Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 17C°,
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Πληροφορίες για το κοινωνικό παντοπωλείο του Ν. Ηρακλείου
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ηρακλείου Αττικής ξεκίνησε τη λειτουργία του ...
Διόνυσος: Την Τετάρτη 4 Δεκέμβρη τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου
Ο δήμαρχος Διονύσου και πρόεδρος της επιτροπής για το Κοινωνικό ...
Καλάθι Αλληλεγγύης» για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Διονύσου
Ο δήμος Διονύσου διευρύνοντας το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, με ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Διονύσου

Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Διονύσου

Με λιτό τρόπο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου η τελετή εγκαινίων του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Διονύσου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τελέστηκε αγιασμός του χώρου από τον σεβασμιότατο ιερέα, πατήρ Χρυσοβαλάντη, ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, μίλησε στους παρευρισκομένους για τις πρωτοβουλίες του Δήμου στον κοινωνικό τομέα καλώντας όλους τους συμπολίτες, ιδιώτες, φορείς και επιχειρήσεις, να συνεχίσουν να στηρίζουν τις κοινωνικές δομές και τους αδύναμους συμπολίτες μας. 

Θετική αίσθηση προκάλεσαν οι προσφορές που τοποθέτησαν οι πολίτες στη βάση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το οποίο προηγουμένως στόλισαν οι ίδιοι με χειρόγραφες ευχετήριες κάρτες.

Ο πατήρ Χρυσοβαλάντης αφού συνεχάρη τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, υπογράμμισε το κοντράστ   συναισθημάτων που δημιουργεί η ίδρυση και λειτουργία μίας τέτοιας κοινωνικής δομής. Από τη μία δυσαρέσκεια και λύπη για την κατάσταση την οποία βιώνει ο κόσμος και από την άλλη χαρά που λειτουργεί και υποστηρίζει συνανθρώπους μας και οικογένειες που έχουν ανάγκες.

«Τίποτε δεν μπορεί να γίνει δίχως την αγάπη προς τον συνάνθρωπο» τόνισε χαρακτηριστικά, ζητώντας από τους πολίτες να αγκαλιάσουν με αγάπη και αλληλεγγύη αυτή την προσπάθεια και τους συνανθρώπους τους που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

 Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι στηρίζουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο, την αντιδήμαρχο Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης κα Σαραντάκη, τον εντεταλμένο σύμβουλο αρμόδιο για τα θέματα του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Χιώτη, για την συμβολή τους στην εύρυθμη λειτουργία της συγκεκριμένης κοινωνικής δομής, μεταξύ άλλων, τόνισε: 

«Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα που τιμάτε με την παρουσία σας τη σημερινή σεμνή τελετή των  εγκαινίων του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Δεν είναι ευχάριστη η θέση μας να φτιάχνουμε κοινωνικές δομές. Δυστυχώς όμως η οικονομική κρίση μας αναγκάζει πολλές φορές να αλλάζουμε σκέψεις ακόμη και προτεραιότητες.

 Ο Δήμος μας στο πλαίσιο μιας συντονισμένης στρατηγικής για την κοινωνική προστασία και μέριμνα συμπολιτών μας που πλήττονται από τις συνέπειες της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και σε μία προσπάθεια καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, λειτουργεί εδώ και περίπου ένα εξάμηνο το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Πρόκειται για μία από τις κοινωνικές δομές που ιδρύσαμε και λειτουργούμε στον Δήμο μας, καθώς όπως θα γνωρίζετε, λειτουργούν  ακόμη το Κοινωνικό φαρμακείο, η Τράπεζα χρόνου, η ενισχυτική διδασκαλία, ενώ υπάρχουν ακόμη το πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο Σπίτι’, το δημοτικό Πολυϊατρείο κ.ά.

Στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου μπορούν να συμμετέχουν οικονομικά αδύνατες οικογένειες που είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου, άνεργοι, μοναχικά άτομα, άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλοδαποί που κατοικούν στον Δήμο μας και αντιμετωπίζουν προβλήματα και γενικά άτομα με πολύ χαμηλά ή και καθόλου εισοδήματα.

Προμηθεύει με προϊόντα τα άτομα που είναι ωφελούμενοι, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ισονομία και πάνω απ’ όλα η αξιοπρέπειά τους.

Κλείνοντας θα ήθελα αφενός να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους όσοι εθελοντικά και ανθρώπινα δείχνουν  καθημερινά έμπρακτα την ευαισθησία και αλληλεγγύη τους και στηρίζουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο αλλά και τις υπόλοιπες Κοινωνικές Δομές του Δήμου μας».

 

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Πασχαλινή διανομή τροφίμων έκανε το Κοιν. Παντοπωλείο στον Διόνυσο
Περισσότερες από 1.200 σακούλες γεμάτες με τρόφιμα και είδη πρώτης ...
Εγγραφές στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου από πολίτες της Γλυφάδας
Οι πολίτες της Γλυφάδας που επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση εγγραφής ...
Διανομή ρούχων και άλλων ειδών σε ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου
Διανομή ενδυμάτων, υποδημάτων και ειδών ψυχαγωγίας πραγματοποιήθηκε ...
Λαχανικά για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αιγάλεω-Χαϊδαρίου
Παραλαβή λαχανικών πραγματοποιήθηκε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο ...
Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοιν. Παντοπωλείο Διονύσου
Τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Άνοιξης,  ...
Από τις 14 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείου του δήμου Αθηναίων
Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων ανακοινώνει ότι ...
Κοινωνικό παντοπωλείο στη Νέα Πέραμο Μεγάρων
Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Ιωάννης Μαρινάκης απευθύνει προς τους κατοίκους ...
Συναυλία για συγκέντρωση τροφίμων στο κοινωνικό παντοπωλείο Ηρακλείου
Εκδήλωση από το σώμα εθελοντών Ηρακλείου Αττικής θα πραγματοποιηθεί ...
Συναυλία για συγκέντρωση τροφίμων στο κοινωνικό παντοπωλείο Ηρακλείου
Εκδήλωση από το σώμα εθελοντών Ηρακλείου Αττικής θα πραγματοποιηθεί ...