Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 11C°,
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Πολιτική
Σχετικά Νέα
Έρχεται «λουκέτο» σε 74 δημόσιους οργανισμούς
Υπό τη «δαμόκλειο σπάθη» των απολύσεων ζουν 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε ...
Γεννηματά: Αναδιάρθρωση εν λειτουργία για τα ΕΑΣ
«Τιτάνια» αποκάλεσε την προσπάθεια, που καταβάλλει η κυβέρνηση για τα ...
Λουκέτο στην ΕΡΤ;
Η κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Γεννηματά: Ποτέ δεν μίλησα για «λουκέτο» στα ΕΑΣ

Γεννηματά: Ποτέ δεν μίλησα για «λουκέτο» στα ΕΑΣ

«Σας καλώ να στηρίξετε αυτή την κυβέρνηση και να στηρίξετε την προσπάθεια που κάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να μην κλείσουν τα ΕΑΣ. Για να μην μπει λουκέτο σε αυτή την τόσο σημαντική βιομηχανία για τη χώρα», δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, στη Βουλή, η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, κατά τη συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία παρέχεται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα στην Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ.

Αρχικά, το λόγο είχε πάρει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, διατυπώνοντας καταγγελίες ότι «η κυβέρνηση, εκτελώντας τις εντολές της τρόικας, ακολουθεί πολιτική λουκέτου για την αμυντική βιομηχανία».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε σε «παραγγελίες που δεν αναλαμβάνει η πολεμική βιομηχανία» και, ειδικά για τα ΕΑΣ, είπε ότι «είναι μια επιχείρηση η οποία θα μπορούσε από αύριο κιόλας να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα με τις παραγγελίες που έχει». Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατήγγειλε, επίσης, ότι «συμφέροντα εποφθαλμιούν και τα ακίνητα της πολεμικής βιομηχανίας» και υπαινίχθηκε ότι «το υπουργείο Οικονομικών μπλοκάρει την υποβολή προσφορών, επειδή αυτό είναι απαίτηση της κας Μέρκελ».

Εξάλλου, έκανε λόγο για «φίλους της κυβέρνησης που, την ίδια ώρα, χτυπούν διαγωνισμούς για καταστροφή βλημάτων», σημειώνοντας ότι «όλα αυτά πρέπει να διερευνηθούν για τυχόν ποινικές ευθύνες. Όλα αυτά γίνονται -όπως είπε- την ίδια ώρα που ο κ. Ερντογάν προκαλεί, αμφισβητώντας την Κύπρο» και κατέληξε: «Εμείς δεν θα αφήσουμε να προχωρήσει το κλείσιμο της πολεμικής βιομηχανίας. Και θα προχωρήσουμε και στη διερεύνηση ποινικών ευθυνών. Θα είμαστε μαζί σας αν πείτε όχι στην τρόικα και αποφασίσετε να ξαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια. Αλλά δώρο στη Rheinmental, την πολεμική βιομηχανία, δεν θα την δώσουμε».

Από την πλευρά της η κα Γεννηματά είπε: «Σε καμία περίπτωση και ποτέ δεν έχω μιλήσει για κλείσιμο και για λουκέτο, έστω και εν λειτουργία, των ΕΑΣ. Παλεύω -και παλεύουμε ως κυβέρνηση- να αναδιαρθρωθούν, να είναι βιώσιμα, να μην χρειάζεται να συνεισφέρει άλλο ο φορολογούμενος από το υστέρημά του».

Η αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε ακόμη ότι έχει εντολή η Διοίκηση των ΕΑΣ για κινητικότητα και εξωστρέφεια, ως προς την υποβολή προσφορών και την ανάληψη συμβάσεων. «Κανένας δεν τους έχει απαγορέψει να υπογράψουν συμβάσεις. Αντίθετα, αυτό το διάστημα, μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες για την εταιρεία, έχουν υπογραφεί σημαντικότατες συμβάσεις με εταιρείες τις οποίες δυστυχώς δεν μου επιτρέπεται να αναφέρω το όνομά τους, γιατί μπορεί ακόμη και αυτό να ακυρώσει τις συμβάσεις, και ξέρετε ότι είναι πολύ λεπτά ζητήματα όλα αυτά. Έχουμε υπογράψει συμβάσεις με το Μαρόκο και ο λόγος που δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σύμβαση με την εταιρεία ATK δεν οφείλεται σε εμάς, αλλά στα προβλήματα που αντιμετώπιζε η αμερικανική κυβέρνηση και στην καθυστέρηση που είχαμε ακριβώς επειδή δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν το προηγούμενο διάστημα. Και έχουν εντολή σαφή και ξεκάθαρη να συζητήσουν και για τα θέματα της Ινδίας και για κάθε θέμα που μπορεί να ενισχύσει τη βιωσιμότητα της εταιρείας». 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Φ. Γεννηματά: «Εξαιρετικής σημασίας το “στοίχημα” των ΕΑΣ»
«Καμιά άλλη εταιρεία του Δημοσίου δεν έχει μπροστά της στοίχημα, όπως ...
Ο Γ. Σταθάκης για το «λουκέτο» στα Sprider Stores
Ο υπεύθυνος του τομέα ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ,  Γιώργος Σταθάκης, εξέδωσε ...
Ορατό το «λουκέτο» στο δήμο Θεσσαλονίκης
Ανησυχία προκαλεί το μέτρο της κινητικότητας στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης ...
Σχέδια επί χάρτου για την αμυντική βιομηχανία
Ενώ οι εργαζόμενοι στην αμυντική βιομηχανία είναι σε αναβρασμό ...
Αναβάθμιση και όχι κλείσιμο του ΟΣΕ
Το υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων διαψεύσει κατηγορηματικά το ...
Αποδοκίμασαν τη Φ. Γεννηματά στην Τρίπολη (video)
Την αποδοκιμασία των παρευρισκομένων γνώρισε το πρωί της Παρασκευής ...
Η πρώτη γυναίκα υπασπιστής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Για πρώτη φορά τοποθετείται υπασπιστής, γυναικείου φύλου, στο ...
«Λουκέτο» στην ΕΡΤ για να ικανοποιήσουμε την τρόικα
Τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση να ρίξει «μαύρο» στη δημόσια ...
Συμβάσεις 5 μηνών, αντί για 8, στους εποχικούς πυροσβέστες
Οικονομία και στις… συμβάσεις κάνει η κυβέρνηση η οποία ψαλίδισε κατά ...