

Πάντως, σε ότι αφορά στην απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για ένταξη της χώρας στον μηχανισμό στήριξης, τονίζει ότι δεν υπήρχαν άλλες πηγές χρηματοδότησης. Και προσθέτει ότι κανένας από τους υπουργούς των κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου, να ισχυρίζεται ότι δεν έχει ή έχει λιγότερες ευθύνες ή ότι δεν γνώριζε, καθώς συμμετείχε στη λήψη των αποφάσεων.

Αναφερόμενος στην κινητικότητα για την κεντροαριστερά τονίζει ότι αφορά τον χώρο μεταξύ της συντηρητικής δεξιάς του κ. Σαμαρά και της κομμουνιστογενούς αριστεράς του κ. Τσίπρα. Τονίζει επίσης ότι σε περιόδους κρίσης η απουσία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, ιστορικά, έφερνε δεινά στον τόπο.

Από τις προσπάθειες για την κεντροαριστερά είναι πιθανό να προκύψει ένα σχήμα, υπό το οποίο το ΠΑΣΟΚ θα κατεβεί στις ευρωεκλογές και στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, αποκλείοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ. Άλλωστε, όπως αναφέρει, η ΝΔ έχει τελείως διαφορετική άποψη από εκείνη του ΠΑΣΟΚ για την Αυτοδιοίκηση, υπενθυμίζοντας, μάλιστα, ότι «πρόσφατα ήθελε να ξηλώσει και τον Καλλικράτη».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Σκανδαλίδης: Μετά τις εκλογές, κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ
«Κανένας από μόνος του δεν νομιμοποιείται να αποφασίσει για την τύχη ...
Οι 101 που συνυπογράφουν τη «Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία»
Τη διακήρυξη αρχών έδωσε στη δημοσιότητα η Δημοκρατική Αριστερά - ...
Σκανδαλίδης: Φραστική υπερβολή ο «εκτσογλανισμός»
«Φραστική υπερβολή» χαρακτηρίζει τη φράση «εκτσογλανισμός» που ...
Αποστάσεις του «Αριστερού Δικτύου» της ΔΗΜΑΡ από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
Δεν επιθυμούν τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ στο Αριστερό ...
Σκαναδαλίδης: Πρέπει να φύγουν οι «μπάστακες»
«Πρέπει να φύγουν οι μπάστακες από την καθημερινή διαχείριση της ...
Τατσόπουλος: Επιμένει για συνεργασία με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Εμμένει στην άποψή του για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ο ...
Σκανδαλίδης: Ψηφίζω και αυτή τη φορά γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση στην κοινωνία
«Ψηφίζω και αυτή τη φορά, όχι γιατί φοβάμαι τις εκλογές αλλά γιατί δεν ...
Σκανδαλίδης: Ο Σαμαράς ήθελε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές
Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στελεχών της ΝΔ ...
Κυβέρνηση άξιων στελεχών εκτός κομμάτων προτείνει ο Βενιζέλος
Αφού δε θέλετε εμάς σκέφτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάντε κυβέρνηση με ...