Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 4C°,
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ιβάν βάζει χρήματα και καθαρίζει με τα χρέη!

Ο Ιβάν βάζει χρήματα και καθαρίζει με τα χρέη!

Ο Ιβάν Σαββίδης ετοιμάζεται να βάλει και πάλι τα χέρια του βαθιά στην τσέπη συμμετέχοντας στη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που προαναγγέλθηκε, αλλά αυτή τη φορά θα το κάνει μάλλον για τα χρέη προς το Δημόσιο!

Χθες η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γνωστοποίησε ότι στις 20/12/2013 στις 13.00 στο γήπεδο της Τούμπας θα πραγματοποιηθεί η τακτική γενική συνέλευση. Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι και μία νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες των ΣΠΟΡ το ύψος της αύξησης θα καλύπτει το πρωτογενές χρέος του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο (10,4 εκ. ευρώ) συν τις όποιες ζημιές μπορεί να υπάρχουν στην εταιρία για τη χρήση μέχρι τις 30/6/2013 (αλλά και τις πιθανές ζημιές μέχρι το τέλος της νέας τρέχουσας χρήσης) και ο λόγος είναι προφανής: ο Ιβάν Σαββίδης ετοιμάζει το έδαφος για να πληρώσει εφάπαξ το πρωτογενές χρέος προς το Δημόσιο και να κλείσει οριστικά το θέμα που ταλαιπωρεί τόσα χρόνια την ομάδα! Οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες στο νέο νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα συμπεριληφθεί και μία ρύθμιση για όλες τις Ανώνυμες Εταιρίες (ΑΕ) που έχουν χρέη προς το Δημόσιο και σύμφωνα με την οποία οι εταιρίες που θα μπορούν να πληρώσουν εφάπαξ του χρέος τους θα απαλλαγούν από τις προσαυξήσεις! Ετσι ο Ιβάν Σαββίδης βάζοντας τα απαιτούμενα χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ μέσω της νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα έχει έτοιμα τα κεφάλαια για να αποπληρώσει μία και καλή τα χρέη του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο και να καθαρίσει οριστικά η ομάδα από τις οικονομικές αμαρτίες του παρελθόντος.

Μένει τις επόμενες μέρες να οριστικοποιηθεί το ύψος της νέα αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που θα ανοίξει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς στο ποσό θα συμπεριληφθούν και όποιες ζημιές μπορεί να προκύπτουν για τη χρήση μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2013.

Βέβαια στην τακτική γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα γίνει και ο οικονομικός απολογισμός της ομάδας για την εταιρική χρήση από 1/7/2012 έως 30/6/2013.

Επίσης θα συζητηθεί το θέμα της παραίτησης του μέλους του ΔΣ του Σπύρου Μηλιωρίδη και θα ληφθεί απόφαση περί αναπλήρωσής του ή μη, ενώ στα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι και η έγκριση αμοιβής μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά θα συζητηθούν και άλλα θέματα που μπορεί να τεθούν από τους μετόχους της ΠΑΕ.

Το τελικό ποσό της νέας ΑΜΚ θα προσδιοριστεί τις επόμενες μέρες και λογικά θα είναι αυξημένο για να έχει η ΠΑΕ διαθέσιμα κεφάλαια για άλλες ανάγκες πλην των χρεών

Κάποια από τα χρήματα που θα μπουν στην νέα ΑΜΚ θα πάνε και για μεταγραφές

ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις παλαιών οφειλών των εταιριών προς το Δημόσιο. Πρόκειται για το νομοσχέδιο που ενδιαφέρει και τον ΠΑΟΚ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα προβλέπει ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες για τις εταιρίες που μπορούν να αποπληρώσουν εφάπαξ το πρωτογενές κεφάλαιο του χρέους!

 

sport103.gr