Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 18C°,
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Κοινωνία
Σχετικά Νέα
Πειθαρχικό για πρύτανη, «καμπανάκι» για διοικητικούς
Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος παραπέμπει ο ...
Αρβανιτόπουλος: Η πολιτεία δεν εκβιάζεται
Απάντηση στην προκήρυξη νέων απεργιακών κινητοποιήσεων εκ μέρους των ...
Ανένδοτοι οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεχίζουν  την απεργία
Οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν τη ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Ανυποχώρητοι οι διοικητικοί και νέα 48ωρη απεργία

Ανυποχώρητοι οι διοικητικοί και νέα 48ωρη απεργία

Βήμα πίσω δε κάνουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου της Αθήνας, που αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα και την Τρίτη (25&26/11) καλώντας παράλληλα  την κυβέρνηση να πάρει πίσω τη διαθεσιμότητα. 

Οι διοικητικοί, αρνήθηκαν να παραστούν στο ραντεβού με τον υπουργείο Παιδείας, διαμηνύοντας πως αν ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θέλει διάλογο, να αποσύρει το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Η νέα απεργία αποφασίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (22/11), στη συνεδρίαση των διοικητικών υπαλλήλων στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου. 

Την απόφαση για απεργία ανακοίνωσε ο Ζαχαρίας Τριγάζης, μέλος του συμβουλίου των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου της Αθήνας, που κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, πως από τη μια καλεί σε διάλογο του πρυτάνεις των πανεπιστημίων και από την άλλη τους λοιδορεί.

Συναντήσεις του υπουργού Παιδείας

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σίμο Σιμόπουλο, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνο Γάτσιο και του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργο Παναγιωτάκη, την Παρασκευή (22/11), το μεσημέρι.

Αύριο, Σάββατο, στις 11 το πρωί, θα συναντηθεί με τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνηκαι στη συνέχεια με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα συναντηθεί με τους πρυτάνεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μυλόπουλο, του Πανεπιστημίου Κρήτης Ευριπίδη Στεφάνου και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννη Μεσσήνη.

Επίσης, αύριο, ο κ. Αρβανιτόπουλος, θα συναντηθεί με τους προέδρους των συλλόγων των διοικητικών υπαλλήλων Ιδρυμάτων, που συμμετέχουν στη διαθεσιμότητα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κινητικότητας και επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του δημοσίου, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Αρβανιτόπουλος: Δε μιλάμε για απολύσεις αλλά για διαθεσιμότητα

Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μίλησε για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στην πρωινή εκπομπή του ANT1.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «τους ζητήσαμε να κάνουν αξιολόγηση και μας είπαν ότι παντού έχουν ελλείψεις», ενώ συμπλήρωσε ότι «από τα 36 ιδρύματα βρήκαμε ότι στα 8 υπάρχουν υπεράριθμοι. Υπήρξαν βιβλιοθήκες που είχαν 96 ανθρώπους». Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπήρχε και υπάρχει ένας ανορθολογισμός υπαλλήλων στα πανεπιστήμια. Τα ιδρύματα εδώ και ένα χρόνο έπρεπε να έχουν έναν κανονισμό και να έχουν βάλει τάξη όλοι οι συνάδελφοί μου».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε πως «κάθε θέση δουλειάς που χάνεται είναι μια πληγή. Οι Έλληνες πολίτες έχουν ματώσει».  Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «δεν μιλάμε για απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων αλλά για κινητικότητα» και υποστήριξε ότι «στο πανεπιστήμιο Αθηνών μέσα σε μια νύχτα προσλήφθηκαν 500 υπάλληλοι. Κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν τα άπλυτα κάτω από το χαλί. Στο Καποδιστριακό υπάρχουν 313 περιπτώσεις υπαλλήλων με το ίδιο επώνυμο και 80 γιους και κόρες».

Υποστήριξε πάντως ότι «έχω πει ότι η Παιδεία έπρεπε να εξαιρεθεί από το μνημόνιο. Όμως, προσπαθούμε να το διαχειριστούμε χωρίς να υπάρξουν πληγές στη γνώση». Και γι’ αυτό τόνισε ότι περιμένει τους πρυτάνεις και τους διοικητικούς υπαλλήλους σήμερα το μεσημέρι για να συζητήσουν τι μέλλει γενέσθαι.

Τόνισε πάντως ότι το δικαστήριο έχει κρίνει τρεις φορές την απεργία τους παράνομη και υποστήριξε ότι δεν μπορούν να κρατούν σε ομηρία τους φοιτητές.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Απεργούν Δευτέρα-Τρίτη οι διοικητικοί υπάλληλοι
«Καλή βδομάδα» με απεργία θα πουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι ...
Σε απεργία κατεβαίνουν οι υπάλληλοι των ΑΕΙ
Σε νέα 48ωρη απεργία κατά της διαθεσιμότητας προσανατολίζεται για τις 13 ...
Αρβανιτόπουλος: Θα στηρίξουμε τους τρίτεκνους και πολύτεκνους
Τη στήριξη σε νομοθετικό επίπεδο της πολύτεκνης και τρίτεκνης ...
Επιστολή των πανεπιστημιακών διοικητικών υπαλλήλων στον Πρύτανη του ΕΚΠΑ
Ανοικτή επιστολή στον Πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού ...
Συναντήσεων συνέχεια πρυτάνεων-υπουργού
Με την 48ωρη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και ...
Σε διάλογο καλεί ο υπουργός Παιδείας
Με αφορμή το τεταμένο κλίμα, που επικρατεί στο χώρο των πανεπιστημίων, ...
Διοικητικοί: 48ωρη απεργία και… βλέπουμε
Σε νέα απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή προχωρούν οι διοικητικοί ...
Νέα 24ωρη απεργία διοικητικών ΑΕΙ
Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρά αύριο Δευτέρα η Ομοσπονδία Διοικητικών ...
Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ μηνύουν στελέχη του υπουργείου Παιδείας
Μήνυση για παράβαση καθήκοντος υπέβαλε ο σύλλογος διοικητικών ...