Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 5C°,
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Έναρξη λειτουργίας κέντρου Κ.Ψ.Υ. Κερατσινίου - Δραπετσώνας
Στις αρχές του Φεβρουαρίου, τρέχοντος έτους, ξεκινά  τη λειτουργία του ...
Για δικαίωσή του σχετικά με το θέμα της ΔΕΗ κάνει λόγο ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Για «πανηγυρική δικαίωση» του Δημάρχου του Κερατσινίου- Δραπετσώνας, ...
Καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το δήμαρχο Πειραιά
H Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. «καταγγέλλει με τον πιο ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Καταγγελία του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας σχετικά με το νεκροταφείο «Αναστάσεως»

Καταγγελία του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας σχετικά με το νεκροταφείο «Αναστάσεως»

Μια καταγγελία σχετικά με το νεκροταφείο Αναστάσεως, το οποίο βρίσκεται εντός του αστικού ιστού του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας κάνει ο δήμαρχος της πόλης σημειώνοντας ότι «αποτελεί ανοιχτή πληγή εδώ και πολλά χρόνια».

Η καταγγελία αναφέρει: 

Όταν τελείωσε το νέο νεκροταφείο στο Σχιστό, σύμφωνα με την σύμβαση παραχώρησης, μεταξύ του “Συνδέσμου Δήμων Πειραιά και Δυτικής Αττικής” και της κατασκευάστριας Κοινοπραξίας, ο Δήμος Πειραιά υποχρεούνταν να σταματήσει τη λειτουργία του νεκροταφείου Αναστάσεως, όπως έπραξαν και τα υπόλοιπα μέλη του Συνδέσμου για τα δικά τους νεκροταφεία. Επίσης για τον Δήμο ο οποίος δεν συμμορφωνόταν, η ως άνω σύμβαση παραχώρησης, προέβλεπε χρηματικές ρήτρες και αξίωση μεγάλων χρηματικών ποσών από τα μέλη του συνδέσμου. Επιπρόσθετα, με απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά, για το εν λόγω νεκροταφείο η λειτουργία του επιτρέπεται μόνο προσωρινά για την ταφή νεκρών στους υφιστάμενους οικογενειακούς τάφους.

Μετά την λειτουργία του Νέου Νεκροταφείου στο Σχιστό, οι δημότες αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους ότι θα κλείσει αυτή η πληγή, ότι έχει πλέον καταστεί εφικτή η παύση της λειτουργίας και η μεταφορά των εναπομενουσών λειτουργιών του νεκροταφείου της Ανάστασης στο χώρο του διαδημοτικού νεκροταφείου. Περίμεναν να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου μέσα στη μέση σχεδόν των δύο πόλεων που αποτελούν τον Καλλικρατικό μας Δήμο. Όμως έχουν περάσει τόσα χρόνια και ο μαντρότοιχος συνεχίζει να καλύπτει παράνομες δραστηριότητες.

Οι κάτοικοι κατήγγειλαν πολλές φορές και με κάθε τρόπο ως παράνομη τη λειτουργία του Νεκροταφείου. Ο Εξωραϊστικός- Πολιτιστικός Σύλλογος Ευγένειας-Χαραυγής «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» συνεχίζοντας έναν αδιάκοπο αγώνα για να κλείσει το νεκροταφείο, κοινοποίησε στο Δήμο μας επιστολή- καταγγελία που αφορά στη μη σύννομη λειτουργία του νεκροταφείου της Αναστάσεως , λόγω της ανυπαρξίας των απαιτούμενων , από την κείμενη νομοθεσία , αδειών , αναφέροντας και παραβιάσεις δικαστικών αποφάσεων που αφορούν το θέμα.

Ο Σύλλογος κατήγγειλε ότι παρατηρείται το φαινόμενο να πραγματοποιούνται, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικού τύπου, πωλήσεις νέων οικογενειακών ταφών, κατά παράβαση της ανωτέρω Δικαστικής Απόφασης και της συμβάσεως παραχώρησης. Κατήγγειλε επίσης την κατάσταση, σε αριθμό υπηρεσιών (ΕΥΕΠ/ΥΠΕΚΑ, ΣΕΕΔΔ/ΥΔΙΜΗΔ, Περιφέρεια Αττικής, Αποκεντρωμένη Δ/κιση Αττικής), καθώς και στην Εισαγγελία Πειραιά.

