Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 13C°,
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Κυρίως Πιάτο
Σχετικά Νέα
Παστίτσιο με κοτόπουλο!
Οι διαφορετικές εκτελέσεις κάποιων παραδοσιακών φαγητών οδηγούν σε ...
Ζυμαρικά με μοτσαρέλα και ντοματίνια!
Κυριακή μεσημέρι και ο δείκτης ενέργειας βρίσκεται στο μείον.. Θέλω ...
Καραμελωμένα φιλέτα κοτόπουλου, πασπαλισμένα με σουσάμι..
Σήμερα, από το πρωί αναζητάω κάτι δημιουργικό και πικάντικο για το ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Παστίτσιο!

Παστίτσιο!

Αγαπημένο, λιπαρό φαγητό που θυμίζει οικογενειακό τραπέζι.. Είναι λίγο μπελαλίδικο, αλλά με το μεράκι της μαγειρικής και με το στόχο της γευστικής απόλαυσης, ο χρόνος στην κουζίνα θα περάσει γρήγορα..

 

Υλικά:

 

300 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο - 1,20€/500γρ

750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος - 7,90€/κιλό

5 αυγά (2 ολόκληρα και 3 κρόκους) - 2,43€/6 τεμ.

100 γρ. φέτα τριμμένη - 3,5€/ 400γρ.

100 γρ. γραβιέρα τριμμένη - 11,10€/κιλό

1 λίτρο γάλα - 1,16€/ 1lt

100 γρ. βούτυρο - 0,99€/250γρ

100 γρ. αλεύρι - 1,25€/κιλό

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα - 0,70€/κιλό

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο - 2€/4σκόρδα

1 ζωμός μοσχαριού - 1,18€/3lt

400γρ ντομάτα κονκασέ - 1,80€/κιλό

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας - 0,80€/370γρ

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί - 3,20€/750ml

1 ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο - 1,50€/20γρ

2 κουτ. γλυκού μυρωδικά (θυμάρι ή ρίγανη ή δάφνη) - 2,50€/50γρ

2 κουτ. σούπας μαϊντανός - 0,50€/ματσάκι

 

Εκτέλεση:

 

Βράζουμε τα μακαρόνια 2’ λιγότερα από τις οδηγίες μαγειρέματος.. Παράλληλα ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε μια ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, προσθέτουμε το σκόρδο. Ρίχνουμε τον πελτέ, μετά το ζωμό και τέλος τον κιμά. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς και σβήνουμε με το κρασί.. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε την κονκασέ ντομάτα, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά..

 

Ενώ σιγομαγειρεύεται ο κιμάς, εμείς παρασκευάζουμε τη μπεσαμέλ. Ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι μέχρι να καβουρδιστεί λίγο.. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα κι ανακατεύουμε γρήγορα με σύρμα, για να μη σβολιάσει.. Μόλις αρχίσει να δένει, προσέχουμε πολύ για να μην αρπάξει από κάτω.. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους 3 κρόκους. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και 80γρ γραβιέρα κι ανακατεύουμε καλά.  

 

Αναμειγνύουμε τον κιμά με το ¼ της μπεσαμέλ..

 

Παίρνουμε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και στον πάτο του ρίχνουμε τα μακαρόνια, στρώνοντάς τα καλά. Προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα και αλατοπίπερο αν χρειάζεται.. Ρίχνουμε από πάνω τον κιμά κι από πάνω τη μπεσαμέλ.. Προσθέτουμε την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40’ στους 180 βαθμούς..

 

Το φαγητό μας κοστίζει 14,63€, 50’ στην κουζίνα και στο τραπέζι μας σήμερα θα καθίσουν 6 καλοί μας φίλοι..

 

Bon Appétit!

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Πένες με τόνο!
Μέσα 30΄ έχουμε ξεμπερδέψει από την κουζίνα και ξοδεύουμε το χρόνο μας ...
Ψητή γλώσσα με μουστάρδα και ρίγανη!
Αν και το κρύο άρχισε να πιάνει για τα καλά, μια βόλτα στην παραλία ...
Ρεβιθάδα φούρνου!
Η περίοδος νηστείας ξεκίνησε και η στροφή στα όσπρια και τα λαχανικά ...
Κοτόπουλο με μοτσαρέλα και προσούτο!
Μπορείτε να αντισταθείτε εσείς; Εγώ σίγουρα όχι!
Λαζάνια με μανιτάρια!
Πάμε να μαγειρέψουμε..
Βιεννέζικο Σνίτσελ!
Ο καιρός βροχερός και οι μνήμες από το σχετικά πρόσφατο ταξίδι μου στην ...
Ζυμαρικά φούρνου!
Αυτή η κρούστα των τυριών που τυλίγει τα ζυμαρικά μπορεί να με ...
Ψαρονέφρι γλυκόξινο!
Θα έρθετε μαζί μου στην κουζίνα ή θα παίρνετε μάτι απ την ...
Φιλέτο σολωμού ψημένο στη λαδόκολλα!
Ένας ωραίος καιρός μας παραπέμπει πάντα στη θάλασσα.. Βόλτες στην ...