Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 7C°,
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Κυρίως Πιάτο
Σχετικά Νέα
Ρολό κοτόπουλου με κατίκι και κάπαρη!
Οι μεσογειακές γεύσεις είναι το φόρτε μου, γι’ αυτό η σημερινή συνταγή ...
Ζυμαρικά με μοτσαρέλα και ντοματίνια!
Κυριακή μεσημέρι και ο δείκτης ενέργειας βρίσκεται στο μείον.. Θέλω ...
Καραμελωμένα φιλέτα κοτόπουλου, πασπαλισμένα με σουσάμι..
Σήμερα, από το πρωί αναζητάω κάτι δημιουργικό και πικάντικο για το ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Ρολό γεμιστό!

Ρολό γεμιστό!

Τα Σαββατοκύριακα, που έχουμε περισσότερο χρόνο για το σπίτι και την οικογένειά μας, οι μυρωδιές της κουζίνας ξεσηκώνουν τα αγαπημένα μας πρόσωπα..  Είναι αυτές οι μικρές, γλυκές (&αλμυρές) δοκιμασίες που μας χαρίζουν χαμόγελα απόλαυσης..  Σήμερα, το μενού περιλαμβάνει ένα μπελαλίδικο, αλλά άκρως γευστικό φαγητό.. Πάμε να μαγειρέψουμε..

 

Υλικά:

  • 2 μεγάλα φιλέτα άπαχο χοιρινό - 11,30€/κιλό
  • 12 φέτες μπέικον - 3,79€/300γρ
  • 3 ½ κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό - 0,50€/ματσάκι
  • 2 κουτ. σούπας θυμάρι - 3,5€/45γρ
  • 1 ½ κουτ. σούπας δενδρολίβανο - 1,50€/ 45γρ
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο - 3,15€/500γρ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο - 0,70€/κιλό
  • 110γρ μανιτάρια portobello , ψιλοκομμένα - 3,30€/500γρ
  • 1 αυγό, χτυπημένο - 2,43€/6 τεμ.
  • ξύσμα και χυμό 1 λεμονιού - 0,43€/κιλό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες  - 2€/4σκόρδα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς . Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση (κατά μήκος), με πολλή προσοχή για να μη μας ανοίξουν. Τυλίγουμε το κρέας με σελοφάν και το ανοίγουμε με τον πλάστη. Αφαιρούμε το σελοφάν κι αλατοπιπερώνουμε.

 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας θυμάρι και τα μανιτάρια και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά.  Μαγειρεύουμε για  5-6΄ και αποσύρουμε. Στο μείγμα μας προσθέτουμε το αυγό, 1 ½ κουτ. σούπας μαϊντανό, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε καλά.

 

Σε ένα ταψί τοποθετούμε το ένα φιλέτο, βάζουμε από πάνω τη γέμιση και καλύπτουμε με το άλλο φιλέτο. Έχοντας δημιουργήσει τώρα ένα «τοστ» με τα φιλέτα και τη γέμιση, το τυλίγουμε με μπέικον γύρω-γύρω. Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες ή με κλωστή.

 

Φιλική Συμβουλή: Εάν μας δυσκολεύει αυτός ο τρόπος, μπορούμε να ετοιμάσουμε το ρολό μας με ένα δίχτυ μαγειρικής και να το τυλίξουμε μετά με το μπέικον.

 

Το ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Μόλις το βγάλουμε, το τυλίγουμε με ένα αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για 10-15’. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένα λαχανικά και πατάτες φούρνου..

 

Η συνταγή μας κοστίζει 17€,45’ στην κουζίνα και 6 αγαπημένα πρόσωπα θα ξετρελαθούν σήμερα με το φαγητό μας.

 

Bon Appétit!

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Πένες με τόνο!
Μέσα 30΄ έχουμε ξεμπερδέψει από την κουζίνα και ξοδεύουμε το χρόνο μας ...
Ψητή γλώσσα με μουστάρδα και ρίγανη!
Αν και το κρύο άρχισε να πιάνει για τα καλά, μια βόλτα στην παραλία ...
Ρεβιθάδα φούρνου!
Η περίοδος νηστείας ξεκίνησε και η στροφή στα όσπρια και τα λαχανικά ...
Κοτόπουλο με μοτσαρέλα και προσούτο!
Μπορείτε να αντισταθείτε εσείς; Εγώ σίγουρα όχι!
Λαζάνια με μανιτάρια!
Πάμε να μαγειρέψουμε..
Βιεννέζικο Σνίτσελ!
Ο καιρός βροχερός και οι μνήμες από το σχετικά πρόσφατο ταξίδι μου στην ...
Ζυμαρικά φούρνου!
Αυτή η κρούστα των τυριών που τυλίγει τα ζυμαρικά μπορεί να με ...
Ψαρονέφρι γλυκόξινο!
Θα έρθετε μαζί μου στην κουζίνα ή θα παίρνετε μάτι απ την ...
Φιλέτο σολωμού ψημένο στη λαδόκολλα!
Ένας ωραίος καιρός μας παραπέμπει πάντα στη θάλασσα.. Βόλτες στην ...