Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 13C°,
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Τσίπρας: «Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο»
Μήνυμα για κυβερνητική δράση με σκοπό την κάθαρση του ελληνικού ...
Με ομιλία Τσίπρα ξεκινούν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ...
Δημοψήφισμα στο ΣΥΡΙΖΑ-«Ναι» ή «όχι» στον Τσίπρα;
Μία από τις κρισιμότερες συνεδριάσεις για το κόμμα, αλλά και για την ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Προεκλογική ομιλία Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Προεκλογική ομιλία Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Σε έντονα προεκλογικό τόνο, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε «πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας» προκειμένου να συμμετάσχουν στη συζήτηση για το πρόγραμμα της μεταμνημονιακής Ελλάδας μέσα από έναν ευρύ διάλογο.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου, για να υπογραμμίσει ότι στην κυβέρνηση «μέσα στο πανικό τους για την επερχόμενη συντριπτική τους ήττα, μαγειρεύουν διάφορα εκλογικά συστήματα και εκλογικά σενάρια, με στόχο τη φαλκίδευση της θέλησης του λαού, ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων του 2014».

'Οπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μεταφέρει τις ευρωεκλογές, ούτως ώστε να συμπέσουν με τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών της αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για πολύ φτηνό τέχνασμα, το οποίο μόνο τον φόβο τους μπροστά στην εκλογική ήττα αποδεικνύει, διότι γνωρίζουν ότι οι ευρωεκλογές που θα προηγηθούν του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών θα είναι ένα ηχηρό χαστούκι στις δυνάμεις του μνημονίου».

Έτσι κι αλλιώς, σημειώσε, «ότι κι αν σκαρφιστούν, ότι κι αν επιχειρήσουν, το ρεύμα του ποταμού δεν γυρίζει πίσω και θα πνιγούν στην ωριμότητα και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού». Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και πάλι στην ανάγκη συμπαράταξης ευρύτερων δυνάμεων «που θα φέρει τη μεγάλη νίκη στις επερχόμενες εκλογές» και πρόσθεσε: «ανοίγουμε στον λαό και στην κοινωνία τη συζήτηση για το πρόγραμμα διακυβέρνηση της μεταμνημονιακής Ελλάδας».

Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε την πρότασή του για τη διοργάνωση θεματικών συνεδρίων όπου θα συναντηθούν οι πιο ζωντανές δυνάμεις της επιστήμης, της διανόησης και του πολιτισμού, μαζί με όλους πολίτες, με στόχο αυτή η συνάντηση της δημιουργίας και της δημοκρατίας να καταλήξει σε κείμενα θέσεων και διαρκείς επιτροπές. Και όλοι μαζί, όπως είπε, να συγκροτήσουν ένα Διαρκές Φόρουμ για τον μετασχηματισμό της κοινωνίας, της οικονομίας και του κράτους, για ν' αλλάξει η μοίρα του λαού και του τόπου. 'Αρα, όπως τόνισε, από σήμερα:

- Διευρύνουμε τη συζήτηση για το πρόγραμμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - Δουλεύουμε στα πρότυπα της επιτροπής προσωπικοτήτων για τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα

- Συγκροτούμε και άλλες επιτροπές, στα μεγάλα ζητήματα που αποτελούν και τους άξονες της νέου κυβερνητικού προγράμματος:

1. Η Παραγωγική ανασυγκρότηση

2. Η Κοινωνική προστασία από την ανθρωπιστική κρίση

3. Η Ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης

4. Η πολιτική μας για τη Διαπραγμάτευση του χρέους, τις τράπεζες και τα εργαλεία ρευστότητας

5. Η Πολιτισμική αναγέννηση

6. Οι αλλαγές στο Πολιτικό σύστημα, μια επιτροπή που ήδη υπάρχει.

Οικονομία - κυβέρνηση

Ο κ. Τσίπρας σχολιάζοντας το κλείσιμο από τον πρωθυπουργό, της συνεδρίασης της Βουλής για τον προϋπολογισμό, εκτίμησε ότι αποκαλύφθηκε η γύμνια των επιχειρημάτων της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η αμηχανία και η αγωνία μπροστά στα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής τους. Αποκάλυψε, πρόσθεσε, τη συντριπτική υπεροχή σε επιχειρήματα, πρόγραμμα και επεξεργασίες για την έξοδο από τη κρίση, του ΣΥΡΙΖΑ έναντι τα μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε χτες ούτως ή άλλως δε προβλέπεται να εκτελεσθεί ως έχει, αλλά να αναθεωρηθεί με νέα μέτρα όταν θα συμφωνήσουν με την τρόικα πόσο μεγάλο είναι το δημοσιονομικό κενό για το 2014.