Από την ΕΥΕΠ/ΥΠΕΚΑ, πραγματοποιήθηκε αυτοψία, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω δραστηριότητα στερείται Άδειας Λειτουργίας και Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης κατά παράβαση του Ν.1650/86, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από το Ν.3010/2002 και Ν.4014/2011 και για το λόγο αυτό συντάχθηκε, από την ανωτέρω Υπηρεσία, Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης (αρ. πρωτ. 1578/05-06-2013), η οποία απεστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 15.000€, στο Δήμο Πειραιά, ως υπεύθυνος φορέας λειτουργίας του έργου. Η μη ύπαρξη περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ενέχει κίνδυνο υποβάθμισης του περιβάλλοντος, κατά την έννοια του άρθρου 28 του Ν.1650/86, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από το άρθρο 7 του Ν.4042/2012, διότι οι υπεύθυνοι της δραστηριότητας δε είναι γνώστες των όρων και των περιορισμών που τίθενται από τη διοίκηση προκειμένου να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να προστατευτεί το περιβάλλον και η Δημόσια Υγεία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περιβαλλοντική αδειοδότηση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της άδειας λειτουργίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4 του Ν.1650/86, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Συνεπώς, η εν λόγω δραστηριότητα δεν μπορεί να λάβει άδεια λειτουργίας, εφόσον δεν έχει αδειοδοτηθεί περιβαλλοντικά.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής απέστειλε καταγγελία για το θέμα στην Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, στο Τμήμα Ελέγχου, Μετρήσεων, Υδροοικονομίας και Περιβάλλοντος , με κοινοποίηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, στον Περιφερειάρχη Αττικής και στον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και δήλωσε τα εξής:

«Από την αρχή της θητείας μου έχω χαρακτηρίσει το θέμα της άμεσης παύσης της λειτουργίας του νεκροταφείου της Ανάστασης υψίστης σημασίας για μας. Στον Δήμο βρίσκεται και το διαδημοτικό Νεκροταφείο, πράγμα, που σημαίνει ότι εξακολουθεί  να  λειτουργεί  και δεύτερο  Νεκροταφείο καθ’ υπέρβαση του σκεπτικού ίδρυσης του συνδέσμου και σε αντίθεση με την κοινή λογική και την κοινή αναγκαιότητα η οποία οδήγησε στο κλείσιμο όλων των νεκροταφείων των Δήμων, οι οποίοι συγκρότησαν τον Διαδημοτικό Σύνδεσμο. Συμφωνώ με όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος, στέκομαι στο πλευρό του. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ! Για όλους τους ανωτέρω λόγους, διαβιβάζω καταγγελία και παρακαλούνται οι Υπηρεσίες στις οποίες αποστέλλεται το παρόν έγγραφο, να ενεργήσουν άμεσα σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κειμένη νομοθεσία, για τη συμμόρφωση του Δήμου Πειραιά με την κειμένη νομοθεσία και τις Δικαστικές Αποφάσεις.

Επίσης, κοινοποιώ την παρούσα καταγγελία στην Εισαγγελία Πειραιά για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών σχετικά με τη μη σύννομη λειτουργία του εν λόγω νεκροταφείου, αλλά και της διερεύνησης τυχόν παράληψης οφειλόμενων ενεργειών, εξαιτίας του γεγονότος ότι αφέθηκε η δραστηριότητα να λειτουργεί επί σειρά ετών χωρίς καμία αδειοδότηση, και κατά παράβαση των όρων της συμβάσεως παραχώρησης».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας αντιδρά στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ
Να παραμείνει σε Δημόσιο έλεγχο ο ΟΛΠ, ζητά η Δημοτική Αρχή ...
Φωτογραφική «ντροπολογία» για το παράνομο νεκροταφείο της Γλυφάδας
Και ξαφνικά, εκεί που όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους είχαν ...
1ο Τουρνουά Μπάσκετ του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας
Εκατοντάδες πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας ...
Καταγγελίες για το Κ.Ε.Κ. Κερατσινίου - Δραπετσώνας
Ο επικεφαλής της Παράταξης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και υποψήφιος Δήμαρχος ...
600 αιτήσεις για 6 νεκροθάφτες και 6 καθαρίστριες στο νεκροταφείο
Περισσότερες από 600 αιτήσεις έχουν κατατεθεί, μέχρι στιγμής, στο δήμο ...
Οι εργάτες σε νεκροταφείο της Κροατίας έπαθαν ΣΟΚ με αυτό που αντίκρυσαν....
Οι εργάτες σε νεκροταφείο της Κροατίας έπαθαν ΣΟΚ με αυτό που ...
Μήνυση δημάρχου σε ανώνυμο blogger
Με αφορμή ανάρτηση του blog neakeratsiniou.blogspot.gr, το οποίο αφήνει υπονοούμενα ...
Πάτρα: Της κατέβασε το σορτσάκι και άρχισε να την χαϊδεύει - Καταγγελία ανήλικης για απόπειρα ασέλγειας
Μία πολύ σοβαρή καταγγελία διερευνά τις τελευταίες ώρες η ...
Καταγγελία από το «Λιμάνι της Αγωνίας» για την απαγόρευση του «Χωρίς Μεσάζοντες»
Η δημοτική κίνηση Πειραιά, «Λιμάνι της Αγωνίας» καταγγέλλει την ...