Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 19C°,
Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Φυσικοθεραπευτής στα δημοτικά Ιατρεία του δήμου Ηρακλείου
Ο φυσικοθεραπευτής ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΚΟΝΔΙΟΣ θα δέχεται δημότες για: ...
Διαιτολόγος-διατροφολόγος στα δημοτικά ιατρεία στο Ηράκλειο
H Διατροφολόγος - Διαιτολόγος Βασιλική Κούργια θα βρίσκεται από την ...
Κάτι λιγότερο από χίλια άτομα το μήνα στα δημοτικά ιατρεία Ηρακλείου Αττικής
Σύμφωνα με τα στατιστικά της λειτουργίας των δημοτικών ιατρείων του ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

«Πάνω από 6.000 επισκέψεις κατοίκων στα δημοτικά ιατρεία του Ηρακλείου»

«Πάνω από 6.000 επισκέψεις κατοίκων στα δημοτικά ιατρεία του Ηρακλείου»

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική αρχή Νέου Ηρακλείου Αττικής σχετικά με τη λειτουργία των κατά τόπους δημοτικών ιατρείων, μετά και την επικριτική ανακοίνωση, που εξέδωσε ο τομέας κοινωνικής μέριμνας του Δημοτικού συνδυασμού «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη» του κου Ν. Μπάμπαλου, στις 23/10/13,, υπογεγραμμένη από την Δημοτική Σύμβουλο κα Μ. Ζούρου, με τίτλο «ασυνέπεια λόγων και έργων», που αναφέρεται στη λειτουργία Δημοτικού Ιατρείου, στο κτίριο του ΚΑΠΗ Παλ. Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Δυστυχώς πληροφορηθήκαμε πριν από λίγες ημέρες ότι η Διοίκηση υπαναχώρησε αθετώντας το λόγο της και τελικά ΔΕΝ θα λειτουργήσουν τα Δημοτικά Ιατρεία στο Παλιό Ηράκλειο».

Η απάντηση της δημοτικής αρχής:

«Δεν γνωρίζουμε βέβαια την πηγή των πληροφοριών τους, αλλά θα συστήναμε να ελέγχουν τους πληροφοριοδότες τους, προσφεύγοντας στα καθ΄ ύλην αρμόδια πρόσωπα που είναι ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας και η υπεύθυνη Αντιδήμαρχος, αν επιθυμούν να έχουν σωστή και έγκυρη πληροφόρηση.

Για την ορθή ενημέρωση  των κατοίκων της Πόλης, έχουμε να παραθέσουμε τα παρακάτω.

Τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου, στα οποία προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους Γιατροί σχεδόν όλων των ειδικοτήτων, έχουν δεχθεί, από την ημέρα που τα αναμορφώσαμε μέχρι σήμερα, πάνω από 6.000 επισκέψεις κατοίκων όλων των περιοχών της Πόλης μας. Η απόφασή μας να λειτουργήσει παράρτημα των Δημοτικών Ιατρείων στην αίθουσα που νοικιάστηκε δίπλα στο κτίριο του ΚΑΠΗ Παλ. Ηρακλείου εξακολουθεί να ισχύει, αναγνωρίζοντας ότι το Παλ. Ηράκλειο και τα Ηπειρώτικα αποτελούν τις πιο απομακρυσμένες περιοχές από το κέντρο και ενδεχόμενα όσοι ασθενείς δεν έχουν τρόπο να μετακινηθούν είναι αδύνατο να προσέλθουν στα κεντρικά Δημοτικά Ιατρεία.

Η δημιουργία όμως περιφερειακών Δημοτικών Ιατρείων, εξαρτάται όχι τόσο από το πλήθος των ιατρών που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, όσο κυρίως από το κόστος κατασκευής τους. Με δεδομένη την οικονομική στενότητα όλων των νομικών προσώπων αλλά και του Δήμου από την κατά 65% μειωμένη κρατική επιχορήγηση και τις ανεξόφλητες οικονομικές υποχρεώσεις προηγούμενων ετών, μόλις πριν από λίγες μέρες ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας ισοσκέλισε  το χρέος των 680.000 ευρώ που παρουσίαζε όταν αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου. Ελπίζουμε λοιπόν ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε μια αξιοπρεπή και επαρκώς εξοπλισμένη αίθουσα περιφερειακού Δημοτικού Ιατρείου στο Παλ. Ηράκλειο.

