Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 18C°,
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Ενισχύθηκε το εθελοντικό ιατρικό προσωπικό των δημοτικών ιατρείων Ηρακλείου
Στο δυναμικό των εθελοντών γιατρών των δημοτικών ιατρείων του Δήμου ...
Προχωρούν τα έργα για το αποχετευτικό του Θριασίου Πεδίου στη δυτική Αττική
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων ...
Φύτεψαν δένδρα στον περιβάλλοντα χώρο του «Θριασίου»
Η δημοτική ενότητα Μαγούλας και ο δήμος Ελευσίνας προχώρησαν σε ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

«Στο πόδι» ο Ασπρόπυργος για το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ και συγχώνευση του Θριάσιου

«Στο πόδι» ο Ασπρόπυργος για το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ και συγχώνευση του Θριάσιου

Μαχητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου στα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) στον Ασπρόπυργο η Λαϊκή Επιτροπή Ασπροπύργου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας.

Προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή του τοπικού υποκαταστήματος του ΕΟΠΥΥ και ακολούθησε συμβολικός αποκλεισμός του κεντρικού κόμβου του Ασπροπύργου, όπου και μοιράστηκε ανακοίνωση που καλούσε σε συμμετοχή στις επόμενες κινητοποιήσεις.

Στους συγκεντρωμένους μίλησαν ο Γ. Μπαγιαρτάκης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και ο Δ. Μπακάλης, εκπρόσωπος της Λαϊκής Επιτροπής Ασπροπύργου.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν γιατροί και εργαζόμενοι του τοπικού υποκαταστήματος καθώς και οι ασφαλισμένοι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα Ιατρεία.

Ενδεικτικό της αποδοχής από εργαζόμενους και κατοίκους είναι ότι στη διάρκεια της κινητοποίησης συγκεντρώθηκαν 140 υπογραφές σε κείμενο με τα αιτήματα των σωματείων και μαζικών φορέων.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος δράσης των σωματείων και μαζικών φορέων ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για κλείσιμο των Ιατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο και συγχώνευση με το κέντρο υγείας Ελευσίνας καθώς και για τη συρρίκνωση – συγχώνευση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που καλούσε στην κινητοποίηση «Ζούμε και εργαζόμαστε σε περιοχή υποβαθμισμένη με μεγάλη μόλυνση και δεκάδες εργατικά ατυχήματα, και όμως στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) στον Ασπρόπυργο δεν λειτουργούν Μικροβιολογικό, Αιματολογικό, Ακτινολογικό Εργαστήριο και αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα. Χιλιάδες υγειονομικοί είναι άνεργοι και όμως στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στον Ασπρόπυργο δεν υπάρχει ουρολόγος, δερματολόγος, ψυχίατρος, οδοντίατρος. Λείπουν νοσηλευτές και δεν επαρκούν ο καρδιολόγος, ο ορθοπαιδικός, ο παιδίατρος και ο οφθαλμίατρος.

Σαν να μην έφταναν το προβλήματα, η συγκυβέρνηση σχεδιάζει να κλείσει τα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα και να τα συγχωνεύσει με το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας. Επόμενο βήμα είναι η συγχώνευση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, δηλαδή κλείσιμο κλινικών και τμημάτων. 

Αποτέλεσμα είναι ότι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι στις βιομηχανίες θα στερηθούν υπηρεσίες υγείας και εκατοντάδες υγειονομικοί θα κινδυνέψουν να βγουν σε διαθεσιμότητα. Την ίδια στιγμή που υποβαθμίζουν και καταργούν δημόσιες μονάδες υγείας, αφήνουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους και ανασφάλιστους χωρίς καμία υγειονομική κάλυψη.

Αιτία των προβλημάτων είναι ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε. αντιμετωπίζουν την υγειονομική περίθαλψη των λαϊκών οικογενειών, ως «κόστος» από το οποίο πρέπει να απαλλαγεί το κράτος και οι επιχειρηματίες. Θέλουν εμείς να πληρώνουμε για την Υγεία, για να θησαυρίζουν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών - διαγνωστικών κέντρων και οι φαρμακοβιομήχανοι.

