Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 6C°,
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Δωρεάν εκπαιδευτική παράσταση για παιδιά στο Ηράκλειο
Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την Παιδεία που ...
Χάγη: έξι Κροάτες της Βοσνίας καταδικάστηκαν για εγκλήματα πολέμου
Το ειδικό Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τα εγκλήματα στο έδαφος της ...
Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης: Οι έξι όροι που αν εφαρμοζόταν θα είχαν προλάβει το τραγικό συμβάν του Ρώσου μαθητή
από το Γραφείο Τύπου Επίσκεψη του βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη στον ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Εκπαιδευτική επίσκεψη στελεχών της Βοσνίας Ερζεγοβίνης στο ΚΕΠ Ηρακλείου

Εκπαιδευτική επίσκεψη στελεχών της Βοσνίας Ερζεγοβίνης στο ΚΕΠ Ηρακλείου

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εκπαιδευτική Επίσκεψη Υψηλόβαθμων Στελεχών των Κυβερνήσεων  Βοσνίας Ερζεγοβίνης στο ΚΕΠ και στο Γραφείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.

Την Εκπαιδευτική Ημερίδα που διήρκεσε τέσσερις(4) ώρες παρακολούθησαν δέκα επτά(17) υψηλόβαθμα στελέχη της πολιτικής και διοικητικής ηγεσίας των Κυβερνήσεων  Βοσνίας Ερζεγοβίνης ανάμεσα τους ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, ο Διευθυντής του Γραφείου Νομοθεσίας, η Διευθύντρια του Γραφείου Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Διοίκησης.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος και η Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μαρία Γαλακτοπούλου όπου εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επιλογή του Δήμου Ηρακλείου  ως τόπο αυτής της τόσο ενδιαφέρουσας εκπαιδευτικής ημερίδας για τις καινοτόμες και πρωτοποριακές ψηφιακές υπηρεσίες που εφαρμόζονται εδώ και καιρό στο Δήμο για την ουσιαστική και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των Πολιτών.

Από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Project των Ομοσπονδιών Βοσνίας Ερζεγοβίνης  Παναγιώτης Καρκατσούλης και δήλωσε: «Η επιλογή για να επισκεφτούμε το Δήμο Ηρακλείου Αττικής με όλο αυτό το επιτελείο των Υψηλόβαθμων Λειτουργών των Κρατιδίων Βοσνίας Ερζεγοβίνης ήταν αποτέλεσμα της καταπληκτικής δουλειάς που κάνετε με τις ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες και αυτό είναι γνωστό σε όλους εμάς έξω. Σε αυτό βέβαια βοηθάνε τα σύγχρονα μέσα και η νέα τεχνολογία όπου χρησιμοποιείτε άριστα. Ξέρουμε τι κάνετε και συγχαρητήρια για αυτό».

Η εκπαιδευτική επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του έργου Τεχνικής Βοήθειας στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη με τίτλο «Ανάπτυξη των κεντρικών αρχών των κυβερνήσεων στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη».

Η ξενάγηση στο ΚΕΠ και οι εκπαιδευτικές παρουσιάσεις του Γραφείου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην αίθουσα Διαλέξεων επικεντρώθηκαν στην ενημέρωση πληροφόρηση των καινοτόμων, πρωτοποριακών ηλεκτρονικών ψηφιακών υπηρεσιών (e- Ηράκλειο) του Δήμου μέσα από την πρακτική καθημερινή εφαρμογή τους για την καλύτερη συνεργατική και διαδραστική εξυπηρέτηση των Πολιτών.

Όλοι οι προσκεκλημένοι εξέφρασαν το θαυμασμό τους για τη χρήση των νέων τεχνολογιών στις υπηρεσίες των πολιτών και κατέθεσαν στο Δήμαρχο Προτάσεις Συνεργασίας με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη βοήθεια του Δήμου στο στήσιμο και στην παραμετροποίηση των ψηφιακών εφαρμογών σε αντίστοιχους Δήμους των Ομοσπονδιών τους. Ιδιαίτερη εντύπωση και θαυμασμό απέσπασε η Διαδικτυακή Πλατφόρμα Καταχώρησης και Διαχείρισης Αιτημάτων των Πολιτών.

Μετά το τέλος της Εκπαιδευτικής Ημερίδας οι επίσημοι προσκεκλημένοι δήλωσαν: (…όλες οι δηλώσεις αναρτώνται στο κανάλι Youtube του Δήμου μας…)

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Niko Grubešić: «Είμαι πολλά χρόνια στη Διοίκηση και εντυπωσιάστηκα από την παρουσίαση των ψηφιακών εφαρμογών σας. Συγχαρητήρια στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής για αυτές τις καταπληκτικές υπηρεσίες που εφαρμόζει».

Ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Zvonimir Kutleša: «Αυτά που ακούσαμε και είδαμε εδώ είναι ιδεώδη για εμάς. Έχουμε προχωρήσει και εμείς σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά σήμερα μέσα από τις δικές σας εφαρμογές διαπίστωσα τις δυνατότητες εξέλιξης των ψηφιακών υπηρεσιών μας. Σας ευχαριστούμε πολύ».

Ο Γενικός Γραμματέας της Δημοκρατίας της  Srpska Vlado Blagojević: «Εντυπωσιάστηκα από αυτά που είδα. Η Κυβέρνηση μας προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα γραφειοκρατίας των πολιτών και της διοίκησης με διάφορες ηλεκτρονικές εφαρμογές. Ετοιμάζουμε κάτι σαν τα δικά σας ΚΕΠ».

Η Διευθύντρια του Γραφείου Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης Radmila Urta: «Είναι πολύ χρήσιμο να μεταφερθούν και να εφαρμοστούν αυτές οι διαδικτυακές υπηρεσίες σε Δήμους της χώρας μας. Θεωρώ ότι είναι άκρως καινοτόμες και πολύ ουσιαστικές και αποτελεσματικές στην καθημερινότητα του Πολίτη. Μόλις γυρίσουμε πίσω θα επικοινωνήσω άμεσα με το Δήμαρχο και το επιτελείο ενός μεγάλου Δήμου του Σεράγεβο όπου είμαι δημότης για να υπάρξει άμεσα συνεργασία μαζί σας στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας αλλά και στο στήσιμο της πλατφόρμας Καταχώρησης και Διαχείρισης Αιτημάτων όπου με ενθουσίασε».

Ο Διευθυντής Δημόσιας Διοίκησης Nedžib Delić:  «Ευχαριστώ το Δήμο για τη φιλοξενία. Η επίσκεψη στην Ελλάδα ενδυναμώνει τους δεσμούς επικοινωνίας με τη χώρα μας. Η Βοσνία που προσπαθεί να ορθοποδήσει και να αναπτυχθεί μετά τον πόλεμο έχει ανάγκη τέτοιου είδους εμπειρίες και συνεργασίες όχι μόνο σε τεχνολογικό αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο. Θα είμαστε ευγνώμονες αν η αρχή αυτής της επίσκεψης ευοδώσει με συνέχεια συνεργασίας. Τα προγράμματα που είδαμε ήταν εξαιρετικά και πολύ χρήσιμα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

Στην Εκπαιδευτική Ημερίδα αναπτύχθηκαν:

• Παρουσιάσεις Διαδικτυακών Εφαρμογών συνεργασίας εξυπηρέτησης και επικοινωνίας του Δήμου με τους πολίτες από το Γραφείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) (Citizen's Service Centers)

Σημασία της Επικοινωνίας μεταξύ ΚΕΠ και πολιτών. Πρακτικές Εφαρμογές Λειτουργίας

E-democracy και Open Data Info sphere στην Ελλάδα

Διαύγεια και Ανοικτές Εφαρμογές Δαπανών: υποστήριξη δημόσιας σαφήνειας και συμμετοχής

Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Εσωτερικής Διοίκησης

Σημασία της επικοινωνίας μεταξύ Διοίκησης, Υπαλλήλων και Πολιτών

Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Διαχείρισης Αιτημάτων Πολιτών

Βραβείο στο 1st European Data Forum Copenhagen Denmark

Σημασία της επικοινωνίας μεταξύ Διοίκησης, Υπαλλήλων για τη Διαχείριση Αιτημάτων των Πολιτών

Διαδικτυακή Δημοτική Πύλη για την προώθηση του Τοπικού Εμπορίου

Οδηγός Αγοράς , Τόνωση των επαγγελματιών και της τοπικής Αγοράς

Σύγχρονη Ιστοσελίδα και Διαδικτυακή Πύλη Ενημέρωσης και Εξυπηρέτησης των Πολιτών

Αλληλοδιαδραστική επικοινωνία και συνεργασία με Κοινωνικά Δίκτυα (Social Network, Facebook, Twitter, Youtube…)

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Επίσκεψη στη Βαρβάκειο από τον Γιάννη Σγουρό
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, κατά τη επίσκεψή του στη ...
Απίστευτο! Αδυνάτισε μετά από τραυματική επίσκεψη στη Disneyland...
Η 22χρονη Jade Torry ζύγιζε 102 κιλά όταν ξεκίνησε τις διακοπές της στη ...
Απίστευτο αδυνάτισμα μετά από τραυματική επίσκεψη στη Disneyland!
Η 22χρονη Jade Torry ζύγιζε 102 κιλά όταν ξεκίνησε τις διακοπές της στη ...
Νέος Χατζηαβάτης ο Μπουτάρης..Στήνει τζαμί για την επίσκεψη του Νταβούτογλου στη Θεσσαλονίκη.
Τη δημιουργία καλών σχέσεων με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ ...
Επίσημη επίσκεψη του Αναστασιάδη στη Γαλλία
Επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία θα πραγματοποιήσει το διήμερο 12 και 13 ...
Άγιο Όρος - Η επίσκεψη του Ρώσου Πατριάρχη
Το Άγιον Όρος επισκέφθηκε για τρεις ημέρες ο Πατριάρχης Μόσχας και ...
Επίσκεψη του πολιτευτή Παραβάντη στο συσσίτιο του Ιερού ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου
Επίσκεψη έκανε ο Δικηγόρος και πολιτευτής Γεώργιος Παραβάντης το ...
Στο Αζερμπαϊτζάν ο Πρωθυπουργός
Το Αζερμπαϊτζάν είναι ο επόμενος σταθμός στο ταξίδι του Πρωθυπουργού, ...
Οι πρώτες εικόνες από την επίσκεψη Σαμαρά, Βενιζέλου στην Ολυμπία Οδό
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του ...