Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 9C°,
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Γιόρτασαν την ολοκλήρωση του βιοκλιματικού εμπορικού κέντρου του Αμαρουσίου
Σε ατμόσφαιρα γιορτής με την απελευθέρωση μίας πολύχρωμης αλυσίδας ...
Μαθητές «ανακρίνουν» το δήμαρχο Αμαρουσίου
Συνέντευξη στη μαθητική ομάδα της Γ΄Τάξης του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου ...
Ο Πρωθυπουργός κος Αντώνης Σαμαράς στο Μαρούσι
Τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κο Αντώνη Σαμαρά ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Γιόρτασαν την Απελευθέρωση και μάζεψαν φάρμακα μαζί με τον δήμαρχο Αμαρουσίου

Γιόρτασαν την Απελευθέρωση και μάζεψαν φάρμακα μαζί με τον δήμαρχο Αμαρουσίου

Μήνυμα εθνικής υπερηφάνειας και αλληλεγγύης για την εσχατιά της Ελλάδας απέστειλε από τη Μυτιλήνη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης με αφορμή το εορτασμό τη απελευθέρωσης της Λέσβου την 8η Νοεμβρίου 1912 από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ο κύριος Πατούλης παρακολούθησε τη χθεσινή δοξολογία των Ταξιαρχών στη Μυτιλήνη και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καλλονής, όπου συνομίλησε με τους συναδέλφους γιατρούς του Κέντρου υγείας Καλλονής για τα προβλήματα υγείας των κατοίκων της περιοχής και τους τρόπους επίλυσής του.

«Πρώτη Προτεραιότητα για την Πολιτεία πρέπει να είναι μια εθνική Πολιτική Ισότιμης υγείας για κάθε πολίτη, ως το νησιώτη στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας» τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, ο οποίος χαρακτήρισε ως συνταγματικό δικαίωμα κάθε ευρωπαίου πολίτη, όσο φτωχός και αν είναι, οσο μακριά και αν κατοικεί, το να έχει μια ισότιμη συμμετοχή στην υγειονομική περίθαλψη.

«..το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που δημιουργήσαμε μαζί με το Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών..» συνέχισε « θα είναι παρόν κοντά σε κάθε ανασφάλιστο και άπορο ασθενή. Όσο μας επιτρέπουν οι δυνατότητες μας, θα προσπαθούμε να εξασφαλίζουμε το φάρμακο σε κάθε ανασφάλιστο φτωχό και εμπερίστατο ασθενή, ώσπου να ξαναποκτήσει πρόσβαση στην κρατική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και σε αυτήν την προσπάθεια ευχαριστούμε τον ΣΚΑΙ, το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδας και όλες τις Φαρμακευτικές Εταιρείες που είναι κοντά μας. Αλλά περισσότερο από όλους ευχαριστούμε τον κάθε απλό ανώνυμο πολίτη που είναι συνοδοιπόρος μας σε αυτή την Πανελλαδική προσπάθεια.»

Ο κύριος Πατούλης μαζί με τον κύριο Δήμτσα, Διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής παρέδωσαν 20 κιβώτια με φάρμακα και υγειονομικό υλικό στο Δίκτυο ΑΓΚΑΛΙΑ, στον Πατέρα Ευστράτιο και σε εθελοντές γιατρούς του Κέντρου Υγείας Καλλονής για τις ανάγκες των εμπερίστατων κατοίκων του νησιού.

Το Σάββατο το πρωί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και ο ΣΚΑΙ συγκέντρωσαν φάρμακα μαζί με την Ανώτατη Σχολή Τεχνολογικής και Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), η οποία εγκαινίασε το νεοιδρυθέν Παράρτημα Β.Αιγαίου απόψε στη Μυτιληνη.

Κατά τα εγκαίνια της ΑΣΠΑΙΤΕ, ο Δήμαρχος Λέσβου κ.Βουνάτσος βράβευσε τον κ. Πατούλη για το έργο προσφοράς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο που επιτελεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και τον κ. Δήμτσα για το έργο φιλανθρωπίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μέσω της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

Μιλώντας για μια Ελλάδα με ισότιμη υγεία σε κάθε άκρο της, ο κ.Πατούλης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην τουρκική «επίθεση ενδιαφέροντος» γνωστού Ιδιωτικού Νοσηλευτηρίου στο Αδραμύττιο της Τουρκίας, το οποίο με έντυπο υλικό και διαδικτυακές διαφημίσεις, προσκαλεί τους έλληνες της Μυτιλήνης να κάνουν εξετάσεις και να νοσηλευτούν «σε πολύ καλές τιμές».

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε στην ευαισθητοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με αφορμή την κραυγή αγωνίας των Μυτιλινιών και του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου για την τύχη που θα έχει η υγεία και η εθνική ταυτότητα των κατοίκων του νησιού «Η αποψινή τιμητική διάκριση που μας απονέμει ο Δήμος Λέσβου», τόνισε ο κ.Πατούλης, «είναι αφιερωμένη στα χιλιάδες παιδιά του Αιγαίου να μεγαλώνουν χωρίς παιδίατρο: για να μη μεγαλώνουν από τους Τούρκους Παιδιάτρους, αλλά από τους έλληνες συναδέλφους. Είναι υπόσχεση τιμής. Είναι υπόσχεση ζωής. Θα είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις κοντά σε κάθε Λέσβιο που μας έχει ανάγκη..»

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ιάκωβος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μηθύμνης, κ. Χρυσόστομος, η Γεν. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα.Καλογήρου, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ.Βουνάτσος, ο Πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ κ.Χρυσουλάκης και πλήθος κόσμου της Μυτιλήνης.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης στο Μαρούσι
Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιγκαπούρης και Νοτιοανατολικής Ασίας ...
Σχολική γιορτή στο Μαρούσι για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας
Τιμητική αναμνηστική πλακέτα απένειμε στο Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο ...
Τα οφέλη της κρητικής διατροφής στην εκδήλωση για τη Φοιτητική Ένωση Κρητών Αττικής
Τη σπουδαιότητα ενημέρωσης των νέων για θέματα σωστής και υγιεινής ...
Ημερίδα του δήμου Αμαρουσίου για τις εκφυλιστικές παθήσεις
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η εμφάνιση παχυσαρκίας στην ...
Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας 15-16/10 στο δήμο Αμαρουσίου
Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής ...
Στο προφυλάκειο του ΣΠΑΠ ο δήμαρχος Αμαρουσίου
Στο πυροφυλάκειο του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση  ...
Την προώθηση ενός Ευρωπαϊκού Διαδημοτικού Δικτύου ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά την επίσκεψή του σε Αυστρία και Γερμα
Τα εχέγγυα για ένα Ευρωπαϊκό Διαδημοτικό Δίκτυο έθεσε ο Δήμαρχος ...
Ο Πατριάρχης Ρωσίας συνεχάρη τον πρόεδρο του ΙΣΑ (Φωτογραφίες)
Ο Πατριάρχης Ρωσίας συνεχάρη τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ...
Την περιφρούρηση του Δάσους Συγγρού ως προτεραιότητα για το Δήμο επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης
Την περιφρούρηση του Δάσους Συγγρού ως προτεραιότητα για το Δήμο ...