Γι’ αυτό καταργούν νοσοκομεία,  κέντρα υγείας, ιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Αυξάνουν τη συμμετοχή για τα φάρμακα και τα νοσήλεια. Βάζουν χαράτσι 25 ευρώ σε κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία. Όσες δημόσιες μονάδες υγείας, απομείνουν από τις συγχωνεύσεις, θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις, με φθηνούς εργαζόμενους και με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα των ασθενών.

Γι’ αυτό μειώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των τραπεζιτών (κατά 10%) και των υπόλοιπων επιχειρήσεων (κατά 3,9%). Γι’ αυτό μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση στον ΕΟΠΥΥ κατά 300 εκατ. ευρώ και στα δημόσια νοσοκομεία κατά 240 εκατ. ευρώ. Οδηγούν τα ασφαλιστικά ταμεία  και τον ΕΟΠΥΥ στη χρεοκοπία και τα δημόσια νοσοκομεία σε αδυναμία συνέχισης της λειτουργία τους.

Όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, στοχεύουν στην εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό ετοιμάζουν νέα επίθεση σε μισθούς και συντάξεις και μας ξεζουμίζουν με τους φόρους.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

Οργανώνουμε τον αγώνα μας, μαζί εργατοϋπάλληλοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, επαγγελματίες για να αποτρέψουμε τα κυβερνητικά σχέδια για κλείσιμο δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας.

Για να διεκδικήσουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατάργηση των πληρωμών των ασθενών, αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας για όλους. Σε αυτόν τον δρόμο σε καλούμε να αγωνιστούμε μαζί.»

Επόμενο βήμα είναι η ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποιείται την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο 2ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ελευσίνας για να συζητηθούν οι επόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Τη σύσκεψη οργανώνουν τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Ασπροπύργου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «ΜΑΣΙΝΑ», το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας και η Λαϊκή Επιτροπή Ασπροπύργου. Σε μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη καλεί και η Επιτροπή Αγώνα ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου του Π.Α.ΜΕ.  

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Έχουν ξεχάσει το χρώμα του χρήματος οι 347 εξωτερικοί γατροί του ΕΟΠΥΥ
Έχασαν κάθε περιθώρι αντοχής και υπομονής που είχαν οι γιατροί της ...
Πάτρα: «Λουκέτο» στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ
Κλειστές θα είναι από σήμερα οι υγειονομικές μονάδες του ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ ...
Nέα παράταση της απεργίας των γιατρών ΕΟΠΥΥ έως τις 3 Ιανουαρίου
Με κλειστές τις υγειονομικές του μονάδες θα βρει ο νέος χρόνος τον ...
Δυτική Ελλάδα: Ακρωτηρίασαν το πόδι ηλικιωμένης γυναίκας και το έδωσαν στον... γιο της να το θάψει!
Της ακρωτηρίασαν το πόδι , αλλά επειδή δεν είχαν τρόπο να το ...
«Το κλείσιμο της ΕΡΤ θα φέρει πολλά δισ. στην Ελλάδα»
Με τον τίτλο «Το κλείσιμο της ΕΡΤ θα φέρει πολλά δισεκατομμύρια στην ...
ΕΡΤ και άλλες copy-paste πολιτικές...
COPY: Τον Ιούλιο του 2011, σε Έκθεση του ΔΝΤ, αναφερόταν η δέσμευση να ...
Μετά την ΕΡΤ τι έχει συνέχεια; (ΛΙΣΤΑ)
Ποιοι οργανισμοί ετοιμάζονται για κατάργηση ή συγχώνευση; Στην ...
Πόσα ξοδεύει ο ΕΟΠΥΥ για τηλέφωνα και γραφική ύλη;
Μπορεί ακόμη και ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί να επικοινωνούν με email ...
Αιγάλεω: Αντιδρούν στη συγχώνευση που αποφάσισε ο ΕΟΠΠΥ
Στη λήψη ομόφωνου ψηφίσματος ενάντια στην απόφαση του ΕΟΠΠΥ για ...