Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 14C°,
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Κυρίως Πιάτο
Σχετικά Νέα
Φιλέτο σολωμού ψημένο στη λαδόκολλα!
Ένας ωραίος καιρός μας παραπέμπει πάντα στη θάλασσα.. Βόλτες στην ...
Ζυμαρικά με μοτσαρέλα και ντοματίνια!
Κυριακή μεσημέρι και ο δείκτης ενέργειας βρίσκεται στο μείον.. Θέλω ...
Καραμελωμένα φιλέτα κοτόπουλου, πασπαλισμένα με σουσάμι..
Σήμερα, από το πρωί αναζητάω κάτι δημιουργικό και πικάντικο για το ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Crispy Chicken!

Crispy Chicken!

Ένα φαγητό που τρελαίνει μικρούς και μεγάλους είναι οι γνωστές κοτομπουκιές.. Κανένας δε μπορεί να αντισταθεί σε αυτή την κρούστα που τυλίγει το κοτόπουλο, στο χρυσαφένιο χρώμα, και κυρίως στην απίθανη γεύση.. Αν δεν αντέχουμε τον πειρασμό, μπορούμε εύκολα και γρήγορα να τα έχουμε στην κουζίνα μας.. Τι θα χρειαστούμε;

 

Υλικά:

 

  • 700 γρ. κοτόπουλο - 3,14€/720γρ - φτερούγες
  • 70 γρ. Cornflakes θρυμματισμένα - 2,34€/375γρ
  • 70 γρ. παρμεζάνα - 8,30€/κιλό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο - 3,15€/500γρ
  • χυμός ενός λεμονιού - 0,43€/κιλό
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα - 1,77€/ 500γρ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο  πιπέρι

 

Εκτέλεση:

 

Καθαρίζουμε καλά το κοτόπουλο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα μέρη του, όπως μπούτι, στήθος ή φτερούγες.

 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το λεμόνι, τη μουστάρδα, το αλάτι και τέλος το πιπέρι και χτυπάμε δυνατά μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα. Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνουμε τα Cornflakes με την παρμεζάνα.

 

Φιλική Συμβουλή: Αν θέλουμε ένα πιο ομαλό σχήμα στο κοτόπουλο, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα δημητριακά με γαλέτα ή φρυγανιά.

 

Βουτάμε το κοτόπουλο στο λαδολέμονο και μετά στο μείγμα δημητριακών - παρμεζάνας. Τοποθετούμε για 1-2ώρες το κοτόπουλο στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η κρούστα..

 

Σε ένα ταψί στρώνουμε τη λαδόκολλα και βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου πάνω χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους.

 

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε στη δεύτερη σχάρα για 20’.

 

Το φαγητό μας κοστίζει 4, 61€, 35’ στην κουζίνα και θα ξετρελαθούν με τη μαγειρική μας σήμερα άλλα 3 αγαπημένα πρόσωπα!

 

Bon Appétit!

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Ψαρόσουπα!
Το κρύο κερδίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο έδαφος και οι ιώσεις ...
Πένες με τόνο!
Μέσα 30΄ έχουμε ξεμπερδέψει από την κουζίνα και ξοδεύουμε το χρόνο μας ...
Ψητή γλώσσα με μουστάρδα και ρίγανη!
Αν και το κρύο άρχισε να πιάνει για τα καλά, μια βόλτα στην παραλία ...
Ρεβιθάδα φούρνου!
Η περίοδος νηστείας ξεκίνησε και η στροφή στα όσπρια και τα λαχανικά ...
Κοτόπουλο με μοτσαρέλα και προσούτο!
Μπορείτε να αντισταθείτε εσείς; Εγώ σίγουρα όχι!
Λαζάνια με μανιτάρια!
Πάμε να μαγειρέψουμε..
Βιεννέζικο Σνίτσελ!
Ο καιρός βροχερός και οι μνήμες από το σχετικά πρόσφατο ταξίδι μου στην ...
Ζυμαρικά φούρνου!
Αυτή η κρούστα των τυριών που τυλίγει τα ζυμαρικά μπορεί να με ...
Ψαρονέφρι γλυκόξινο!
Θα έρθετε μαζί μου στην κουζίνα ή θα παίρνετε μάτι απ την ...