Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 11C°,
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Πολιτική
Σχετικά Νέα
Κόντρα Καψή- Κωνσταντοπούλου για τη ΝΕΡΙΤ
Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον αρμόδιο υφυπουργό για την δημόσια ...
Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Καψή-εργαζομένων της ΕΡΤ
Ακόμα και την παρέμβαση του εισαγγελέα για την έξωση των εργαζομένων ...
Εγγράφως οι προτάσεις του Π. Καψή στους εργαζομένους της ΕΡΤ
Περίπου μια ώρα διήρκησε η συνάντηση του Υφυπουργού Δημόσιας ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Kόντρα Λαφαζάνη-Καψή για την ΕΡΤ

Kόντρα Λαφαζάνη-Καψή για την ΕΡΤ

Σε έντονο ύφος ήταν η αντιπαράθεση του Π.Καψή με τον Π.Λαφαζάνη για το θέμα της ΕΡΤ στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης μομφής. «Τα ΜΑΤ μπήκαν στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής διότι μια φούχτα εργαζομένων έθετε σε κίνδυνο την κάλυψη της ελληνικής προεδρίας και γιατί η πλειοψηφία των εργαζομένων ήθελαν να ανοίξει η Δημόσια Τηλεόραση για να πιάσουν δουλειά» σχολίασε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, μετά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος είχε καταγγείλει «καθεστωτικές πρακτικές με την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο».

«Έχετε ζήσει τη χούντα. Ευτελίζετε τους αγώνες αυτούς κάνοντας τέτοιους παραλληλισμούς. Τα ΜΑΤ μπήκαν διότι αυτό επέβαλε μια φούχτα εργαζομένων που κρατούσαν το κτίριο μολονότι η πλειοψηφία των εργαζομένων ήθελαν να ανοίξει η Δημόσια Τηλεόραση για να εργαστούν», ανέφερε ο κ. Καψής, συμπληρώνοντας ότι «αν η Δημόσια Τηλεόραση δεν έμπαινε στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής δεν θα καλυπτόταν η Ευρωπαϊκή Προεδρία» για αυτό και από τον Σεπτέμβριο είχε ζητήσει να παρέμβει ο εισαγγελέας διότι «έχουμε καθυστερήσει αρκετά ήδη».

Ο κ. Καψής στράφηκε και κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ λέγοντας ότι «δεν ήθελε να προστατέψει τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ήθελε να δημιουργήσει μια πολιτική ιστορία. Το ίδιο έγινε και με την ΕΣΗΕΑ». Για όσους χαρακτηρίζουν μόρφωμα τη Δημόσια Τηλεόραση, ο υφυπουργός απάντησε: «Οι 600 άνθρωποι που δουλεύουν εκεί πέρα είναι ένα μόρφωμα κατ' εσάς. Τι είναι αυτό το μόρφωμα όμως; Ρεπορτάζ για το φεστιβάλ κινηματογράφου που είδατε; Στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Αύριο το μαραθώνιο στον οποίο παίρνουν μέρος 30.000 Αθηναίοι ποιος θα τον μεταδώσει; Η Δημόσια Τηλεόραση. Η Θεία Λειτουργία πάλι από τη Δημόσια Τηλεόραση. Αυτή τη στιγμή η Δημόσια Τηλεόραση είναι ο αποκλειστικός επικοινωνιακός χορηγός του εθνικού κρατικού, του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και αυτήν μποϊκοτάρετε. Και βέβαια λένε δεν έχει καλό πρόγραμμα. Δεν έχει καλό πρόγραμμα διότι δεν έχει πρόσβαση στο αρχείο αλλά και γιατί διακόπτει το πρόγραμμα της κάθε τόσο και δεν έχει σταθερότητα για να δείξει την ομιλία του κ. Τσίπρα, την ομιλία του κ. Κουτσούμπα, την ομιλία του κ. Καμμένου, του κ. Κουβέλη, του κ. Βενιζέλου. Αυτά τα κάνει η Δημόσια Τηλεόραση την οποία εσείς έχετε βάλει στο στόχαστρο».

