Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 6C°,
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ορεκτικό
Σχετικά Νέα
Σούπα λαχανικών!
Λίγη αποτοξίνωση μετά από τις γιορτές δε βλάπτει.. Ας το ...
Μπρουσκέτες με μανιτάρια!
Σήμερα, η μέρα απαιτεί διάφορα ορεκτικά, λευκό κρασί και καλή παρέα..
Μανιτάρια αλά κρεμ!
Είναι γνωστή η λατρεία μου για τα μανιτάρια, οπότε κάθε φορά που το μάτι ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Πουγκιά λαχανικών!

Πουγκιά λαχανικών!

Η δημιουργική μανία που με πιάνει τα Σάββατα όταν χώνομαι στην κουζίνα, μπορεί  να με οδηγήσει μέσα από δύσκολα μονοπάτια σε ένα μοναδικό αποτέλεσμα.. Όταν βρήκα τη συνταγή με τα πουγκιά λαχανικών, θεώρησα πως ανέβασα πολύ ψηλά τον πήχη. Μετά σκέφτηκα ότι έχω τη βοήθεια τη δική σας και ένιωσα σίγουρη ότι μαζί θα τα καταφέρουμε.. Πάμε να τα φτιάξουμε..

 

Υλικά:

 

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας - 3,54€
  • 200 ml ελαιόλαδο (100ml για τη γέμιση -100ml για το φύλλο) - 3,15€/500ml
  • 1 κεσεδάκι φρέσκα μανιτάρια - 2,47€
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι - 0,70€/κιλό
  • 1 μεγάλο πράσο - 1€/κιλό
  • 2 κλωνάρια σέλερι - 0,90€/ 1τεμ.
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης - 0,50€/ 500γρ
  • 3 καρότα - 0,80€/κιλό
  • 1 σκελίδα σκόρδου - 2€/4 σκόρδα
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά - 1,40/ 50γρ
  • 2 φλιτζ. τσαγιού φέτα - 3,5€/ 400γρ.
  • 1 αυγό - 2,43€/6 τεμ.
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθο - 0,50€/ματσάκι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

 

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.

 

Φιλική Συμβουλή: Προσοχή στα μανιτάρια! Καθαρίζουμε τη φλούδα τους, δεν τα πλένουμε.. Το μανιτάρι λειτουργεί σαν σφουγγάρι, μαζεύει δηλαδή το νερό μέσα του και αλλοιώνεται η γεύση του..

 

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο (100ml) σε μια ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα, την πιπεριά Φλωρίνης και το σέλερι και σοτάρουμε για 4 λεπτά. Ρίχνουμε στη συνέχεια το σκόρδο και το αφαιρούμε μόλις αρχίζει να ροδίζει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 4 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να μαλακώσουν τα λαχανικά για 12 λεπτά. Προσθέτουμε το θυμάρι και την πάπρικα και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

 

Τοποθετούμε το μείγμα σε μια σήτα ή σε ένα σουρωτήρι για δέκα λεπτά για να στραγγίξει τα υγρά του.

 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα και το αυγό και αναμειγνύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τον άνηθο και έπειτα το μείγμα των λαχανικών κι αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα.

 

Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί και με ένα πινέλο τα φύλλα μας.  Βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο του φύλλου, κλείνουμε όπως κλείνει ένα πουγκί (αν τα φύλλα είναι λεπτά, κόβουμε στη μέση το κάθε φύλλο, λαδώνουμε τα δύο κομμάτια μεταξύ τους και τα γεμίζουμε). Τα δένουμε με ένα σπάγκο, για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο. Κάθε πακέτο φύλλων περιέχει περίπου 10 - 11 φύλλα, επομένως θα ετοιμάσουμε 20 - 22 πουγκιά. Λαδώνουμε την επιφάνειά τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

 

Το φαγητό μας κοστίζει 10,59€, 40’ στην κουζίνα και προσφέρει μαγικές στιγμές σε τέσσερα αγαπημένα μας πρόσωπα.

 

Bon Appétit!

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Μπουγιουρντί!
Πρόκειται για ένα παραδοσιακό φαγητό, γνωστό για τη γευστική απλότητά ...
Τυροκροκέτες!
Ποιος μπορεί να ν’ αντισταθεί στο χρυσαφένιο τους χρώμα, στο τυρί που ...
Μύδια αχνιστά!
Αν είστε έτοιμοι για μια τέτοια περιπλάνηση στη γεύση, ακολουθείστε με ...
Πίτσα με τορτίγια!
Θέλω να φτιάξω κάτι απλό και γρήγορο, βρίσκω μια συνταγή που μου λύνει ...
Γαρίδες με ούζο και κρέμα γάλακτος!
Το μεγαλείο της μαγειρικής κρύβεται στο πάντρεμα διαφορετικών μεταξύ ...
Κολοκυθόσουπα!
Το Halloween έφτασε και το βράδυ ο χτύπος της πόρτας και οι παιδικές φωνές ...
Τάρτα κοτόπουλου με μανιτάρια και πιπεριές φλωρίνης!
Όταν μια μέρα γίνεται ξεχωριστή, όταν το οικογενειακό τραπέζι σφύζει ...
Πατάτες ψητές με κρεμώδες τυρί και προσούτο!
Τρίτη πρωί και η διάθεσή μου με οδηγεί αυτομάτως στην κουζίνα..
Πορτομπέλο με κιμά και καπνιστό τυρί Μετσόβου!
Η ιστορία ξεκινάει κάπως έτσι.. Όταν με ξεμυάλισαν τα πορτομπέλο..