Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 19C°,
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο δήμαρχος Διονύσου
Πρόσκληση στους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη της παράταξης «ΕΝΩΤΙΚΗ ...
Διόνυσος: Την Τετάρτη 4 Δεκέμβρη τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου
Ο δήμαρχος Διονύσου και πρόεδρος της επιτροπής για το Κοινωνικό ...
«Οι εργαζόμενοι δεν είναι αριθμοί…», λέει ο δήμαρχος Διονύσου
Την πλήρη αντίθεσή του εκφράζει και ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Διόνυσος: Τα πρώτα απτά αποτελέσματα τη «Πράσινης Γέφυρας»

Διόνυσος: Τα πρώτα απτά αποτελέσματα τη «Πράσινης Γέφυρας»

Τα πρώτα απτά αποτελέσματα του προγράμματος «ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΕΦΥΡΑ» αναδείχτηκαν σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε πριν από λίγες ημέρες η «ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Α.Ε.» στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Σταμάτας.

Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Δήμου, να αξιοποιήσει κάθε προσφερόμενο πρόγραμμα που μπορεί να συμβάλει αναπτυξιακά και δίνει τη δυνατότητα σε δοκιμαζόμενους από την κρίση συνδημότες να οργανώσουν τη δική τους συνεταιριστική επιχείρηση και να εξασφαλίσουν εισόδημα.

Μίλησε επίσης για τη συμμετοχή του Δήμου Διονύσου (ως εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΕΦΥΡΑ) στο πρόγραμμα και την προσπάθεια που γίνεται ώστε να εξασφαλιστεί αναξιοποίητη γη για την ίδρυση ενός «Πάρκου Μικροκαλλιεργητών» όπου οργανωμένα θα δημιουργηθεί μια ζώνη παραγωγής στον νευραλγικό πρωτογενή αλλά και μεταποιητικό τομέα.

Ο κ. Καλαφατέλης ανέφερε ακόμη, ότι στο αναπτυξιακό σχέδιο του Δήμου Διονύσου, μεταξύ των άλλων, τίθενται ως στόχος και η ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το μέρος της εκδήλωσης, όπου συνδημότες οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αλλά και συμπολίτες που έχουν αρχίσει να επενδύουν τον κόπο και τις αποταμιεύσεις τους στην καλλιέργεια της γης, μίλησαν για τα πρώτα θετικά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της δημοτικής αναπτυξιακής εταιρίας «ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Α.Ε.» κ. Κ. Μεταξάς, ο οποίος σε συνεργασία με την γραμματέα της δημοτικής αναπτυξιακής εταιρίας  «ΕΞΙΛΙΞΗ .Α.Ε» κα Σαβοπούλου Κέλυ, είχε ρόλο συντονιστή της εκδήλωσης, κάνοντας αναφορά στο πρόγραμμα «ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΕΦΥΡΑ» υπενθύμισε ότι επρόκειτο για ένα Ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και υποστήριξης 80 μακροχρόνια ανέργων και γενικά ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ώστε να καταφέρουν να προσποριστούν από τη γη και τα συναφή με αυτή επαγγέλματα.

Ενημέρωσε ότι ήδη συστήθηκαν οι πρώτες δύο ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. (η πρώτη για παραγωγή και η δεύτερη για μεταποίηση) με μέλη ωφελούμενους του συγκεκριμένου προγράμματος.

Ο κ. Μεταξάς, εξήγησε ακόμη ότι η «ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΕ» έχει τη δυνατότητα και ήδη κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, να βοηθήσει στην οργάνωση των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) και να προετοιμάσει ένα πεδίο υγιούς τοπικής επιχειρηματικότητας εντός του Δήμου Διονύσου, για τους ανθρώπους της εργασίας που αντιμετωπίζουν το μέλλον δυναμικά.

Εκτός του Δημάρχου Διονύσου κ. Γιάννη Καλαφατέλη και του διευθύνοντος συμβούλου της δημοτικής αναπτυξιακής εταιρίας, κ. Μεταξά, στην εκδήλωση μίλησαν η κα Μαρία Κεφαλά, Υπεύθυνη προγράμματος - “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ”, κ. Αλέξανδρος Οικονόμου, εκπροσωπώντας τον διαχειριστικό φορέα του προγράμματος - “Κ.Σ.Δ.ΕΟ. ΕΔΡΑ”, ο κ. Ηλίας Τσουτσοπλίδης, Υπεύθυνος προγράμματος - “Κ.Σ.Δ.ΕΟ. ΕΔΡΑ”, η κα. Αννίκα Δρανδάκη, υπεύθυνη προγράμματος - “Κ.Ε.Ε. ΔΗΜΗΤΡΑ”, ο κ. Ιωάννης Ξανθόπουλος, πρόεδρος - “ΠΡΟΟΨΙΣ Α.Ε.” και φυσικά ωφελούμενοι του προγράμματος, οι οποίοι με τις τοποθετήσεις τους, έδωσαν το στίγμα των προσπαθειών τους, ενώ καταθέτοντας τις εμπειρίες τους πρόσθεσαν νέες θετικές πλευρές του προγράμματος.

Συμπερασματικά στην εν λόγω εκδήλωση, αναπτύχθηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για το πρόγραμμα Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) και πώς αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα λειτουργικό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης και ανάσχεσης της ανεργίας στον Δήμο μας και κατ’ επέκταση σ’ ολόκληρη την χώρα.

Η «ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» δείχνει να είναι μία αξιόλογη πρόταση για τους, έχοντες και μη, εργασία, καθώς μέσα από την συνένωση προσώπων, γνώσεων και δυνάμεων, μπορεί να προέλθει επιχειρηματική ανάπτυξη και προσπορισμός.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης οι κ.κ. Καλαφατέλης και Μεταξάς, έκαναν αναφορά στα τέσσερα επόμενα προγράμματα, στα οποία θα συμμετέχει ο Δήμος Διονύσου, καθιστώντας τον εξαιρετικά ενεργό στη διεκδίκηση και εξασφάλιση Ευρωπαϊκών πόρων για την ανάπτυξη.

Τη συζήτηση, μεταξύ άλλων, παρακολούθησαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Πέππας και Παππάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καρασαρλής, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Παπαπαναγιώτου και ο κ. Ροΐδης, ο πρόεδρος της Δ.Ε. Σταμάτας κ. Κόκκαλης και αρκετός κόσμος.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Ο δήμαρχος Διονύσου για την 25η Μαρτίου
Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης με αφορμή την αυριανή ...
Σε δωρεάν μαστογραφίες υποβλήθηκαν γυναίκες στον δήμο Διονύσου
Ο Δήμος Διονύσου, αξιοποιώντας το πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών το ...
Δωρεάν μαστογραφία στο δήμο Διονύσου
Ο δήμος Διονύσου, αξιοποιώντας το πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών το ...
«Ας κρατήσουν οι χοροί» προτείνει ο δήμος Διονύσου
Ο Ο.Ν.Α.Π. ΘΕΣΠΙΣ του Δήμου Διονύσου σας προσκαλεί το Σάββατο 15 ...
Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοιν. Παντοπωλείο Διονύσου
Τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Άνοιξης,  ...
Εκδήλωση με θέμα το αρχαίο θέατρο Διονύσου
Ο Οργανισμός Νεολαίας Άθλησης και Πολιτισμού Δήμου Διονύσου «Ο ...
Οι δράσεις του δήμου Διονύσου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας (13-19 ...
Δ. Διονύσου: Πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής Γλώσσας σε μετανάστες
Συνεχίζονται στο Δήμο Διονύσου οι καταθέσεις των αιτήσεων για το ...
Καλαφατέλης: «Όχι άλλη απαξίωση της Τ.Α. - Οι εργαζόμενοι δεν είναι αριθμοί…»
Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, με αφορμή  την απόφαση της ...