Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 14C°,
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Συγκινητική η ανταπόκριση των κατοίκων της Παιανίας στη συλλογή  φαρμάκων
Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα  αλληλεγγύης για ...
Εγκαίνια Θεμελίωσης του ΚΕΛ Κρωπίας – Παιανίας
Οριστική λύση στο τεράστιο αποχετευτικό πρόβλημα της Ανατολικής ...
12η  Εθελοντική Αιμοδοσία στο  Παλαιό  Δημαρχείο Παιανίας
Δυναμικό παρόν σε ένα ακόμη κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης του ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Εγκαίνια Θεμελίωσης ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου

Εγκαίνια Θεμελίωσης ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια θεμελίωσης του έργου «συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση ακαθάρτων περιοχών Κορωπίου – Παιανίας», στο σημείο όπου θα κατασκευαστεί ο κεντρικός συλλεκτήρας των αγωγών μεταφοράς από το Κορωπί και την Παιανία, στη θέση Πάτημα στο Κορωπί, μετά τη γέφυρα του Σταθμού Προαστιακού-Μετρό Κορωπίου.

Μετά από προσπάθειες δεκαετιών μπαίνει σε διαδικασία υλοποίησης ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έργο για μια καθαρή ανατολική Αττική. Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Κρωπίας – Παιανίας αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015, έχει συνολικό προϋπολογισμό 124,9 εκατομμύρια Ευρώ και καλύπτεται αποκλειστικά από πόρους του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013.

To ΚΕΛ  Κρωπίας – Παιανίας  σε αριθμούς:

-      Συνολικά θα κατασκευαστεί δίκτυο αποχέτευσης μήκους81 χιλιομέτρων

-      Με την ολοκλήρωση του έργου θα καταργηθούν 40.000 βόθροι στην Ανατολική Αττική, έτσι κάθε νοικοκυριό θα εξοικονομήσει 100 με 300 Ευρώ το μήνα που πληρώνει σήμερα για το άδειασμα του βόθρου της κατοικίας

-      Θα εξυπηρετεί κατά την πρώτη φάση λειτουργίας του 135.000 κατοίκους, με δυνατότητα επέκτασης στους 200.000

-      17,5 εκατομμύρια Ευρώ θα εισρεύσουν στο ταμείο του Ελληνικού Δημοσίου από το ΦΠΑ, ενώ παράλληλα θα επωφεληθούν σημαντικά τα ασφαλιστικά ταμεία καιτο ΙΚΑαπό τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων

-      Εξαλείφεται ο κίνδυνος επιβολής προστίμων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 47.000 ευρώ είναι το ημερήσιο πρόστιμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραβίαση της κοινοτικής περιβαλλοντικής Νομοθεσίας.

-      Δημιουργούνται 300 νέες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή του και άλλες 50 μόνιμες θέσεις εργασίας για τη λειτουργία του

Kατά τη διάρκεια των εγκαινίων των εργασιών του ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός τόνισε ότι το εμβληματικό έργο του ΚΕΛ, που θα ολοκληρωθεί το 2015, θα αλλάξει τη ζωή δεκάδων χιλιάδων κατοίκων στα Μεσόγεια. Δυο δεκαετίες χρειάστηκε η Πολιτεία, ώστε να ωριμάσει το έργο, αφού το ΚΕΛ έχει ξεκινήσει ως σχεδιασμός, αμέσως μετά τη Μεταπολίτευση. 37 αιτήσεις ακύρωσης και ασφαλιστικών μέτρων, αριθμός που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, από κάποιους που ήθελαν – εξυπηρετώντας συμφέροντα ίδια ή τρίτων- η Ανατολική Αττική να  παραμείνει στην τριτοκοσμική αυτή κατάσταση  των 150.000 βόθρων.  Ο

κ. Σγουρός επανέλαβε τη χρησιμότητα του έργου για δεκάδες χιλιάδες πολίτες των Μεσογείων ενώ διαβεβαίωσε ότι αυτό θα ολοκληρωθεί έγκαιρα χαρακτηρίζοντας όνειδος την ύπαρξη των βόθρων στην Ανατολική Αττική.

Στην συνέχεια η  Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής κα Χρυσάνθη Κισκήρα έκανε λόγο για μια σημαντική μέρα, καταλήγοντας ότι «Και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα»

Ο δήμαρχος Παιανίας  Δημήτρης Γ. Δάβαρης υποστήριξε ότι «Η σημερινή μέρα είναι μία από τις πλέον ευτυχισμένες στη ζωή μου γιατί όπως λέει ο Ν.  Καζαντζάκης ¨Ευτυχία θα πει να  κάνεις  το χρέος σου, κι όσο πιο δύσκολο το χρέος,  τόσο πιο μεγάλη η ευτυχία". Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα αυτό το μεγάλο έργο, όλους τους πρώην Δημάρχους και ιδιαίτερα τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Δήμων μας. Ευχαριστώ επίσης και τις υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ  για την πολύτιμη βοήθειά τους, τον Δ/ντή Μεγάλων Έργων κ. Γιάννη Πάσσιο και τη Τμηματάρχη κα Στέλλα Ράπτου -που σήμερα παραβρίσκονται εδώ- όπου διαχρονικά βοήθησαν για να φτάσουμε σήμερα να θεμελιώνουμε αυτό το έργο». 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Για 3η συνεχόμενη χρονιά «Let’ s do it» στην Παιανία
Ο δήμος Παιανίας την Κυριακή 6 Απριλίου, συμμετείχε για τρίτη ...
Εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Παιανίας-Γλυκών Νερών ο Δ. Δάβαρης
Ο απερχόμενος δήμαρχος Παιανίας-Γλυκών Νερών Δημήτρης Δάβαρης, ...
Αναδάσωση στην Παιανία
Ο δήμαρχος Παιανίας Δημήτρης Γ. Δάβαρης και ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Νίκος ...
Μειώνει τα δημοτικά τέλη η Παιανία
Ο δήμαρχος Παιανίας Δημήτρης Δάβαρης και το Δημοτικό Συμβούλιο του ...
Συγκέντρωση τροφίμων για τους αδυνάτους στην Παιανία
Ο δήμος Παιανίας στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, ...
8η διανομή τροφίμων στο δήμο Παιανίας
Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε για 8η συνεχή φορά διανομή ...
Το ΣτΕ «ξεμπλόκαρε» τα έργα μεταφοράς λυμάτων των δήμων Αν. Αττικής
Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ενέκρινε την κατασκευή των έργων ...
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Κίτσι Κορωπίου
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο Κίτσι Κορωπίου η οποία εκδηλώθηκε σε ...
Φωτιά στον Άγιο Γεώργιο Κορωπίου
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Γεώργιος ...