Μέχρι να συμβεί αυτό, οι κάτοικοι του Παλ. Ηρακλείου και όχι μόνο τα μέλη του ΚΑΠΗ, όπως ανακριβώς αναφέρει η ανακοίνωση, που δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης προς το κέντρο μπορούν να εξυπηρετούνται από το ΚΑΠΗ, όπως ίσχυε από την ημέρα που μεταφέρθηκε το Δημοτικό Ιατρείο Παλ. Ηρακλείου από την οδό Πλαπούτα στην οδό  Ελ. Βενιζέλου.

Οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο υπάλληλο του ΚΑΠΗ, που θα κανονίζει σε συνεννόηση με τα κεντρικά Δημοτικά Ιατρεία τη μέρα και την ώρα που ο γιατρός θα συναντήσει τον ασθενή. Κατά τον ίδιο τρόπο οι κάτοικοι των Ηπειρώτικων θα εξυπηρετούνται από το κοντινότερο ΚΑΠΗ, της οδού Πρ. Λόφου.

Ας είμαστε λοιπόν σοβαροί και προσεκτικοί στα ζητήματα που αφορούν την υγεία των κατοίκων της Πόλης, που δεν προσφέρονται ούτε για δημιουργία εντυπώσεων, ούτε για αντιπαραθέσεις λαϊκής κατανάλωσης. Είμαστε ανοιχτοί σε όποια πρόταση μπορεί να προσθέσει κάτι στο συμφέρον των κατοίκων της Πόλης μας, που θα συνδυάζεται με συγκεκριμένο τρόπο υλοποίησής της, γιατί δεν θεωρούμε ότι έχουμε το αλάθητο του Πάπα. Όπως όμως εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την καθυστέρηση της υλοποίησης της δημιουργίας του Δημοτικού Ιατρείου στο Παλ. Ηράκλειο, έτσι περιμένουμε να αναλάβει την ευθύνη της παραπληροφόρησης των κατοίκων και ο τομέας κοινωνικής μέριμνας του δημοτικού συνδυασμού του κ. Ν. Μπάμπαλου «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη».

Αυτό όμως που ξεπερνά τα όρια της πολιτικής σοβαρότητας και αγγίζει τα όρια του λαϊκισμού είναι ο επίλογος της ανακοίνωσης. «Συνεπής η Δημοτική Αρχή στην εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής έκλεισε τα δημοτικά ιατρεία σε συνέχεια της υποβάθμισης του ΕΟΠΠΥ και του επερχόμενου κλεισίματος των ιατρείων του στη Λ. Ηρακλείου».

Να υπενθυμίσουμε ότι οι Δημοτικές κινήσεις που συνεργάζονται στη Διοίκηση του Δήμου δεν ήταν στημένες στο διάδρομο «μνημονιακού» κόμματος, περιμένοντας το χρίσμα στις Δημοτικές Εκλογές του 2010. Να υπενθυμίσουμε ακόμα, σε όσους διαθέτουν κοντή μνήμη, ότι η πολυσυλλεκτικότητα του Δημοτικού μας Συνδυασμού που δεν επιτρέπει γενικές τοποθετήσεις κατά ή υπέρ κομμάτων και κυβερνήσεων,  είναι δεδομένη και διακηρυγμένη σε εποχές που οι κομματικοί συνδυασμοί είχαν πολιτικό πλεονέκτημα. Εμείς δεν αλλάζουμε πρόσωπο ανάλογα με τις πολιτικές συγκυρίες. Εμείς τοποθετούμαστε αποκλειστικά μόνο σε ζητήματα που αφορούν την Πόλη μας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των πολιτών του Ηρακλείου και δεν διστάζουμε να αντιπαρατεθούμε με οποιοδήποτε κόμμα ή κυβέρνηση θεωρούμε κατά τη γνώμη μας ότι το θίγει.

Ο τομέας κοινωνικής μέριμνας του κου Ν. Μπάμπαλου παρεμβαίνει ακόμα και στη κεντρική πολιτική σκηνή τοποθετούμενος στο μπλοκ των «αντιμνημονιακών» δυνάμεων. Δικαίωμά του. Δεν είναι δικαίωμά του όμως να κατατάσσει τον δικό μας Συνδυασμό σε οποιοδήποτε πολιτικό συνασπισμό. Μνημονιακό - αντιμνημονιακό, δεξιό-αριστερό, κεντροδεξιό-κεντροαριστερό, ευρωπαϊκό-αντιευρωπαϊκό. Γιατί εμείς είμαστε ξεκάθαροι εξ αρχής. Η ευθύνη για την οικονομική κρίση και την ύφεση, που πλήττει και τους Ο.Τ.Α., βαραίνει τις κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών.

Ο τρόπος εξόδου είναι θέμα πολιτικής άποψης και συμβαίνει όσοι-ες απαρτίζουμε τον Δημοτικό μας Συνδυασμό να έχουμε διαφορετική γνώμη, πράγμα που αποδεικνύει την πολυσυλλεκτικότητά μας.

Τέλος να ενημερώσουμε ότι η Διοίκηση του Δήμου ΔΕΝ «έκλεισε τα δημοτικά ιατρεία», τα οποία εργάζονται πυρετωδώς και δεν ευθύνεται ούτε συναίνεσε προφανώς σε καμιά «υποβάθμιση του ΕΟΠΠΥ» όπως παραπλανητικά αναφέρει η ανακοίνωση. Όσο για την ενημέρωση που παρέχει στους κατοίκους της Πόλης ότι «επέρχεται κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΠΥ στην Λ. Ηρακλείου», θα συνιστούσαμε να μην σπέρνουν τόσο επιπόλαια τον πανικό περιορίζοντας τον «αντιμνημονιακό» τους οίστρο, γιατί θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα αν τα ιατρεία δεν κλείσουν».

 

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
«Αισώπου ήχοι» στον δήμο Ηρακλείου
Η Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και οι Σύλλογοι Γονέων & ...
Ενισχύθηκε το εθελοντικό ιατρικό προσωπικό των δημοτικών ιατρείων Ηρακλείου
Στο δυναμικό των εθελοντών γιατρών των δημοτικών ιατρείων του Δήμου ...
Νέο επιστημονικό δυναμικό στα δημοτικά–κοινωνικά ιατρεία στην Παλλήνη
Με νέο ενισχυμένο ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό συνεχίζουν και το ...
Το πρόγραμμα Λειτουργίας του Δημοτικού – Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Παλλήνης
Με νέο ενισχυμένο ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό συνεχίζουν και το ...
Δωρεάν μαστογραφία στον Άλιμο
Η Κινητή Μονάδα Ψηφιακού Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής ...
Έλεγχος περιφερικής αγγειοπάθειας στο δ. Ηρακλείου Αττικής
Την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου στα Δημοτικά Ιατρεία του δήμου Ηρακλείου ...
Βοηθήστε τη συλλογή φαρμάκων σε Δάφνη και Υμηττό
Το Κοινωνικό Φαρμακείο  και τα Δημοτικά Ιατρεία του  Δήμου Δάφνης ...
Προληπτικός έλεγχος περιφερικής αγγειοπάθειας
Το πρωί της Τρίτης 21 Μαΐου 2013 θα βρίσκεται στα δημοτικά ιατρεία και θα ...
Δωρεάν μετρήσεις χοληστερόλης στην Πάτρα
Τα Δημοτικά Ιατρεία του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας του Κοινωνικού ...