Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 6C°,
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Δωρεάν μαστογραφίες για τις Περιστεριώτισσες
Ο Δήμος Περιστερίου, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και η εταιρεία ...
Δωρεάν μαστογραφία στον Άλιμο
Η Κινητή Μονάδα Ψηφιακού Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής ...
Υγεία: Πιο πιθανός ο καρκίνος του μαστού στις γυναίκες καριέρας
Μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του μαστού στις ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Κινητή πρόληψη… στις Αχαρνές

Κινητή πρόληψη… στις Αχαρνές

Για ακόμη μία φορά το Παράρτημα Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ήταν παρόν στον αγώνα για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου και ειδικότερα στον καρκίνο του μαστού. Το παράρτημα της πόλης μας και ο πρόεδρός του, Παναγιώτης Καζανάς, προσκάλεσε και φιλοξένησε για 3 ημέρες (26-28 Νοεμβρίου) την κινητή μονάδα μαστογράφου της Αντικαρκινικής Εταιρείας και σε συνεργασία με την Δ/νση Κοιν. Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών πραγματοποίησε ΔΩΡΕΑΝ μαστογραφίες σε γυναίκες της πόλης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Γενικός Γραμματέας της ΕΑΕ, Ευάγγελος Φιλόπουλος, έδωσε τα εύσημα στο Παράρτημα Αχαρνών στον πρόεδρο και σε όλα τα μέλη του ΔΣ για την άψογη λειτουργία του και για την άριστη οργάνωση της λήψης των μαστογραφιών ενώ δε ξέχασε να ευχαριστήσει τους εθελοντές που βοήθησαν την όλη δράση.
Δεν είναι τυχαίο ότι η ανταπόκριση των γυναικών ήταν τεράστια και παρόλο ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για 150 μαστογραφίες, οι υπεύθυνες του προγράμματος Τεχνολόγοι-Ακτινολόγοι, κ. Δώρα Κακκάβα και κ. Χαρά Ρέτσα υπερέβαλλαν εαυτόν και τελικά πραγματοποιήθηκαν 176 μαστογραφίες σε αντίστοιχο αριθμό γυναικών, με προτεραιότητα σε άνεργες και ανασφάλιστες συμπολίτισσές μας.
Παράλληλα μέσα από αυτή τη διαδικασία και κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το παραπάνω πρόγραμμα, έγινε υπενθύμηση σε πολλές γυναίκες που είχαν αμελήσει να εξεταστούν, να προγραμματίσουν να κάνουν μαστογραφία.
Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500.
Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα. Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.
Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Όλες οι επιστημονικές εταιρείες συνιστούν στις γυναίκες από την ηλικία των 40 ετών να υποβάλλονται σε τακτικό προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία κάθε ένα ή δύο χρόνια. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα έχει χαμηλή δόση ακτινοβολίας.
Για να βοηθηθούν οι γυναίκες στην ελληνική περιφέρεια που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μετά από μία γενναία χορηγία και συνεχή υποστήριξη της εταιρείας καλλυντικών AVON κατασκεύασε και εξόπλισε με σύγχρονα μηχανήματα μία κινητή μονάδα μαστογράφου. Η μονάδα αυτή περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

 

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου
Η Δ/νση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγάλεω και το Διαδημοτικό ...
Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στις Αχαρνές
Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις ...
Πάτρα: Οι γυναίκες που ύψωσαν ανάστημα στον Καρκίνο του Μαστού
25 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Κατά του Καρκίνου του ...
Υγεία: Καρκίνος του προστάτη: Ιάσιμος αν βρεθεί εγκαίρως
Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί τον πιο συχνό καρκίνο στους άντρες ...
Διαδημοτική συναυλία κατά των ναρκωτικών στις Αχαρνές
Συναυλία κατά των ναρκωτικών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 ...
Υγεία: Ποια συμπτώματα προμηνύουν συγκεκριμένες μορφές καρκίνου;
Ο καρκίνος είναι μια ομάδα ασθενειών, που μπορεί να προσβάλει σχεδόν ...
Υγεία: Ανδρικός καρκίνος: Οι 5 πιο συχνές μορφές και τα συμπτώματά τους
Μελέτη του οργανισμού CancerResearchUK αναφέρει ότι οι άνδρες έχουν 60% ...
Ασπίδα κατά του καρκίνου των ωοθηκών τα αντισυλληπτικά
Μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο των ωοθηκών έχουν όσες ...
Δεκαεννέα συλλήψεις σε Ασπρόπυργο, Άνω Λιόσια και Αχαρνές
Δεκαεννέα άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικών ...