Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 17C°,
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Τροπολογία για την ένταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ.
Κατατέθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη.  Τροπολογία με την ...
Κλειστό το κέντρο από πορεία των Δημοτικών Αστυνομικών
Πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιούν ...
Γ. Κουράκης: Αντίθετος στις μετατάξεις των δημοτικών αστυνομικών
Την πλήρη διαφωνία του για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη μοριοδότηση των δημοτικών αστυνομικών

Καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη μοριοδότηση των δημοτικών αστυνομικών

«Θέατρο του παραλόγου» χαρακτηρίζει τις αποφάσεις, τις ανακοινώσεις και τις εγκυκλίους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την απορρόφηση στην Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Δικαιοσύνης των Δημοτικών Αστυνομικών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Η  Ομοσπονδία διαβλέπει στη διαδικασία «μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση πελατειακών συμφερόντων και την αποκατάσταση “ημετέρων”».

«Η κυβέρνηση και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας από τους καλύτερους «μαθητές» της τρόικας, παίζουν με το μέλλον των Δημοτικών Αστυνομικών και στις πλάτες τους επιχειρούν να κάνουν τα ρουσφέτια τους μέσω μίας διαδικασίας που προάγει την αναξιοκρατία και προκαλεί ερωτήματα ακόμη και για τη νομιμότητά της, αφού και το Α.Σ.Ε.Π. παρακάμπτεται εντέχνως. Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που προσελήφθηκαν και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους ως Π.Ε., Τ.Ε. και Δ.Ε. τώρα «τσουβαλιάζονται» από την κυβέρνηση, η οποία καυχιέται δήθεν πως θα προσληφθεί ο… καλύτερος. Αλήθεια με ποιους όρους και προϋποθέσεις και πότε άλλοτε έχει συμβεί να συγκρίνονται τα τυπικά προσόντα ενός υπαλλήλου Π.Ε. με αυτά ενός άλλου Δ.Ε.; Είναι εμφανέστατη η κατάφωρη αδικία και όχι φυσικά η μοναδική», σημειώνει σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Το συνδικαλιστικό όργανό των εργαζομένων στους ΟΤΑ συμπληρώνει πως: «το σύστημα μοριοδότησης που επινόησαν κάποιοι μπάζει από παντού. Ακόμη και μεταξύ Δημοτικών Αστυνομικών Π.Ε. κατηγορίας η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης (5/2013) τορπιλίζει την αξιοκρατία, αφού ένας υπάλληλος Π.Ε. του 2004 με μεταπτυχιακό, διδακτορικό και δύο γλώσσες εξομοιώνεται με έναν υπάλληλο Π.Ε. του 2010 που δεν έχει μεταπτυχιακό και διδακτορικό, μιλάει μία γλώσσα και έχει λιγότερα χρόνια υπηρεσίας, μικρότερο βαθμό πτυχίου και μικρότερο μέσο όρο αξιολογήσεων (συνημμένα αναλυτικά παραδείγματα).

Πολλά ακόμη σημεία της διαδικασίας, πέραν των σπουδών, χαρακτηρίζονται από προσπάθεια επιβολής ευνοιοκρατίας και αυτά έχουν να κάνουν με την προκήρυξη των θέσεων ανά την επικράτεια, τα σωματικά προσόντα, την ηλικία, τις ψυχοτεχνικές και υγειονομικές διαδικασίες. Η αντικειμενική αξιολόγηση των Δημοτικών Αστυνομικών είναι ανύπαρκτη και μάλιστα, όταν κανείς δεν γνωρίζει ακόμη πώς θα γίνει η μεταφορά τους στην Ελληνική Αστυνομία, με ποια καθήκοντα και εργασιακή σχέση, αν θα οπλοφορούν ή όχι, αν θα υπάρχει το αμετάθετο και η υποχρέωση έναντι της υπηρεσίες για συνυπηρέτηση με συζύγους».

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει αποστείλει αναλυτική επιστολή (αριθμ. πρωτ.:1310/9-12-2013) τόσο προς τον Πρωθυπουργό όσο και στους αρμόδιους Υπουργούς αλλά και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να σταματήσει η εξαπάτηση και εκμετάλλευση των Δημοτικών Αστυνομικών, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα το παιχνίδι για το βόλεμα «ημετέρων».

«Όλες μαζί ως «πακέτο» οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες δείχνουν το μέγεθος της πολιτικής απάτης σε βάρος των Δημοτικών Αστυνομικών με στόχο αφενός να προχωρήσει σε απολύσεις, όπως έχει συμφωνήσει με την τρόικα και αφετέρου να βολέψει κάποιους δικούς της μέσα από μία διαδικασία η οποία δεν αναγνωρίζει προσόντα και ικανότητες, αλλά μετράει το κομματικό συμφέρον», καταλήγει η Ομοσπονδία. 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Ψευδές τόπο διαμονής δήλωναν δημοτικοί αστυνόμοι
Καταγγελία του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας, αποκαλύπτει ...
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων για τους δημοτικούς αστυνομικούς
Προ των πυλών βρίσκεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας μετακίνησης των ...
Ποιοι δημοτικοί αστυνομικού εξαιρούνται από την κινητικότητα
Τις εξαιρέσεις για την μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών, ορίζει ...
Σε ΕΛΑΣ και φυλακές το 90% των δημ. αστυνομικών
Μόλις το 10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνει στη θέση του, καθώς ...
Καμίνης: Αντί να παίρνουν τη Δημοτική Αστυνομία, θα έπρεπε να την ενισχύσουν
Για το μείζον θέμα των τελευταίων ημερών, δηλαδή τη διαθεσιμότητα των ...
Δένδιας: Θα αξιοποιηθούν όλοι οι δημοτικοί αστυνομικοί..
Τις προθέσεις του σχετικά με την αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομικών ...
Ο Μιχελάκης «ξαναφέρνει» τον θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς
Με τον «αστυνομικό της γειτονιάς» θα προσπαθήσουν να καλύψουν το κενό ...
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Κρήτη
Με καταλήψεις δημοσίων κτιρίων συνεχίστηκαν και σήμερα στα Χανιά οι ...
Νέα 24ωρη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Την μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ...