Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 4C°,
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Κεφαλογιάννη: Νέο ρεκόρ για τον τουρισμό και το 2014
Νέο ρεκόρ για τον τουρισμό αναμένει και το 2014 η υπουργός Τουρισμού, ...
Κεφαλογιάννη: Στα 11,5 δισ. οι εισπράξεις από τον τουρισμό φέτος
Στα 11,5 δισ. ευρώ αναμένεται να «σκαρφαλώσουν» οι εισπράξεις από την ...
Κεφαλογιάννη: Χρονιά ρεκόρ η φετινή για τον τουρισμό
Την εκτίμηση ότι η φετινή χρονιά, θα είναι χρονιά- ρεκόρ για τον ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Κεφαλογιάννη: Το 2013 ήταν μία από τις καλύτερες χρονιες για τον τουρισμό

Κεφαλογιάννη: Το 2013 ήταν μία από τις καλύτερες χρονιες για τον τουρισμό

Η φετινή καλή πορεία του τουρισμού καταδεικνύει ότι οι μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιεί η κυβέρνηση βοηθούν ουσιαστικά τη χώρα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της, τόνισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, από το βήμα των εργασιών της διημερίδας για τον τουρισμό, που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο, στη Θεσσαλονίκη.

Το 2013 «δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι πράγματι ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές για τον ελληνικό τουρισμό» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «τα μηνύματα που έρχονται για τη νέα τουριστική χρονιά είναι επίσης ελπιδοφόρα».

«Η μόνη αναγκαία συνθήκη για τη συνέχιση της καλής πορείας μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς τη συνταγή που ακολουθούμε εδώ και 17 μήνες. Να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί στην παγκόσμια τουριστική αγορά. Να βελτιώνουμε διαρκώς το προσφερόμενο προϊόν μας» ανέφερε η υπουργός.

Υπογράμμισε δε, ότι η ορθολογική τουριστική ανάπτυξη της χώρας είναι πλέον προϋπόθεση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

«Στη σημερινή εποχή οφείλουμε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό το φυσικό πλούτο της χώρας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αλλά και την πλούσια παράδοση της. Το ισχυρό όνομα που διαθέτει και την καθιστά έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στον κόσμο. Πρέπει να αναδείξουμε την ξεχωριστή ταυτότητα κάθε προορισμού, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Να αναβαθμίσουμε τις υποδομές της. Να επενδύσουμε στην καινοτομία» πρόσθεσε η κ. Κεφαλογιάννη.

Ειδικά για τον τουριστικό κλάδο και καθώς τα καταναλωτικά πρότυπα διαρκώς μεταβάλλονται, η επένδυση σε καινοτόμα τουριστικά προϊόντα αποτελεί προϋπόθεση για να διατηρηθεί η χώρα στις υψηλές θέσεις της παγκόσμιας τουριστικής ζήτησης, σημείωσε.

Η υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στις επιλεγμένες κατευθύνσεις για τη στήριξη των ειδικών μορφών τουρισμού, επισημαίνοντας ότι από τις πρώτες πρωτοβουλίες (του υπουργείου) ήταν η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού σε δύο βασικούς άξονες- την κρουαζιέρα και τον τουρισμό σκαφών αναψυχής. Μάλιστα, όπως είπε, η κρουαζιέρα μπορεί να αναδείξει επιπλέον ειδικές μορφές τουρισμού- τον πολιτιστικό, τον θρησκευτικό, τον τουρισμό υπαίθρου -με προϋπόθεση, βεβαίως, τη βελτίωση των συγκοινωνιών και τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.

Για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, η υπουργός ανέφερε ότι «ήδη συνεργαζόμαστε με το υπουργείο Υγείας για το θεσμικό πλαίσιο άσκησης της δραστηριότητας του ιατρικού τουρισμού» και «μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχουμε υπογράψει την κοινή υπουργική απόφαση με το υπουργείο Υγείας».

Επίσης, ακόμα μια σημαντική προτεραιότητα αποτελεί ο επαγγελματικός τουρισμός και ήδη έχει συσταθεί στο υπουργείο Τουρισμού ομάδα εργασίας με συμμετοχή βασικών εταίρων του κλάδου, προκειμένου να επεξεργαστεί σχέδιο για την επανατοποθέτηση της Ελλάδας ως προορισμό συνεδριακού τουρισμού.

Υπογράμμισε δε, ότι η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί πρωτεύουσα στρατηγική επιλογή του υπουργείου τουρισμού. «Σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, προχωράμε στη δημιουργία ενός σύγχρονου πλαισίου επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τουρισμό» σημείωσε η υπουργός.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Νέο ρεκόρ για τον τουρισμό στο 9μηνο-Αύξηση 20% στην κίνηση
Συνεχίζονται τα καλά νέα για τον τουρισμό. Στο 9μηνο ...
Κεφαλογιάννη: Μπορούμε να πάμε τον ελληνικό τουρισμό ακόμα πιο ψηλά
 Τις προσπάθειες τις ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου του ...
ΣΕΤΕ: Στο 20,1% η συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ
Μεγεθύνεται η συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ της ελληνικής ...
Επαφές Κεφαλογιάννη με tour operators στο Όσλο
Συνάντηση με τους σημαντικότερους για τον ελληνικό τουρισμό Τour Οperators ...
Στο Βερολίνο η Ολγα Κεφαλογιάννη
Για το Βερολίνο, αναχωρεί τη Δευτέρα, 3 Μαρτίου υπουργός Τουρισμού Όλγα ...
Κεφαλογιάννη: Η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αποτελεί θετικό γεγονός για τον τουρισμό
«Η νέα Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αποτελεί θετικό ...
Κεφαλογιάννη: Κερδισμένη μάχη η διατήρηση του ΦΠΑ εστίασης στο 13% για το 2014
«H διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση, το 2014, αποτελεί για τον ...
Η TUI ενδιαφέρεται για Ελλάδα-Επιβεβαίωση Κεφαλογιάννη
Το ενδιαφέρον της TUI Travel για επενδύσεις στην ελληνική τουριστική αγορά ...
Στις ΗΠΑ η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη
Για τις ΗΠΑ και τον Καναδά αναχωρεί την Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013, η ...