Παράλληλα, σχολίασε τη φράση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ «ψυχή βαθιά» μετά την είσοδο των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο και προτού εκείνος σταματήσει να εκφωνεί. «Κατανοώ τη στιγμή για τον συνάδελφο. Αλλά νομίζω δεν υπάρχει κανείς από τα 10 εκατομμύρια των Ελλήνων που να θεώρησε ότι πάμε σε εμφύλιο για την ΕΡΤ και να δώσει την ευχή που δίνανε στον εμφύλιο. Έχω την αίσθηση ότι εκείνη τη στιγμή ο συνάδελφος δημοσιογράφος νόμιζε ότι έκανε τη μεγάλη επανάσταση».

«Φαίνεται ότι δεν έχετε συναίσθηση των εγκλημάτων που έχετε διαπράξει κύριε Καψή», απάντησε από τη μεριά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

«Είσαστε ο υπουργός του μαύρου, του κατάμαυρου. Τώρα γίνατε και υπουργός των ΜΑΤ και των αστυνομικών επεμβάσεων. Και τώρα μόλις είπατε ότι σε όλη τη διάρκεια της θητείας σας καλούσατε τον εισαγγελέα. Είστε και ο υπουργός των εισαγγελέων. Να χαίρεστε την ιδιότητα σας. Σας βάλανε να διεκπεραιώσετε μια από τις πιο βρώμικες επιχειρήσεις που έχουν γίνει στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Βρώμικη παμβρώμικη επιχείρηση», σημείωσε συμπληρώνοντας ότι πλέον «στο μόρφωμα που κατασκεύασε η κυβέρνηση, για να μπούνε οι εργαζόμενοι στο κτίριο πάνε συνοδεία των ΜΑΤ».

«Με τα ΜΑΤ θα κάνετε ενημέρωση και τηλεόραση; Αυτά θα κάνουν την ενημέρωση; Αυτές είναι σκηνές Δημοκρατίας;» αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Είπε ακόμη ότι επί μήνες οι απολυμένοι της ΕΡΤ «διεκπεραιώνουν ένα τεράστιο πλουραλιστικό ενημερωτικό έργο το οποίο κάθε βράδυ δεν μπορούν να το κάνουν τα ιδιωτικά κανάλια με τη μονοφωνία της προπαγάνδας την οποία έχει επιβάλλει η κυβέρνηση και αυτοί με τη σειρά τους έχουν επιβάλει τη διαπλοκή και ότι αυτό συνεπάγεται για τις εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Διαμαρτυρία των απολυμένων της ΕΡΤ με αποδέκτη τον Π. Καψή (βίντεο)
Κρατώντας πανό διαμαρτυρίας και ομπρέλες λόγω βροχής υποδέχθηκαν το ...
Στο Ραδιομέγαρο εντός των επόμενων δυο εβδομάδων η ΝΕΡΙΤ
 «Ο σχεδιασμός είναι η δημόσια τηλεόραση να μεταφερθεί, αφού πρώτα ...
«Έσπασε» το εμπάργκο στη Δημόσια Τηλεόραση η ΔΗΜΑΡ
Την απόφαση να άρει το εμπάργκο, στη Δημόσια Τηλεόραση, αποφάσισε την ...
Διακομματικό
Μετά από συναντήσεις που είχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ ...
Εμπάργκο στη Δημόσια Τηλεόραση από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
Με ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση για την έναρξη ...
«Πόρτα» από Π. Καψή στην πρόταση των εργαζομένων της ΕΡΤ
«Δεν μπορεί να γίνει δεκτή η πρόταση των εργαζομένων» δήλωσε στον ...
Επιστολή Πολύδωρα σε Καψή για το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ
Την άμεση επαναλειτουργία του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής ...
Βάζουν κάτω τα σενάρια για τη δημόσια τηλεόραση
Σύσκεψη ιδιαίτερης σημασίας για τις εξελίξεις με φόντο τη δημόσια ...
«Η Ελλάδα χρειάζεται μία ισχυρή δημόσια τηλεόραση»
Ισχυρή δημόσια τηλεόραση που να αποτελεί πρότυπο ενημέρωσης τονίζει ο ...