Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 11C°,
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Πολιτική
Σχετικά Νέα
Εμμονή της τρόικα για περαιτέρω απολύσεις στο δημόσιο
Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής ...
Οι ιδιωτικοποιήσεις απασχόλησαν κυβέρνηση-τρόικα
Η νέα συνάντηση των κλιμακίου της τρόικας με το υπουργείο Οικονομικών ...
«Αγκάθια» στις συζητήσεις με την τρόικα
Αβέβαιο θεωρείται αν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Σχεδόν αδύνατη η συμφωνία μέχρι την 9η Δεκεμβρίου

Σχεδόν αδύνατη η συμφωνία μέχρι την 9η Δεκεμβρίου

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης μέχρι την 9η Δεκεμβρίου καθώς ούτε η απογευματινή συνάντηση (20/11) του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ε τους επικεφαλής της τριμερούς κατέληξε σε κάποια συμφωνία.

Πλέον,  όλα δείχνουν  ότι η προσδοκία της Αθήνας για «συμφωνία σε όλα μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου», δεν πρόκειται να ευοδωθεί παρά το γεγονός ότι οι πιθανότητες για επίτευξη του στόχου της Αθήνας αυξήθηκαν σε 60%-40% από 50%-50% την Τρίτη, σύμφωνα με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.

Οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν για αυτή την εβδομάδα και αύριο Πέμπτη (21/11) ο υπουργός Οικονομικών και οι εκπρόσωποι των δανειστών αναχωρούν για το έκτακτο Εurogroup στις Βρυξέλλες που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή. 

Συμφωνία με το υπουργείο Εργασίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για αλλαγές στο ασφαλιστικό που θα αποφέρει 700 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Δημοσίου έγινε δεκτό από τους επικεφαλής της τρόικας.

«Έκλεισε» το θέμα των απολύσεων
Στη σημερινή (20/11) συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας, οι κ.κ Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς αναγνώρισαν την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων, την αξιολόγηση δομών και τα σχέδια στελέχωσης 400.000 υπαλλήλων σε υπουργεία και φορείς του δημοσίου, ενώ δεν υπήρξε και πρόβλημα με τις 2.730 απολύσεις (2.000 από το κλείσιμο της ΕΡΤ, 500 λόγω προβλημάτων υγείας και 230 «επίορκων»).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η δεύτερη φάση της διαθεσιμότητας θα ολοκληρωθεί με μία μικρή καθυστέρηση, τους πρώτους μήνες του 2014, αφού τους ανέλυσε τον προγραμματισμό του. Ο υπουργός επισήμανε στην τρόικα ότι χωρίς να προσμετρηθούν οι όποιες απολύσεις προέλθουν από την αναδιοργάνωση της αμυντικής βιομηχανίας δεν βγαίνει ο αριθμός των 4.000 απολύσεων για το 2013, ενώ παρέμεινε ανοικτό το θέμα των συμβασιούχων που εργάζονται στο δημόσιο με προσωρινές διαταγές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τους έκανε γνωστό ότι προχωρά με γοργούς ρυθμούς η αξιολόγηση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, συμπλήρωσε ότι θα υπάρξουν συγχωνεύσεις και καταργήσεις μικρών οργανισμών.

Τα βρίσκουν σιγά-σιγά  για τους πλειστηριασμούς

Σημεία σύγκλησης στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας διαπίστωσε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά τη σύντομη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Οικονομικών ο Γ. Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και ο υποδιοικητής της ΤτΕ Γ. Παπαδάκης με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι οι πιθανότητες για επίτευξη συμφωνίας για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τις συζητήσεις με την τρόικα έως την 9 Δεκεμβρίου είναι 60%-40%. «Για αυτό δουλεύουμε τόνισε χαρακτηριστικά».

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης που μετείχε στη συζήτηση για τους πλειστηριασμούς αποκάλυψε ότι από σήμερα το απόγευμα οι υπηρεσίες του υπουργείου και τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα εξετάσουν μια σειρά από ζητήματα που έχουν τεθεί στο τραπέζι.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου και ότι η ρύθμιση αυτή θα κινείται στο πνεύμα των πρόσφατων δηλώσεων του πρωθυπουργού για τους πλειστηριασμούς.

«Λουκέτο» στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας

Ξαφνικό κλείσιμο, αλά ΕΡΤ, φέρεται να αποφάσισε η κυβέρνηση για το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας με το εποπτεύον υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και δικτύων να υποστηρίζει πως οι εργαζόμενοι ήταν ενήμεροι για αυτή την απόφαση ήδη από τον Σεπτέμβριο, ενώ είχε φανεί και από το «ξήλωμα» του ΔΣ μετά το πόρισμα Ρακιντζή για διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

Η απόφαση αυτή οριστικοποιήθηκε σήμερα σε επικοινωνία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Το ίδιο αναμένεται να γίνει και για άλλους οργανισμούς του ίδιου μεγέθους ή και μικρότερου. Όλοι αυτοί οι οργανισμού περιλαμβάνονται στον κατάλογο των προς συγχώνευση οργανισμών.

Σύμφωνα με το MEGA, η διαδικασία του «ξαφνικού θανάτου» δεν αφορά μεγάλες ΔΕΚΟ. Εκεί όμως θα μειωθεί το προσωπικό κατά 5 ή και 10%.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
ΚΚΕ: Η συμφωνία κυβέρνησης- τρόικας έχει τη σφραγίδα του κεφαλαίου
«Η συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας έχει τη σφραγίδα του κεφαλαίου» ...
Κοντά σε συμφωνία υπουργείο Εργασίας & τρόικα
Κοντά σε συμφωνία βρίσκονται υπουργείο Εργασίας και η τρόικα, μετά την ...
Άγνωστο εάν υπήρξε συμφωνία στη συνάντηση Βρούτση- τρόικα
Χωρίς ανακοινώσεις για το εάν επιτεύχθηκε κάποιου είδους συμφωνία ...
Το «παλεύουν» τρόικα-κυβέρνηση για τελική συμφωνία
«Οδεύουμε σε συμφωνία με τα τεχνικά κλιμάκια για το πρωτογενές ...
Σε καλό κλίμα η συνάντηση τρόικας-υπουργού Εργασίας
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της τρόικας με την ηγεσία ...
Σε αναζήτηση στοιχείων οι εκπρόσωποι της τρόικας
Με το σταγονόμετρο βγαίνουν οι πληροφορίες σχετικά με τη συνάντηση που ...
«Πλούσια» η ατζέντα τρόικας-κυβέρνησης
Πολλά ανοιχτά μέτωπα παραμένουν μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας ...
Reuters: Έκλεισε η συμφωνία με την τρόικα
Επήλθε συμφωνία μεταξύ της τρόικας και της κυβέρνησης για τις ...
Διαφωνία τρόικας-κυβέρνησης για τα «κόκκινα δάνεια»
Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε (και) η νέα συνάντηση μεταξύ κυβερνητικών ...