Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 19C°,
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Σγουρός: Συγγνώμη που δεν χρεοκόπησα την περιφέρεια Αττικής
Ειρωνική απάντηση έδωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάνννης Σγουρός ...
Σγουρός: Να αυξηθούν τα κονδύλια για την Περιφέρεια Αττικής
Την ανάγκη αύξησης των κονδυλίων που προβλέπονται για την Περιφέρεια ...
Καταγγέλλει έγκλημα κατά του Περιβάλλοντος στη θέση «Λιμανάκι Αγ. Νικολάου» ο δήμαρχος Κερατσινίου
Καταγγελία προς το ΥΠΕΚΑ, του Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

OpenDays 2013 από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις

OpenDays 2013 από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις

Η Περιφέρεια Αττικής και το Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνουν Διήμερη Επιστημονική Εκδήλωση, Ημερίδα και Εκπαιδευτικά Σεμινάρια.

Με θεματικούς άξονες το Περιβάλλον, την Υγεία και την Κλιματική αλλαγή θα πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Περιβάλλον & Υγεία. Διαχείριση Περιβαλλοντικών Θεμάτων με επιπτώσεις στην Υγεία»), στις 21 και 22 Νοεμβρίου, διήμερη επιστημονική εκδήλωση OPENDAYS 2013 - LOCAL EVENTS: «Οι Περιφέρειες και οι Πόλεις της Ευρώπης ξεκινούν δυναμικά για το 2020». Οι συγκεκριμένες δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της ετήσιας ευρωπαϊκής συνάντησης Περιφερειακών και Τοπικών αρχών OPEN DAYS και θα διεξαχθούν στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (Σωρανού Εφεσίου 4 – πίσω από το Νοσοκομείο “Σωτηρία”- Σταθμός Μετρό: Κατεχάκη).

Ακολουθεί το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

στις 21 Νοεμβρίου 2013, ώρα 09:00 -19:00 θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα, με θέμα «Κλιματική Αλλαγή. Επιπτώσεις στο Περιβάλλον και την Υγεία. Ενσωμάτωση Γνώσης και Εφαρμογή πολιτικών προσαρμογής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

στις 22 Νοεμβρίου 2013, ώρα 12:30 – 13:00, θα πραγματοποιηθεί Διάλεξη, με θέμα «7o Πρόγραμμα Δράσης για το Περιβάλλον: Ζώντας καλά μέσα στα όρια του πλανήτη μας». Το θέμα θα αναλύσει ο κ. Γιώργος Κρεμλής, Προϊστάμενος της Διοικητικής Μονάδας Πολιτικής Συνοχής και Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Γενικής Δ/νσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Επιπλέον, στις 22 Νοεμβρίου, κατά τα διαστήματα 09:30 – 12:30 και 14:00 – 17:00, θα γίνουν τέσσερα Εκπαιδευτικά σεμινάρια, με θέμα «Αντιμετωπίζοντας την Κλιματική αλλαγή. Σκέψου Παγκόσμια. Δράσε Τοπικά!»

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει μέσα από τις θεματικές της:

α) να συγκεντρώσει σημαντικούς ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της Κλιματικής αλλαγής στο Περιβάλλον και την Υγεία. Οι φορείς αυτοί θα αναλύσουν παραδείγματα καλών πρακτικών και θα παρουσιάσουν εργαλεία λήψης αποφάσεων

β) να προωθήσει, μέσα από μια ουσιαστική συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών, τη δημιουργία συμπράξεων και πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής

γ) να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους συμμετέχοντες, καθώς και να προωθήσει την εφαρμογή πολιτικών διαχείρισης των θεμάτων που σχετίζονται με το Περιβάλλον και την Υγεία.

Ειδικά, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, με θέμα «Αντιμετωπίζοντας την Κλιματική αλλαγή - Σκέψου Παγκόσμια - Δράσε Τοπικά» απευθύνονται σε εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στόχο έχουν την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα περιβάλλοντος, σύγχρονων τεχνολογιών, καλών πρακτικών, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εκπαίδευσης.

Παράλληλα, θα υλοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

- Στις 23/11/2013 (10:00 – 12:00) και στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί θεματική επίσκεψη στον Υγρότοπο Βραυρώνας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

- Στις 24/11/2013 (10:00 με 13:00) θα πραγματοποιηθεί εθελοντική δράση καθαρισμού στον Υγρότοπο Αρτέμιδας (Αλυκές – Αγ. Νικόλαος Λούτσα). Η εθελοντική δράση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία και τον Δήμο Αρτέμιδας-Σπάτων.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Αρωγός η περιφέρεια Αττικής στο Athens Biowaste
Η περιφέρεια Αττικής στάθηκε αρωγός στο πρόγραμμα «Athens Biowaste» ...
Ανακοινώθηκε ο συνδυασμός του Θ. Τζήμερου για την Περιφέρεια Αττικής
«Δημιουργούμε μαζί!» ονομάζεται ο συνδυασμός για την περιφέρεια ...
Οριακό προβάδισμα Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής
Με 5,1 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ...
Κουμουτσάκος: Η περιφέρεια Αττικής διψάει για ανάπτυξη & δημιουργία
«Το μέτωπο στήριξης από στελέχη της ΝΔ στην υποψηφιότητα του Γιάννη ...
Πρώτη δημοσκοπική εικόνα για την Περιφέρεια Αττικής
Χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο σχετικά με τις υποψηφιότητες ...
Δεν θα είναι ο Α. Σκορδάς υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής
Δεν επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς, τις ...
Δούρου: Πολύ σκληρή η Περιφέρεια Αττικής, αλλά θα δώσω αγώνα
Μετά την έγκριση των υποψηφίων για τις 13 Περιφέρειες της χώρας και τον ...
Απαγόρευση αλιείας ξιφία από την περιφέρεια Αττικής
Για το χρονικό διάστημα 1η Οκτωβρίου έως 30η Νοεμβρίου 2013 θα διακοπεί ...
Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί μεγάλα αθλητικά έργα
Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής ο προϋπολογισμός και το ...