Αλλά, συμπλήρωσε, θα τον αναθεωρήσουμε εμείς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προς όφελος των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων και των αγροτών.

Ανεφερόμενος στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, είπε ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας, απαιτούν τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας, συμπεριφέρονται ως πληρεξούσιος των διεθνών κερδοσκοπικών κεφαλαίων - των αρπακτικών «distress funds», απαιτούν ομαδικές απολύσεις σε μια χώρα που η ανεργία ήδη καλπάζει στο 30%.

Κατηγόρησε, επίσης, τον πρωθυπουργό για επιμονή σε «ένα ακόμη μεγάλο διαρκές και επαναλαμβανόμενο ψέμα για τους συμμάχους του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη και ειδικότερα στη Γερμανία, ότι δήθεν το αδελφό μας κόμμα εκεί, το κόμμα της αριστεράς δεν θέλει το κούρεμα του χρέους και αρνείται τη συζήτηση για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη διαστρέβλωση από αυτήν».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι «το σύστημα προσπαθεί να μείνει ζωντανό, με τη μόνη συνταγή που ξέρει. Σκληρή λιτότητα για τους πολίτες, σκληρή καταστολή και ποινικοποίηση των αντιστάσεων, σκάνδαλα και δωράκια στο κατεστημένο.

Ψηφιακές συχνότητες, αυτοκινητόδρομοι, Αστέρας Βουλιαγμένης, ΕΡΤ, ΤΑΙΠΕΔ, είναι μερικά μόνο παραδείγματα για το πώς το οικονομικό κατεστημένο επιχειρεί με νύχια και δόντια να κρατήσει ζωντανό το πολιτικό κατεστημένο της διαφθοράς και της υποτέλειας. Αν ο τόπος έχει ανάγκη από μία μεγάλη μεταρρύθμιση, αυτή είναι μία και μόνη: Να κάνουμε παρελθόν, να τελειώσουμε σήμερα κιόλας το πολιτικό και οικονομικό σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς».

Ευρωπαϊκή 'Ενωση

Με αφορμή τη συζήτηση και την έγκριση της κοινής δήλωσης που θα κάνουν τα 39 κόμματα που συμμετέχουν το Κόμμα Ευρωπαικής Αριστεράς στο συνέδριό τους στη Μαδρίτη, από 13-15 Δεκεμβρίου, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ευρώπη παραμένει το κατ' εξοχήν πεδίο ταξικών συγκρούσεων.

Δικός μας στόχος, είπε, είναι η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού κινήματος κατά της λιτότητας. Ενός πολιτικού και κοινωνικού μετώπου που θα παλέψει για μια διαφορετική Ευρώπη, μια Ευρώπη της ειρήνης, της εργασίας, των κοινωνικών δικαιωμάτων και της οικολογίας, της ισότητας ανάμεσα στα φύλα, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Στις επερχόμενες ευρωεκλογές, τόνισε ο κ. Τσίπρας, το διακύβευμα δεν είναι μόνο η αλλαγή των συσχετισμών αλλά η ανάγκη για πολιτική αλλαγή και ανατροπή. Όχι μόνο στην Ελλάδα. Όχι μόνο στον Νότο της Ευρώπης. Σε ολόκληρη την Ευρώπη και για να γίνει αυτό, είναι ανάγκη να ενισχυθεί η αριστερά.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Την Παρασκευή η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Αλ. Τσίπρα
 Την Παρασκευή, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Συντάγματος η ...
Τσίπρας: «Η Ελλάδα έπαψε να εκτελεί εντολές και να εφαρμόζει μνημόνια»
«Όσοι ποντάρουν σε τρίτο μνημόνιο μέχρι τον Ιούνιο θα διαψευστούν» ...
Συνεδριάζει το μεσημέρι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Σε φουλ εκλογικούς ρυθμούς τρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα το μεσημέρι ...
Συνάντηση Τσίπρα με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ
Με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θα συναντηθεί σήμερα, στο ...
Σκληρή γλώσσα ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα
Σε υψηλούς τόνους απαντά το ΠΑΣΟΚ στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ...
Βενιζέλος: Αν το ΠΑΣΟΚ είναι το παλιό και το νέο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο λαϊκισμός, τότε αλίμονο στη χώρα
Να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο επιχείρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ...
Ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή η συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου
Με ένταση ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του ...
Συνεδριάζει το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Συνεδριάζει το Σάββατο 20 Ιουλίου 2013 η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ...
Συνεδριάζει την Κυριακή η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού
Συνεδριάζει την Κυριακή 9/6, 11:00 πμ η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ...