Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 18C°,
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Πολιτική
Σχετικά Νέα
«Τίποτα θετικό δεν έχουμε από την έξοδο στις αγορές»
Θετικό μήνυμα μηδέν για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο ...
Έξοδος στις αγορές το β’ εξάμηνο του 2014
Αισιόδοξος για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές εμφανίσθηκε ο ...
Στις αγορές το 2014, προέβλεψε ο Χρ. Σταϊκούρας
Μιλώντας επί της πρότασης δυσπιστίας, που συζητείται (09/11) στη Βουλή, ο ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Βλέψεις για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το δεύτερο μισό του 2014

Βλέψεις για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το δεύτερο μισό του 2014

Για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 σχεδιάζει η κυβέρνηση τις χρηματοοικονομικές τεχνικές που θα καταστήσουν εφικτή την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, ανέφερε μιλώντας σήμερα Πέμπτη (05/12) στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρα δήλωσε χαρακτηριστικά «η κυβέρνηση προχωρά στη διαμόρφωση συνθηκών για την έξοδο της χώρας στις αγορές. Προς αυτή την κατεύθυνση και σε συνδυασμό με τις ήδη σημαντικές δημοσιονομικές επιδόσεις και τις αισιόδοξες μακροοικονομικές ενδείξεις, προωθείται ο σχεδιασμός χρηματοοικονομικών τεχνικών που θα καταστήσουν εφικτή την επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014».
Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, «το σχέδιο του Προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε περιβάλλον δημοσιονομικής σταθεροποίησης ως αποτέλεσμα πρωτοβουλιών που ανελήφθησαν και υλοποιήθηκαν από την κυβέρνηση». Ταυτόχρονα όμως, όπως τόνισε, «κεφαλαιοποιεί και τις πρώτες θετικές ενδείξεις που κατεγράφησαν εφέτος σε συνέχεια και ως αποτέλεσμα των μεγάλων θυσιών της ελληνικής κοινωνίας. Σχέδιο που στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα, σε ρεαλιστικές εκτιμήσεις και προβλέψεις». 
 «Ο προϋπολογισμός του 2014 ενσωματώνει την εθνική προσπάθεια για τη σταθεροποίηση των δημοσιονομικών και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής άσκησης οικονομικής πολιτικής» είπε κ. Σταϊκούρας και εξήγησε ότι η στρατηγική αυτή εδράζεται μεταξύ άλλων:
- Στην ένταξη του σκιώδους τμήματος της οικονομίας στο εμφανές πεδίο της και στη φορολόγησή του. Η προσπάθεια πρέπει να εστιαστεί στο χτύπημα της παραοικονομίας, στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, στην καταπολέμηση της φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής. Όσο περισσότερο προσεγγίζουμε αυτό τον στόχο τόσο διευρύνεται η ευχέρεια για την ελάφρυνση των συνεπών φορολογούμενων.
- Στη διασφάλιση της πιστής εφαρμογής των κανόνων και πρακτικών χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης και πειθαρχίας. Κανόνες και πρακτικές που έχουν ήδη οδηγήσει σε περιστολή δαπανών κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. 
- Στη δημιουργία δίκαιου αποτελεσματικού και σύγχρονου κράτους, ενός κράτους που θα ανταποκρίνεται με επάρκεια στα αιτήματα της σύγχρονης κοινωνίας για οικονομική αποτελεσματικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.
- Στη βελτίωση της ποιότητας των δημόσιων οικονομικών με την αύξηση της αποτελεσματικότητας των πόρων και την ενίσχυση των δαπανών σταδιακά που έχουν υψηλό πολλαπλασιαστή και απόδοση και προάγουν την οικονομική ανάπτυξη. Αυτός ο προσανατολισμός των δημόσιων δαπανών συνάδει και με τη θεωρία της ενδογενούς ανάπτυξης.
- Στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των κοινωνικών δαπανών ώστε να περιοριστεί το υψηλό ποσοστό του πληθυσμού που έχει περάσει το κατώφλι της φτώχειας με στοχευμένες παρεμβάσεις κοινωνικής πολιτικής και τον εξορθολογισμό των μηχανισμών αναδιανομής του εισοδήματος.
- Στη διαμόρφωση συνθηκών για την έξοδο της χώρας στις αγορές. Προς αυτή την κατεύθυνση και σε συνδυασμό με τις ήδη σημαντικές δημοσιονομικές επιδόσεις και τις αισιόδοξες μακροοικονομικές ενδείξεις, προωθείται ο σχεδιασμός χρηματοοικονομικών τεχνικών που θα καταστήσουν εφικτή την επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Παρέμβαση Παπανδρέου και για την έξοδο στις αγορές
Επίθεση τόσο κατά της ΝΔ όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο πρώην ...
Κόντρα στη Βουλή για το ελληνικό ομόλογο
Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές έχει και πολιτικό αντίκρισμα με την ...
Κεδίκογλου: Θα βγούμε στις αγορές την κατάλληλη στιγμή
Ανοικτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου το χρονικό ...
Βλέπει την έξοδο στις αγορές ο Γ. Στουρνάρας
Παραμένει η αισιοδοξία στο κυβερνητικό στρατόπεδο που βλέπει πλέον ...
Διαφορετικές αναγνώσεις από κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ
Την ώρα που οι κυβερνητικοί εταίροι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος ...
Για «εικονική» έξοδο στις αγορές προειδοποιεί ο Τσίπρας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξή του στη Real News ...
ΣΥΡΙΖΑ: «Η Κομισιόν αδειάζει την κυβέρνηση Σαμαρά»
Σχόλιο σχετικά μετά την πρόβλεψη της Κομισιόν για την έξοδο της ...
Η Γαλλία «εκφράζει λύπη» για το «αδιέξοδο στις συνομιλίες» Ελλάδας - ΠΓΔΜ
Τη λύπη της για το «αδιέξοδο στις συνομιλίες» Ελλάδας και ΠΓΔΜ ...
Που θα βρεθούν οι 12.500 «διαθέσιμοι»
Το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας (12.500 υπαλλήλων του Δημοσίου) σχεδιάζει ...